Hemen söyleyeyim PCOS değilim test yaptırdım ve özellikle sordum, onun dışında D vitamini eksikliği çıktı ama bu yeni çıktı benim bu sıkıntım bayağıdır var
2 ay
D vitamini aslında regl döngüsünü hafif etkileyebiliyor, uzun süredir eksikse etkilemiş olabilir ama başlıca nedenleri arasında değil. Şu yönlerden etkiler mesela; d vitamini hormon dengesinde rol oynar, yumurtlama sürecini etkiler. Başlıca nedenleri, pkos, hipertiroidi, hipotiroidi, yoğun stres, aşırı kilo almak veya vermek, çok düşük yağ oranı, demir b12 ve d vitamininde eksiklik, yoğun egzersizdir. Pkos olmadığından dolayı düzelmesi için önce vitamin değerlerini düzeltmek iyi gelebilir bunlar dolaylı olarak etkiler. Stres azaltılmalı, düzenli uykuda hormon dengesi için kritik aynı saatte uyuyup aynı saatte kalkmak ve erken yatmak önemli, kilo dengeli olmalı, beslenmede yeterli protein sağlıklı yağlar olmalı, tiroit kontrolü yapılmalı.
Tiroid özellikle baktırmadım fakat ben bir buçuk sene önce cildiye gitmiştim orada vitamin değerlerine baktılar kan alıp yani tiroidi açıklarken tiroidde sıkıntı yok demişti
Güzel hormonlar iyi. O zaman dış etkenlerden olabilir. Bir de yumurta tembelliği diye kavram var ama resmi tanı değil. Düzenli yumurtlama olmaması demektir. Hormon testleri normal çıkabilir yine de. Ama yumurtalama düzensiz olduğu için uzun aralıklarda adet görmeye sebep olur. Çok hafif veya yoğun kanama yapabilir. Bu değilse, stres besin eksikliği vucut kilo dengesi bunlardan başka pek sebebi olmaz
Biliyor musun picas'tan O kadar çok şüpheleniyordum ki ağladım ben çok korktum değilsin dediğimde o kadar mutlu oldum ki anlatamam
Pcostan*
Evet pkos gebelik oranını yumurta tembelliğinden daha çok düşürür. Yumurta tembelliği stres, uyku düzeninde bozulma, beslenme vs nedenlerle olabilir genelde düzelebilir. şu an en yüksek ihtimal düzensiz yumurtlama ihtimali.
Bitkisel bir ilaç yazmıştı bana adet için öyle ucuz bir fiyatı da olduğu için ben çok ciddiye almadım, reçete tarihi de geçti ama alsam mı acaba bilemedim şu an
Bitkisel ilaçlar sanıldığı kadar iyi olmayabilir. İçeriği, içerdiği maddeler önemli. Çok uzun süre ve düzenli kullanılmamalı yine de. Eğer iyi ve faydalı ise denenebilir kısa vade için. Ama genelde o tür şeyler etkilemez öyle biliyorum yani.
Adet düzensizliği çok normal bir sorun kanka ama ciddiye almak da önemli 💕 Stres, kilo değişimi, az uyku, yoğun spor, tiroit sorunları, doğum kontrol ilaçları hepsi etkileyebiliyor. D vitamini eksikliği de hormonal dengeyi bozabiliyor. Kadın doğum + hormon, tiroit testlerini bir kontrol ettir bence. Rahminle barışık ol, yalnız değilsin 🌸
Bende hep var hiç, düzelmedi kaç doktor test ilaç kullandın
strestendir
Her soruya boş beleş cevapları vere vere mentor olmuşsunuz ki gerçekten takdir etmek lazım emek var sonuçta. d
Merhaba ben kadın doğum uzmanıyım bu durum gayet normal
Bazı aylar olmuyorum ve bu yıllardır boyle, gecikiyor olduğum zamanlarda da
Adetten sonra 11 ve 17 günler arasında içine boşalmış olursa hamile kalırsın diğer günlerde dilediği kadar içine akıtsa da gebe kalınmaz maalesef
Stres kaygi uzuntu yaşıyorsan olamasi normaldir
dojtor sart
Gittim bitkisel bir ilaç yazdi ilacın adı da adet gibi bişi ama almadim bakalim bidahakine alicam
Ya reçete tarihi geçti alana kadar yoksa yok normal ağrı kesici kadardı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?