Merhabaa 🌸
Regl döneminde duş alınmaz kanamayı keser diye bir algı var eminim duymuşsunuzdur.
Sizce doğruluk payı var mı?

Merhabaa 🌸
Regl döneminde duş alınmaz kanamayı keser diye bir algı var eminim duymuşsunuzdur.
Sizce doğruluk payı var mı?

bilemedim
sadece reglken denize girmenin zararlı olduğunu biliyorum o da deniz suyunun tuzlu oluşundan ve temiz olmayışından dolayı
fakat duşun bir zararı olmaz gibime geliyor
ama alınan duşta suyun ılık olması gerekir yani sıcak su olmamalı
çünkü sıcak su kan damarlarını genişletip kanamayı sağlayabilir
soğuk su ise damarları büzük kanamayı durdurur ama kış ayında vücuda iyi gelmez
onun için suyun ne sıcak ne de soğuk olması gerekir
Tam tersi asıl o dönemde duş sayısı arttırılmalı hem koku açısından hem de mikrop kapmamak için vs. Adeti kestiği falan da yok üşengeçlerin uydurduğu şehir efsanesi :D
😱😱 cidden böyle düşünüp duş almayan var mi 🤢🤢 kokudan yanların durulmaz. Diyelim ki doğru bu algı kanamayı kesiyor diyelim ben asla duramam duş almadan
Cidden var ben çok rastladım.
Bunun genel ve tıbbi bir söylem olduğunu sanmıyorum. Bünyeden bünyeye değişen bir durumdur bence. Çünkü bende şimdiye kadar hiç öyle bir şey olmadı.
Bazı arkadaşlarım öyle söylüyor ama bende öyle bir şey hiç olmuyor, ayriyetten olsa bile duş almamak ne ya ben dönemimdeyken kesinlikle alırım zaten regl olduğunuzdan koku illaki oluyordur ve sürekli ped taktığımız için ben yıkanılması gerek diye düşünüyorum hijyen açısından temzilik açısından
Muhakkak duş alıyorum. Sıcak su daha rahat gelmesine yardımcı oluyor ve karnımda olan o gerginlik azalıyor iyi geliyor. Aslında çok yanlış bilgiler var bunları doğruymuş gibi gösteriyorlar
Bu nasıl cahilce bir düşüncedir? 😵💫 Aksine hijyenine en dikkat edilmesi gereken dönemlerden. Size akıl fikir diyorum, başka da hiçbir şey demiyorum! Midem kalktı. 🤢
🤣🤣👍🏻
kadın burada bahsediyor
Tam tersi çok iyi, sıcak su regl ağrısını azaltıyor. Şahsen bende öyle... Jdbd
Ayy iğrenç🤢reglken ne kadarda üşensemde duş alıyorum hep, cidden böyle düşünüpte duş almayan varmıı🤢😣
Var evet 🤦♀️
Banyo yapmak sakincali mikrop kapma riski duş alınmalı
Ben o kokuyla durumam mutlaka duş alırım. Alamazsam bu beni rahatsız eder.
Ben alıyorm sıcak su ağri azaltr
Toksinleri önler
Bn almam adetim. kesilmesin istemem kirli kanim bosalsin icimden rahatlayim ama temiz tutuyorum kendimi pis degilimdir asiri temiz duzenli biriyim
Kanamayı kesmez, aksine kanama yeni bittiyse eğer tekrarlatir, ama regl döneminde duş hijyen için çok önemli buda unutulmamalıdır.
Yanlış bilgi vermek istemiyorum kendi adıma konuşacağım, su azaltıyor ama mecburen kullanıyorum hijyen açısından.
Bende bir sorun olmuyor
Bölge bı algı var evet ama hijyen de onemli
Regliyken duştan çıkmam, kesildiğine şahit olmadım
Bence değil
kokar ya ayrıca ağrıyıda dindiriyor bende
Bende duş alıyorum sorun olmuyor
Sakıncalı değildir.
Değildir aksine bence kasık ağrısına felan sıcak duş iyi helir
Gelir
Tabiki sakıncalı, hatta turşu gibi kokmak daha güzel olur 😁
Mutlaka alınmalı ilk gün olmasa bile 2. gun alinmali
O kadar saçma bir konu ki anlatamam 1 hafta duş almamak gerekiyor o zaman?
Ben regl döneminde duş almıyorum. Sonra trip yiyorum benimle ilgilenmemek için duşa girdin diye
Düş alirsin ama abdest almazsin
Duş alınmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?