Sezaryen sonrası ilk regl bu kadar yoğun ve uzun sürmesi normal mi, doğum kontrol hapı kanamayı artırır mı?

Merhaba kızlar 2 ay önce sezaryen doğum yaptım zor bir doğum sürecim oldu. 1 buçuk ay sonra kontrole kadın doğuma muayene oldum. Korunmak istediğimi söyledim zlynda doğum kontrol hapını verdi. Yumurtalık ve rahmin sağlıklı olduğunu söyledi kanaman var mı diye sordu yok dedim yakında başlayabilir dedi pazar gecesi ilacı kullandım ara ara kanama yaptı çarşamba normal kanamaya döndü ilacı korkup bıraktım doktorumla da görüşemedim 2 gün önce gece yoğun kanamam başladı her yeri batırcak derecede pazartesi günü de aynı şekilde kanamam arttı giderek çoğaldı acil kadın doğum bir şey yapmadı bugün özelde muayene oldum ponstan forte 500 mg adında kanamayı azaltacak ilaç verdi doğum kontrol hapına devam etmem gerektiğini söyledi haftaya kontrole çağırdı kanamam çok üzülüyorum sizde böyle bir şey yaşadınız mı bilginiz var mı teşekkür ederim psikolojim alt üst oldu bebeğini tek büyüten bir anneyim endişeleniyorum
Sezaryen sonrası ilk regl bu kadar yoğun ve uzun sürmesi normal mi, doğum kontrol hapı kanamayı artırır mı?