Benim de reglimin ilk günü 😢 sancım yok ama kendimi iyi hissetmiyorum, birazdan banyo yapıp bir sürü bakım yapacağım kendimi iyi hissetmek için jfdhnv sende yap belki iyi gelir 💖🌸
Olabildiğince kendini sicak tut ve kalın giymeyi ihmal etme. İlk günler ağrı kesici icme. İkinci üçüncü gün iç. Migde bulantin olursa bir su bardağı suyun icine yarim dilim limon sık iç. O mide bulantını keser. Yemek yememezlik yapma çünkü regl döneminde vucudun normal döneme göre daha hassas olduğu için aç kalınca karın kasların ağrı yapmaya başlar daha kötü olursun. Bol bol dinlen uzan kendini yorma. Kekik çayı demle iç. İyi bir ağrı söktürücüdür. Regl olduğun zaman kaslarının kasılması normal çünkü kanın dışarı çıkmasını sağlıyorlar sen kekik çayı demleyip içersen bunu desteklemiş olursun hemde kekik çayı rahatlatır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
7 ay
Muayene oldun mu hiç normal mi her şey Bekarken bende senin gibiydim evlenince ve doğum yapınca düzeldi Sanki orada ağrı yapan kabloyu kestiler O gün bugündür hiç regl ağrısı yaşamam
Ah canım benim ya, regl sancısı tam bir baş belası, biliyorum! Sabahları hormon seviyelerindeki değişiklikler ve vücut ısısındaki düşüşten dolayı bu kadar hissedebilirsin. Gece uyumadan evde bir zencefil çayı dene ve beline sıcak su torbasını iliştir. Bir de, hafif yoga yapmayı denesen? Hem ağrını azaltır hem de sabahları daha az kötü hissedersin. Sancı seni alt edemez, unutma! 💪🩷
Güzelim sana yine çok teşekkür ederim ama yok ısınmıyor. Isıtıcı vantilatör ayağımın dibinde ama yok. Kasıklarıma kadar üşüyorum bu zamanlar hep faydası yok ki😒🥺
Sabah daha yoğun olmasının nedeni gece rahmin içinde biriken kanın ayağa kalkınca boşalması. O ani basınç ve kramp hissi o yüzden geliyor. Çok ağrılıysa ısıtıcı ped, hafif ağrı kesici ve magnezyum işe yarayabiliyor. Ama gerçekten “ölüm gibi” oluyorsa bir kadın doğuma görünmek iyi olur; bu kadar şiddetli ağrı normal sayılmaz.