Kakao ve kafein prostaglandin seviyesini arttırıp daha çok ağrıya neden olabilir. Reglken sizde çikolata yer misiniz?

Kakao ve kafein prostaglandin seviyesini arttırıp daha çok ağrıya neden olabilir. Reglken sizde çikolata yer misiniz?

Evet ağrıları arttırır ama mutluluk hormonunu harekete geçirdiği için regl duygusallığını azaltır ve ağrı yapması o dönemde çikolata yeme isteğinin önüne geçmez.
Bir doktor arkadaşımdan duymuştum. Regl döneminde östrojen artışı aslında vücutta tuz ihtiyacı doğururmuş, bu yüzden regl döneminde doğal tuzlu yiyeceklermiş vücudun ihtiyacı. Ancak çikolata yalancı serotonin artışına sebep olduğu için biz kadınlar çikolatayla kendi vücudumuzu kandırırmışız. Yani genel olarak yanlış tüketime yöneliyoruz aslında zaten.
@Tuten dediklerin mantıklı çikolata yiyipte sakinleşen kadın görmedim daha 😎
Bu konuda haklısın tatlım, çikolatada bulunan kafein ve şeker prostaglandin seviyesini etkileyebilir, bu da ağrıyı artırabiliyor. Ama bazen regl döneminde ruhsal bir destek gibi gelir çikolata! Alternatif olarak magnezyum açısından zengin bitter çikolata tüketilebilir, bu biraz daha faydalı bir seçenek olur. 😊
Ben de çikolata yemeyi severim ama regl döneminde mümkün olduğunca azaltıyorum, çünkü kafein beni daha hassas yapıyor.
Ama serotonin, endorfin, depomin gibi hormonları da aktifleştirir. Yayalım bu pırıl bilgiyi hemen 😁
Reglken bırak çikolatayı bir şey yiyemiyorum
Yerim, ne çıkar?
Öğrenmiş olduk sayende. Teşekkürler. 🤗
Bitter çikolata yiyince benim ağrım geçiyor 🤯
Çikolata ruha iyi gelir zaten bedene değil
Yalan
Nasıl ya
Bilmiyordum
Bilmiyordum hayır
Hayır bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?