Kızlar regl oldum agridan kusma derecesine geldim bu agrilara kalici çözümler nelerdir?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Advil diye bı ağrı kesici var adetin başlamadan 2 gün önce günde 2 kere kullanmaya başla
tamam aşk denicem nerde satiliyo
Eczane
tamam aşko yarin gidiyimde bakiyim
Doktora git, burada onerilen ilacin sana iyi geleceginin garantisi yok. Ayrica o derecede agrimasi normal bir sey degil
Ağrı kesici
Bu arada uzun zamandir sizin gibi kaliteli insanlarla sohbet etmemiştim hep burada sizofrenler varda
Teşekkür ederim:)
Ciddiyim aşko burada hep şizofrenler var bi tane akıllı yok bu arada bende röntgencilik okumayi dusunuyorum aşko
Öyle gerçekten, başarılar sana da
Geçer
Erkekler Ne Diyor
parol ya da parol plus varsa içebilirsin
parasetamol içerikli ilaç harici içersen düzensizliğe neden olabilirsin özellikle dikkat et buna ayaklarını yukarı kaldır istirahat et biraz
Parol hiçbir işe yaramıyor kardeş regl olmuyorsan fikir belirtme
@Eireneqq ben doktorum az işe yaradığının bende farkındayım dozaşırı verirsek düzensizliğe sebep olacak
Ben de yaklaşık 10 yıldır regl olan bir kadınım ve düzenli Arveles veya Majezik kullanırım herhangi bir düzensizliğe sebep olmuyor
@Eireneqq deksketoprofen trometamol grubu ilaçları regl döneminde önermeyiz.
Hımm öyle mi oysaki kübüne baktığımızda endikasyonlarda gayet de kullanacağı yazıyor. Ayrıca Nsaii türevi ilaçlar regl döneminde öneriliyor. Ben de eczacılık okuyorum :)
Doktor bey ben arveles iciyorum ben ama her ay ayni gun oluyorum yani duzenli gecen ay ayın 24 unde oldum bu ayda ilk gün ağrı oluyo ikinci gün hafif ağrı oluyo duzenli olmasi iyo bisey demi
Doktor olmanız çok güzel branşınızı öğrenebilir miyim merak ettim
@Eireneqq peki eczacı hanım arveles ve majezik gibi ilaçların her ay düzenli kullanımında oluşabilecek sıkıntılarını biliyormusunuz. her şey prospektüste yazanlardan ibaret değil. bu ilaçları kullananlardan belli bir süre sonra ne kadar şikayet alıyorum bir bilseniz en yaygını ise ürtiker sendromu. normal bir akut ürtiker de 6 haftada geçer ama ilaçların neden olduğu ürtiker 3 yılı buluyor iyileşme süreci.
Tabiki farkındayım doktor bey. Kullanılan ilaçta doz ve sıklığı tabiki önemli. Ancak ağrı kesici almadan bu dönemi atlatmak bazı kadınlar için zorlayıcı olabiliyor. Ayrıca sizin düzenli kullanımdan kasıt emin her güne yakın kullanımdır. Mesela ben ilk gün 6 saat arayla günde 2 kere olmak üzere kullanıyorum. Bir daha ihtiyacım olmuyor.
Doktor bey benim arveles içmeden geçmiyo acaba bi gorunsemmi ama reglim düzenli benim doktora gidiyimi sizce
Bir sıkıntın yok işte reglin düzenli ağrı çekmen de normal bazı kadınların o şekilde oluyor
kadın hastalıkları uzmanına gitmeniz tabi ki faydanıza olur. regl döneminde ilaç kullanımı genelde önerilmez çok zoraki koşullarda ise düşük doz önerilir. ağrılı süreç için destek alabilirsiniz.
@Eireneqq sizlerin bu süreçte ne kadar sancı çektiğinizin farkındayım en azından bilincindeyim. hassas bir süreç olduğu için ilaçsız geçirilmesi tabi en uygunu ama dayanılmaz ağrılarda tabi ki müdahale şart.
