Genital bölgemin iç kısmında, bayağı iç kısmında yer yer kaşıntılar oluyor. Akıntım olunca da, regl olunca da kaşıntı oluyor. İç olduğu için kaşımaya da korkuyorum, zar bozulur diye. Neden böyle kaşınır sürekli?
2 ay
Muhtemelen mantar ya da bir enfeksiyon yüzünden oluyor; akıntı ve regl döneminde artması da buna işaret, kaşımak zarı bozmaz ama tahrişi artırır, en iyisi bir doktora görünmen
Kaşımak zoru bozmuyor ama benim bahsettiğim yer iç kısmı, zora zarar verebilir.
*zara
Anladım, iç tarafta olduğunu hafif ve dikkatli bir şekilde serçe parmağın ile yine kaşıyabilirsin yumuşak ve yatay hareketlerle, rahatlatacaktır sonrasına doktora görün kesinlikle
Genital bölgede sürekli kaşıntı hiç normal değil canım, hele akıntı ve regl döneminde artıyorsa mantar enfeksiyonu ya da alerji çok olası 😕 İç kısmı kaşımaya çalışma, tahriş olur zarına da zarar vermek istemezsin. Pamuklu iç çamaşırı kullan, parfümlü pedlerden ve ıslak mendillerden uzak dur. En kısa sürede kadın doğuma gitmen en net ve güvenli çözüm olur. 🌸
Evet sanırım pedden olabilir, bir süredir yoktu çünkü.
mantar enfeksiyonu vardır. antibiyotik kullan
Enfeksiyon kapmış olabilir
Mantar ya da vajinit olabilir
mantar olmuşsun doktora git
Normal değil sen bir doktora git
evde olduğunda kilot giyme , bol giyin havalanmasını sağla. Gün içinde kilot içine tuvalet kağıdı koy ve sık sık değiştir
Travazol merhem al kullan. Biraz daha hijyene onem vermelisin. Sik sik ic camasir degis gecer.
Çok sık değişiyorum, gün içinde sabah akşam olmak üzere iki kez, akıntı olduğunda üç kez falan değiştiriyorum.
Travazol al kullan 3 gune hafiflemez ise doktora git mutlaka. Jinekolog, kadin uzmani ya da tescilli sapk degilim
Sadece ayni sorun biz erkeklerdede oluyor. Gecmis olsun.
Teşekkür ederiim.
Titizlikle özen göster
Gösterirken dikkat et..
Mantar kapmış olabilirsin
Fazla kurcalama da bozup kedini patates çıkarma yapay zeka sorsana
Yapay zeka her zaman doğru yönlendirmez
Napalım fener ile içini açıp ben mi kontrol yapiyim
Sana bir şey yap diyen olmadı, sorumda da özellikle kızlar demiş olmama rağmen cevaplayan sensin. Defol.
Sana ne, istediğimi yaparım.
Defol
Enfeksiyon var canım, iç kısmında kızarıklık ve iltihap var mı bir bak
Veya ödem var mı bir bak
İki yolu var denersen eahatlarsın geçer biraz 👍
Bi doktor a gözük, mantar olabilir
Beyazlık var mı veya pütürleşme
Var
Giydiğin iç çamaşırdan olabilir
Dudaklarını kaşı
Mantar kalmis olabilirsin kontrol edikmesi lazim
Mantarr