Kızlar regl olduğunda çevresinden utanırlar mı?

# büyükyorumcu
Kızlar regl olduğunda çevresinden utanırlar mı?

# büyükyorumcu
Değil tabiki basit bir penis kesmeye bile düğün yapıyorlar. Dış ortamda yaratılması mümkün olmayan rahim çocuk taşıyacak hale geliyor ama bize daha çok ayıplama ve utandırılma var. Anlamak mümkün değil 💁♀️
Ayıp değil tabii ki. Ama toplumda ayıp karşılanma sebebi tamamen kadın mahremiyeti üzerindeki aşırı tutuculuktan kaynaklı. Söz konusu kadın cinsel organıyla ilişkili olunca... Ayrıca
regl ❌
adet ✔️
Hayır utanacak bir şey değil Bu da doğal bir şeydir ama bazı şeyler normal kabul edebilir ama bunu böyle toplum içinde çocukların olduğu yerlerde Orkid ile reklamı yapılması da bana saçma geliyor
Regl olmak utanılacak en son şeylerden biri kocaman adam 🙂 Bu tamamen biyolojik bir süreç. Kan basıncı var, nefes alıyoruz ve rahim de kanıyor, hepsi bu.
Bazı kızlar toplum baskısı yüzünden utanabiliyor canım ama sorun onlarda değil kültürde. Sen anlayışlı ol, normalleştir, ciddiye al ve dalga geçme. Kadınlar için en kıymetlisi bu 💛
Ne alaka, utanılacak bir şey mi bu?
Saklama derken napalım regl olunca herkese ilan mı edelim? Saçma canım şeylerle uğraşmasanız mı acaba? Regl mahrem bir konu olduğundan ulu orta anlatılmaz pek , utanıldığından değil
regl üremenin gerçekleşmesi için gerekli bir durumdur bunca insan bu durum sayesinde dünyaya gelmişken bundan utanmak söz konusu değil
Niye utanıyoruz? Bizim elimizde olan bir sey mi? Doğurganlıgin devami için kadınların regl olmasi lazim
Utanmıyorum ama ulu orta da konuşmuyorum çünkü bir başkasının benim özelimi bilmesine gerek yok diye düşünüyorum
hayır neden utanayım ki normal bir sey dogal bir sey
Asla değil bunu utanılacak bir şey olarak gören Bi beynine baktırsın
Hayır, regl doğal bir süreç; utanmak yerine rahat olmak daha sağlıklı.
Kan geçerse evet, yoksa değil. Gayet normal yani.
Ben regl olduğu için utanan kız duymadım. Ha şöyle olur , ilk 9- 10 yaşında regl olmuştur , biraz korkar. çünkü daha çocuk , bilmiyor ve ilk kez olmuş.
Niye utanacaksinki sünnet düğünü yapılıyor ya onlar niye utanmıyor
Öyle bir algı var toplumda sen utanma dersin millet ayıplar.
Ya hâlâ şu konu konuşuluyorsa ben ne diyeyim geri kafalı insanlar bir bitmedi
Utanmalı bir şey yok eğer öyle şeyler utanılıcak şey olsaydı erkeklerin s*kini keserken davul zurmayla düğün yapmazlardı
Hayır, ne ilgisi var ya
utanmam şu an dünyada olma sebebimiz regl.
Valla utanılacak bir şey değil.
Utanılacak bir şey değil tabii özelimiz
Utanılacak hiçbir şey yok. Doğal bir döngü.
Aşırı absürt bir soru
Değil ancak erkeklerin bunu söylemesi berbat
hayır tabikide
Degil tabii ki
Değil
HAYIR
Hayır neden utansınlar
Şimdikiler regl kanını alnımıza sürecek nerdeyse aw ne utanması
bence en iyisi böyle hastayım deseler yeter veya karnım ağrıyor
Utanacak ne varki her kadinin yasadigi bi durum bizim ofisteki bayanlar bazen soyleme geregi bile duyuyolar geyiğini bile yapiyoruz aramizda
Bundan utanmana neden olanlar utansın
Bu soruyu sen niye soruyorsun aq
Utanılacak bir şey değil bence
😊😊..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?