Merhabaa 🌸
Kahve bağımlısı kadınlar için regl döneminde de olsa kahve içmek engel değildir. İçerisinde kafein bulunduğundan regl döneminde içilmemesi gerektiğini söyleyenler var.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Merhabaa 🌸
Kahve bağımlısı kadınlar için regl döneminde de olsa kahve içmek engel değildir. İçerisinde kafein bulunduğundan regl döneminde içilmemesi gerektiğini söyleyenler var.
Siz ne düşünüyorsunuz?

reglken içilir mi bilmem ama kahvenin içindeki kafein içimden bir saat sonra baş ağrısını hafifletiyor
ama şöyle bir düşüncem de var
mesela regl ağrılarım geçsin diye ağrı kesici alanlarda daha çok ağrı olur
çünkü ağrı doğal olarak değil ilaç etkisi ile geçiyordur
ilacın etkisi geçtiğinde ise daha çok ağrı olacaktır
bu şuna benzer hortumu sıkarsan su azalır
ama sıktığın yeri bırakırsan daha çok su akar
ilaçla veya kafeinle ağrı dindirmek olabilir
kafenin damarları büzer ve kan akımını kesip ağrıyı ortadan kaldırabilir
ama kafein etkisi geçince damar tekrar eski haline döner ve ağrı artmasına neden olur
aynı şey sirkeli su için de geçerli
sirkeli suyu başa konulur ateş düşürsün diye ki damarları büzerek düşürür de
ama büzüşen damarlar eski haline döndüğünde hortum mantığı devreye girer ve kanama yani ateş daha yüksek olur
kararında alınan bir kafeinin zararı olmaz bence
Regli bilmemde kalp ritminin içine ediyor resmen.
Doğru
Kahvenin regl ağrısını arttırdığını düşünmüyorum ki çok kez bu dönemdeyken kahve içmişliğim var bana da iyi geliyor rahatlatıyor belki de yanında yemiş olduğum çikolatadan da kaynaklı olabilir ama hiç kimseden ağrıyı çoğaltığını duymadım
Hiç öyle bahane bulmam kendime, regl birkaç gün kahve her gün!!!
Bu konuda bilgim yok ama öyle bir şey varsa da kahve içmeden duramam.
Ben yine de içiyorum, çoğaltır mı emin değilim
Hem regl ağrılarım yok hem kahve sevmem çifte standart bu olsa gerek😅
Çoğaltabilir.
Kahve'de bulunan kafein, vücuttaki östrojen seviyesini yükselttiği için, şişkinliğe sebep olur. Bu da regl döneminde ağrıyı arttırır.
Benim bildiğim cafein ağrı kesicinin etkisini çoğaltır.
Akrep'ten sonra en ateşli kadınlar aslan burcu mu oluyor? Neyse soruya geçelim. Kahve uykuyu açtığı için doğal olarak ağrıyı hissediyorsun. Dolayısıyla da ağrıyı çoğaltır.
Boş beleş söylenti bence ne alakası var canım kahve kafain ağrı niye amaliyat mi oluyormuş bayanlar regil döneminde
Çoğalırtir mı 🙄
Bence çoğalmaz çünkü kahve zararlı değil 😊
Onu bilmemde magnezyum kullanin diyolar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?