Bir paket ped 60 tl civarında, her ay almanın şart olduğu temel ihtiyaç. Bir pakette yetmiyor açıkçası her zaman. Ped artık lüks kategorisinde mi sizce?

Bir paket ped 60 tl civarında, her ay almanın şart olduğu temel ihtiyaç. Bir pakette yetmiyor açıkçası her zaman. Ped artık lüks kategorisinde mi sizce?

şu an da her şey pahalı zaten her şey lüks oldu aldığımız yemek bile
Bu geçen hafta değil ondan önceki hafta bir tane çorba 1,5 porsiyon pilav üstü döner ve künefe söyledim 185 lira tuttu bu geçtiğimiz çarşamba da bir popeyes menüsü söyledim zamanında 75 TL ödemiştim şimdi ise 190 TL ödedim
Halimiz ne olacak belirsiz
1.5 paket regl dönemi dahil 1 ay yetiyorsa çok değil bence 60 TL. yıllık 1000 lira civarı.
Kadınların kuaförde saçma sapan şeylere daha çok paralar ödediğini düşününce ucuz bile geliyor.
Devletler feminist olsa kadınlar ser sefil sürünürdü. Feminist olan ülkeler de keza sürünüyor kadınlar. Neyse ki kadın yanlı ki devletler extra yardımlarda bulunuluyor. Diğer ülkelerde emekli babanın parası dul kızına geçer gibi şeyler mevcut değil. Ya da ölmüş eşin emeklisi maaşı eşine aktarılır gibi şeyleri asla bulamazsınız.
Bir çoğumuz etkilenmesekte ülke geneline bakarsak maalesef birçok kesime lüks birçoğunada zorlayıcı oldu. En temel ihtiyaçlarımız üzerinden kazanabilirler zaten amacı sadece para olan vampirler hiç bir sektör insanı düşünmez. Devlet dağıtsa demiş görüş sahipleri plandemide dağıttığı maskeleri gördünüzmü?《{Evde çarşaf kesmek daha sağlıklı olur hiç değilse kaynatıp hijyen sağlanır (eskiden öyle yaparlarmış kadınlar kendileri içinde bebek bezi olarakta) ya da gazlı bez pamuk ped yapılır}》 yani onlar dağıtmasın. Zaten halkı düşünseler bugün bu halde olunmazdı
👏👏👏
luks olmadi ama ulasilmasi xok zor oldu sacmalik tamamen SACMALIK! ben ortasondayken tuvalet kapimiza bir posetle beraber ped asarlardi hemde devlet okulu simdi kemdimiz pek alicagimiz zaman 3 defa dusnuyoruz nolacak boyle bilemem devlet dagitsa ya su pedleri
hic sorma cidden bi de ben gece pedlerini kullaniyorum normalinden daha pahali oluyorlar bir pakette yetmiyor
Lüks tabi misal benim en rahat ettiğim kotex ama 16 lisi kaç para olmuş uzun zamandir almiyorum bimden scarlett aliyorum 20 tl bile değil hatirladiğim kadari ile 60 tl de abarttin biraz ne aliyorsun Orkid filan mi o bile 60 degildur
nerde kız nerde 20 TL hemen koşup alayım, stoklarım valla geçen aldım 58 tl idi
@kubat_cagatay sen napcan pedi kübat
Diğer ürünlere yaptığımız gibi, bunu da önceki aldığımız dışında daha uygun fiyatlısını almak durumunda kalıyoruz.
Artık öyle oldu. Ne bulursak onu koyacaz artık öyle oldu durum. Zaten çöpe gidiyor ama hijyen de önemli yani.
rahat hissettirmiyor hepsi, hepsinin emiciliği aynı değil maalesef fiyata bakmak durumunda kalıyoruz
Aynen öyle.
her şey lüks oldu yabancı yerlerde ped tampon gibi şeyler okullarda AVMlerdeki tuvaletlerde ücretsiz
Bu işin lüksü yok. Alınacak her halükarda. Ona göre paranı tutacaksın yani.
Maalesef..
Tek ped olsa hadi neyse süt ürünlerinden bebek bezine kadar maalesef her şey lüks oldu..
