Şimdi saçma gelebilir ama dinen soruyorum bunları bilmek için veya duşta çıplak mı yıkanmalıyız
3 ay
Şimdi saçma gelebilir ama dinen soruyorum bunları bilmek için veya duşta çıplak mı yıkanmalıyız
Evet normalde çıplak değil banyo elbisesi veya iç çamaşırlar ile yıkanmamız gerek çünkü banyo ve tuvaletler cini varlıkların yuvası olduğu için bize musallat olmasınlar diye ama modern dünyada yapmıyoruz maalesef
Oldukları için zaten uyarıyorum bu milletimiz sağolsun dalga geçşyor
Günah değildir fakat tavsiye edilen diz üstü ile bel kısmı hizasına bir peştemal örtü ile duş alınması birde gusül abdestin alınan yere idrar yapılmamalı bir de banyoya tuvalete girmeden önce şu dua okunur sol ayak ile girilirse kafirlerin gözlerine perde iner kişiyi içerde göremezler (Allahümme inni euzü bike minel hubsi vel habais )
Dinen söylüyorum, Allah sana ve bunlara inananlara akıl fikir versin. Mümkünse tuvaletini yaparken de özel bölgelerinizi kapatın, kapalı kapalı yapın.
Kardeşim şimdi şöyle durum var bak ben normalde okumuş bir insanım ve bazen insanın başına bazı şeyler geliyor musallat vs bunlar tabi başıma gelmeyince ister istemez ya hurafe diyorsunuz yani güzel kardeşim dikkatli olun belki bu uyardığım şey seni kurtarır bilemezsin
Okumuş bir insansan ve böylesine dinine de düşkün isen bir zahmet hurafeleri dinlemeyi, hurafe kitaplarını okumayı bırak da Allah'ın ilk ayeti "Oku" diye gönderdiği ve defalarca içinde "Aklınızı kullanın" dediği Kur'an'ı okuyun. Sonra eminim ki ben din diye neye inanıyormuşsum dersin. Hiçbir şey kimseye musallat olmaz. Fantastik bir evrende yaşamıyoruz!
Bu konuda mutlaka bir din âlimine ya da güvendiğin bir hocaya sorman lazım canım 🌸 Ben hem pedagojik hem yoga tarafındayım dinî hüküm veremem. Regl pedleri için de aynı şekilde, mezheplere göre detaylar değişebiliyor. En doğru bilgi için bir bilene danış, kafan rahat etsin 💕
Duşta zaten duşakabin dnen bir şey var çıplak olmadan nasıl vücudunda iğne ucu kadar yer kalmadan temizleneceksin bu zaten dinin emri..
İç çamaşırı ile yıkanmak gerekiyor. Kızlarımı bu şekilde alıştırdım.
Özel bölgelerin kapatılması gerekiyormuş galiba bir paylaşım vardı tam hatırlamıyorum
Evet doğru bilgilendirmek güzel bir şey
Öyle yikaniyoruz ama günah olabilir de pedlerde çöpe yani napicaz
günah degil
Yok ya haşemayla yıkan sen
günah tabi ki, kıyafetlerle yıkanmak lazım. vücuduna hiç su değmemesi gerek.
Valla çıplak yıkanıyor herkes ama bazıları bel altına vs peştamel tarzı bişey bağlanmalı diyor ama bilemiyorum
bence peştamal giy.
Cinler seni çıplak görmesi günah sayılır.
Tamamdır teşekkürler
Kimse görmedikten sonra çıplak yıkanmak neden günah olsun. Pedi de çöpe at çok takılmayın
Peştamal giy ama iki omuz açıklığı dan kısa ise yıkandığın yer sen çıplak ol
Duşa mont ile girilmeli özellikle botlarını giyerek giy
Bir yerde okurken külot ile banyo yapmamızı öneriyorlardı daha uygun olabilir
Pedler ile ilgili bişey olacağını sanmıyorum ama çıplak yıkanmak doğru değil diye biliyorum
Normalde bu tür şeyleri saç tırnak kanlı ped toprağa gömmeniz
Pedleri nasıl gömelim ki
Ayeıca duşta peştemal sarmak (setri avreti kapamak) ve ikindi vakti uyumamak konusunda hadis var
bugünde dinen regl petleri nereye atılmalı diye bir soru ile karşılaştım. sınanıyoruz :D
İki kolunu kenarlara açtığın zaman ellerin duvara değmiyor ise dinen çıplak yıkanamazsın canım
Peki kardeşim özel günde duş alabilir miyim regl günümde tırnak ve koltuk altı traşı olunabilir mi beklemeli miyim
Özel günlerdr ter kokusu ya da temizlik için duş alabilirsin ama gusul abdesti regl bitiminde alırsın ayrıca tırnak kesebilirsiniz koltuk altı alınabilir ama alt taraf alınmaz dinen alınmaması için şöyle görüşde var regl zamanı bünye hassas ve yorgun oldugu icin vücudu yormamak adına almamak uygundur denir
Allah'ım yıl 2026 ve neler okuyorum 😐
Bunlar güzel bilgiler kardeşim musallat durumu yaşama diye
Kardeşim şimdi yani şöyle durum var altın da bir iç camasır tarzında bir şey olursa yine su giriyor merak etme
Bende öyle olmamıştım ama bundan sonra öyle oldum başıma bazı şeyler gelince dikkatli ol kardeşim benim yoksa bosa insan cıplak tabi daha rahat mis gibi ama maalesef
Ben dışardan değil bedenimde seğirme şeklinde
Dışardan görsem okey bedenimde olduğu için sıkıntı
Kim söylüyor bu saçma uydurma söylemleri?
Biz hep çıplak yıkanıyoruz
Yıkanabilirsin
Duşta giyinik yıkanan mı var
Duşta nasıl yıkanıcaksın ki başka türlü
Palto giyip yikanmalisin
Bunu neden dine bagladiniz anlamadim
Günah bence.
Evet doğru
Nasıl yıkancaz başka
Günahmıs ama
Hayır sadece kısa durun uzun tutmayın
pırıl pırıl kafalar