Ben kendi hevesim ve isteğimle girdim 5 yıl olacak ama bu aralar biraz bunaldım gibi, açılacak mıyım korkusu sardı. Tesettürlü kızlar siz de bunu yaşıyor musunuz? Bu hissi nasıl defettiniz?
2 ay
Ben kendi hevesim ve isteğimle girdim 5 yıl olacak ama bu aralar biraz bunaldım gibi, açılacak mıyım korkusu sardı. Tesettürlü kızlar siz de bunu yaşıyor musunuz? Bu hissi nasıl defettiniz?
Evet hatta küçükken de can atıyordum. Tesettürle her ortama girilmez, herkesle konuşulmaz. Evet zorlukları olacak ama mükafatı düşün. Hem kendini korumaya almış oluyorsun, kimin ne niyetle baktığını asla bilemezsin. Bide ben elbise giyince ya da tesettüre uygun giyinince bol şeyler ferace vs kendimi prenses gibi hissediyorum bence açılma ya tesettürlü olmak çok güzel bir nokta. Hem eminim öyle bir çevre de sende bu kararı kolay vermemişsindir
yasiyorum ama hani bana deseler ki su etegi giy gez gezemem. Her sey kisa giyinmek mi hayir ama icinden kapalilik gelmese de acikliga da zor alisacaksin. Kisa kollu giymek askili giymek vs. Daha kapaliyken bile popomu kapatmaya calisiyorum bazen herhalde acilsam hic rahat olamam. Yani biraz da utanirim sanki full bakislar var gibi. Boyle rahatim yani
Tesekkur ederim ekleyeyim icinden nasil geliyorsan oyle yap. Kendi hayatinda baskasina soz hakki vermemeye calis. Sen bu hayata 1 kere geliyorsun birak icinden geldigi gibi yasa. Kimse senin yerinr yanmayacak veya sevap yazilmayacak merak etmesinler :)
Bunalman çok normal kuzum, 5 yıl az zaman değil 💕 İnsan tarzı da ruhu da değişiyor. Açılacak miyim korkusu yerine kendine şu soruyu sor: “Ben şu an nasıl daha huzurlu hissederim?” Tesettürü neden seçtiğini hatırla. Gerekirse stilini yenile, ferah kumaşlar dene. Vicdanınla kalbin aynı şeyi söylüyorsa doğru yerdesin 🌸
tesetture girmedim ama içinizden açılmak geçiyorsa iyice dusunup karar verin eğer kapali olmaktan mutlu degilseniz açılın zorlamayin kendinizi
Yes ben de girdim sonra açıldım... kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin
kızlar bu sizin gibileri eleştirdim diye şu an Instagram kullanamıyorum bam yemisim hesap açıyorum tekrar kapatıyorlar ne kadar şikayet edildiyse artık burada da linç yiyeceğimi biliyorum siz örtünmeyi bir moda haline getirmişsiniz sonra acaba açılsa mı diye düşünüyorsunuz kapalıyken erkekler bizi beğenmeyecek diye düşünüyorsunuz evlilik için düşünen erkek gelip seni beğenir yatıp kalkmak için de kim pas verirse onu beğenir kapalı halinle de beğenir ama kapalı halinle yapınca da bu sefer günahı ona katlıyorsun tesettüre zülm etmiş oluyorsun yani taşıyamıyorsanız açılın ama taşıyacaksanız da hakkını verin bence
Acilmak icin firsat kolluyorum zorla bu duruma suruklendim igrenc bir his
inancli bir insan oldugum da soylenemez ama kafamdaki sey yuzunden bana diyecek bir sey olmuyor yani yuruyen bir ideolojiyim
ben telefonumu kilifsiz kullaniyorum cirkin bir kilifla kaplamak icin almadim
telefonumu
tesattürlü değilim,
Şeytanın oyununa gelme sakın. Şeytan sinsi yaklaşır her zaman bahaneler üretir diğer tarafta hesabını vermezsin
Çevrende senin gibi olan kadınlardan destek almayı dene
Özenmesen yapılan her davranış kalıcı oluyor
İ inden gelmiyorsa bir zorunda değilsin
Niye bunaldın ne zaman girdin kaç yaşında
Babam çok istedi Ama kabul etmedim!
Vardır elbet
Girdim ölümü düşün
Neden ön yargılısın
Ne konuda
Kapalı mısın önce öyle sorayım
Kanki soruyu doğru okudun mu sen kabak gibi 5 yıl önce girdiğim yazıyor
Özür dilerim şöyle zorla güzellik olmaz demiş atalarımız ama dinin gereği de bu tabi bunuda yerine getirmek gerek seni eleştirmek için söylemiyorum ayrıca seni tenzih ediyorum şu an ki kapalıların adı kapalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?