Gittikçe kötü oluyor zaten kondomlar tamponlar pedler bunlar bir istek değil bu arada bunlar ihtiyaç yani bunların bu kadar pahalı olmaması lazım
En iyisi yıkanabilir pedler herkese tavsiye ederim
Evet bayandır kullanıyorum yok gibi his
Regl olmak bile lüks oldu ben bir şey demiyorum daha bulanıma girdim
yumurtalığımı mı aldırsam napsam her açıdan daha kârlı
Cidden ya çok abarttılar ya mecburiyet diye uçuyor fiyatı lüks olsa olmasa alıyoruz
Erkek olmanın bir avantajı daha ama onlarda eşine alıyorlardır
Bence okul iş vs gibi yerlerde ücretsiz olmalı en azından
Adet kabı kullanmanızı öneririm ya da yıkanabilir ped.
bence ped yerine regl külodu kullanmak daha mantıklı. sürekli para vermene gerek kalmıyor
İndirim dönemlerine göre regl olsak durumu anca kotarırız herhalde 😄
Çok pahalı yaa ihtiyaç o bez mi takalim illa ki
Tek başıma kullandığım halde çok para veriyorum . Eskiden aldığım ped markasını almamaya başladım. Artık daha ucuza kaçıyorum.
fiyatına bakar olduk sadece
gidin toplu alın 90 lı 90lı aldım kaç aydır bitmiyo hem de ucuza geliyo molpedinkiler çok iyi
her pedi kullanamıyoruz ama kullanabileceğimin en kötüsüni aldım az önce 60 tl 16 tane var içinde her şey arttı yani artık pede takmıyorum kafayı yine az çnce 2 tane dometes 11 TL 54 Kr tuttu...
Tabıki de cok pahalı ucuz olanlarda var ama özel bölge sonucta insan iyisini kullanmak istıyo ama pahalılar keske stok yapsaydık
Bence luks katagorisinde sayilmaz sadece kadinlar aldigi icin ve gereksim oldugu icin insanlar bundan yararlanarak daha fazla para kazanmaģa calisiyor
60 değil ama 25-30 süreklide yükseliyor fiyatı
Aslında bedava olması lazım çünkü bu mecburi oldu için bence
Bence hayır. Ped ihtiyaç almama gibi durumumuz yok ne yapalım peçete mi tıkayalım.
Normalde ihtiyac ama fiyatlar yuzundne luks oldu gercektende
İhtiyaç olan bir ürünün bu kadar pahalı olması haksızlık
Lüks oldu
Lüks valla. 60 TL ne yaa. İnsanlar mecbur alıyor diye cidden yapılan haksızlık. Sadece kadınlara değil zararı erkeklere de maddi anlamda dokunuyor.
Bunu Kullanmanız Şart ise Fiyatı baya makul Olmasi Lazım Her Bayanın gücü yetmeye bilir Almaya Allah yardımcınız olsun
ucuzlarına bakacan artık carrefour ucuza satıyodu tabi en kalitelisi değil ama idare eder herhalde
eskiden kız arkadaşlarıma almaya utanırdım, şimdi param yetmeyecekmi diye utanıyorum almaya
birde kıza yetmiyordu, dönemi uzun ve sancılı sürüyordu. ve en pahalısı koteks istiyordu, paket paket alıyordum
Ülkedeki ekonomist siyasiler duruma bir el atamadı.
Allahtan biz erkekler ped kullanmak zorunda değiliz
Devlet tarafından müdahele edilmesi lazım kadınlar bunu her ay yaşıyor
Eski usul bezler (in), pedler (out). Sebep: çok bahaluuuu😂😂😂
Her konuda hem de..
E almak zorundasın ama ne yapacaksın altını mi baglayacaksin
Gerçekten çok lüks oldu mesela ben takmıyorum en büyük örnek de budur
Artık her şey lüks oldu.
Ped
Prezervatif
Tampon
Aklına ne gelirse..
Allahtan biz erkekler ped kullanmak zorunda değiliz.
Ped ihtiyaç ve devlet buna göre bir düzenleme getirmeli
Ped çocuk bezi çocuk maması bunlarda verginin kaldırılması ve ucuz olması lazım
Eskiden ped yoktu, sadece kaput bezi dediğimiz beyaz bezler oluyordu. Öyle biliyorum.
:) :) Haklısın
tüm ihtiyaç ürünleri gibi maalesef.. bi deo kaç para?
Sadece ped mi temel ihtiyaç? Pede yaptığınız algıyı bebek bezine de yapsaydınız keşke.
Her şey olduğu gibi buda nasibini aldı enflasyondan
Bu konuda gerçekten üzülüyorum size kızlar. Çektiğiniz dertler çile kalmadı. Feryatsız gündüzünüz gece olmadı.
Takmayın boşverin :) kan gölü olsun ortalık prostesto edin gidişatı
Artık her şey lüks oldu
artan fiyatlarla her şey lüks oldu...
Lüks gibi gösterdiler.
Enflasyon canavarı bu etkiyi yaptı
Güzel bir benç olmuş
Keske ücretsiz olsa size
söyleyin firmalara ucuza versin
Sadece onu artiyor
Sözde enflasyon düşecekti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?