Annem 1 yıldır menopoztu, bugün regl oldu. Rahim kanserinden korktum, normal mi
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Annem 1 yıldır menopoztu, bugün regl oldu. Rahim kanserinden korktum, normal mi
Tabii ki değil acilen doktora başvurmalısınız kontrol edilmesi gerek. Bunu direk kanser olarak da değerlendirmeyin. Akıntı ve kanama şeklinde ise kalınlaşma yüksek olasılık onu biliyorum.
Vajinal veya Rahim İçi İncelme (Atrofi): Östrojen hormonunun azalmasıyla dokuların hassaslaşması ve zayıflaması.
Rahim İçi Kalınlaşması (Endometrial Hiperplazi): Hormonal dengesizlikler sonucu rahim duvarının anormal derecede kalınlaşması.
İyi Huylu Büyümeler: Rahim ağzında veya rahim içinde oluşan polipler ve miyomlar.
Hormon Tedavileri: Menopoz şikayetlerini azaltmak için kullanılan hormon ilaçları.
Kanser Riski: Özellikle rahim (endometrium) zarı kanserleri menopoz sonrası kanamaların en ciddi nedenleri arasındadır.
Hemen doktora gidin kanser olabilir. menapozdan sonra adet olması normal değil muhtemelen yara var o kanıyor. hemen kadın doğumcuya gidin o sizi jinekolojik onkolojiye yönlendirir. korkmayın rahim kanseri türleri içinde en zararsız olanmış. rahmi alıyorlar iş bitiyor korkma.
Yok bişe olmaz korkmana gerek yok.
Canım arkadaşım, annen için endişelenmen çok doğal. Menopoz sonrası tekrar regl olmak, yani kanama görmek her zaman bir uzman tarafından değerlendirilmesi gereken bir durumdur. İçinizin rahat etmesi için mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmenizi öneririm. En doğru bilgiyi doktorunuz verecektir. Sevgilerimle! ❤️
Doktora gidin mutlaka
Merhaba, menopoz sonrası tekrar kanamanın olması rahim içi sorunlara işaret eder, muayene olmasında fayda var
Bilgim yok ama bence doktora gitsin. Allah korusun
Kontrol ettirmekte fayda var
Bi yakınımda çıktı hemen doktora gidin
Annen kaç kilo genelde
82 kilo
Yaşı kaç. ki regl oluyor
46
46 çok zor yaşlar ama regl hem ağrıları olur hem de libido da artar haliyle çok şişkin oluyor her yerii kanser alakası yok
Çok korktum ya kanserle alakası var diye
Kanser ne alaka anlamadım 82 olduğun emin misin menopzda 100 kilo ve üstü oluyor peki Annen şöyle eğer ağrım var ve çok yemek istediği ve karnı şişmesi gögüsleri şişmesi öyle şeyler oluıyor
Evet evet geçen eczanede tartıldık beraber 82 kilo
Vallaha dün beliyle karnı ağrıyordu
Tamam ağrı olması normal canım reglir onan eğer şişkinlik göbekte varsa gögüsleri şişip çok eğişiklik görüyorsa o regldir kanser değil sen halka açık pek rahat değilsin gibi tkp et konuşalım
Tamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?