Anladim tesekkur ederim ben tokatta yasiyorum burdaki doktorlar iyi değil çoğu yanlis teshis yapiyo Ankara'ya gitmeyi düşünüyorum
o kadar doktorluk bir durumumuz aslında yok kontrol için ve ağrılarınız için pekala gidebilirsiniz ama düzenli ise regl döneminiz bu sağlıklı olduğunuzu gösteriyor.
İlaçsız geçmesi tabiki herkesin tercihi olur. Ancak herkesin çektiği ağrı miktarı farklı ve bazıları bu ilaçları kullanmadan günlük hayatına devam edemiyor. İlaçsız yok bitki çayıdır başka şeydir pek de etkili değil maalesef. Sohbet için teşekkür ederim. Uzun zamandır buradan aklı başında biriyle kaliteli sohbet etmemiştim.
bu sancida degil hocam bu cehennem azabi resmen agridan titriyorum ta bide hocam ilk gun bisey ğiyyemiyorum ama ikinci gün hocam afesersiniz abartisiz 6 ögün yemek ğiyyorum bu neden oluyo acaba doktor bey cok acikiyorumda kusura bakmayın cok soru sordum
Ayni bende hep manyak insanlar denk geliyo ilk defa kaliteli insanlarla konustum
estağfurullah yardımcı olabilirsem sorun tabi. hormonal değişiklikler neden oluyor buna. sizin hamileliğinizde de bunlar olacak ileride.
@Eireneqq hoş sohbetiniz için ben teşekkür ederim başta beni dövme girişiminde bulunsanızda :P. eczacılık okuyorum demiştiniz başarılar diliyorum yolunuz ve bahtınız açık olsun. :)
hocam reglim düzenli olduğu için kısır olma ihtimalim düşük demi
Ahahah kusura bakmayın biraz sert girdim başta. Hiçbir bilgisi olmadan konuşan insanlara sinir olurum çünkü. Teşekkür ederim, amin inşallah.
reglin düzenli olması tabi ki üreme sisteminin sağlıklı olduğunu gösterir ama sizde infertilite ihtimali çok zayıf. siz biraz sanırım paranoya olmuşsunuz
Doktor beye katılıyorum, aklınız bu kadar karışıksa bir doktora görünmenizi öneririm. İçiniz rahat etsin
@Eireneqq bende zaten takıldım ne kusuru önemli değil. bu arada branşımı sormuşsunuz şimdi gördüm gözümden kaçmış. dahiliye uzmanıyım tekirdağ görev yerim.
evet hocam biraz oyle oldu hocam bide ayiptir sorması bende kahverengi oluyo sonlara doğru bunun nedeni nedir
bu arada hocam bende radyoloji teknikerliği okumayi dusunuyorum
Öyle mi ne güzel. Ben de meslek hayatınızda başarılar dilerim.
endişe edilecek bir durum değil o kahverengi oluşum. kanın okside olmasından kaynaklı
@Eireneqq rica ederim. geçen sene çok sevdiğim bi eczacı arkadaşım vardı kazada kaybettim. onu hatırladım şimdi Allah rahmet eylesin. kaderiniz benzemesin inşallah www.milliyet.com.tr/.../eczaci-begumden-kahreden-haber-aniden-onlerine-cikan-domuz-hayattan-kopardi-7157808
hocam radyoloji teknikerliği okuyup burada 2 yil almanyada calismayi düşünüyorum sonrada İstanbul'a tasinip orada calismayi düşünüyorum kusura bakmayın biraz konudan saptim ama sizde saglikcisinizya soyliyim dedim
Başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Amin inşallah
güzel bi alan benimde yapabileceğim bir şey olursa yardımcı olurum seve seve ekleyn benş
olur hocam ekliyim
Var tabi ki