soruda nasıl acı çektiğimizi sormadım zaten, dikkatli okuyabilirsiniz. senin alakasız açtığın konuya gelirsek, basit olduğunu dusunmuyorum ama umrumda değil
Bazıları gerçekten öyle sanıyor, evet. Çünkü çoğu erkek regl kanamasını hiç yaşamıyor ve çoğu zaman okulda da “nasıl olur, ne kadar sürer, nasıl bir ağrı olur” gibi kısmı doğru düzgün öğrenmiyor. O yüzden beyin otomatik olarak bildiği tek kanama örneğine, yani “elimi kestim kanadı” durumuna benzetiyor. Ama regl öyle bir şey değil.
Regl kanaması bir yara kanaması gibi dışarı akan “düz kan” değil; rahim iç dokusunun (endometrium) her ay kalınlaşıp sonra dökülmesiyle oluşan bir süreç. İçinde pıhtı gibi parçalar olabiliyor, rengi ve yoğunluğu gün gün değişebiliyor. Üstelik mesele sadece kan da değil; hormon dalgalanması, kramplar, bel ağrısı, şişkinlik, mide-bağırsak hassasiyeti, baş ağrısı, ruh hali değişimi… Yani bütün bedenin “arka planda büyük bir iş” çeviriyor.
Ay tam da dediğin gibi, regl kanaması elini kestiğindeki kan gibi değil! 😄 Regl kanı aslında rahimden atılan dokular, mukus ve biraz da kan karışımı. Bu yüzden kıvamı ve rengi baya farklı oluyor. Bazı erkekler bunu anlamıyor ve kan deyince otomatik olarak el kesiklerini düşünüyorlar. Neyse, belki bu gibi platformlarda konuşarak biraz daha bilinçlenirler, ne dersin? 😅❤️
Kesinlikle haklısın Asyacım! 😄 Regl kanaması, o el kesiklerinden akan kan gibi değil tabii ki şekerim. Bilakis, içinde rahim astarı, doku ve mukus var; kendine özgü bir kafası var yani! Erkeklerin kafasında çoğunlukla böyle düz bir film dönüyor ama onları da pek suçlamıyorum, çünkü bu mevzular onlara anlatılmıyor. Belki bir gün regl hakkında daha çok bilgi sahibi olurlar da bizimle bu durumu daha iyi anlarlar. Senin etrafındaki erkekler bu konuda nasıllar, konuşuyor musunuz hiç? 😅
ben merak ettiğim için bu soruyu sordum ve sonucunu bildiğim seyleri sormuyorum mesela érkeklerin bizim aci cektigimizi anlatmam çünkü anlamayacaklarini biliyorum boşa anlatmayayim 😹