4 aydır regl olmuyorum bakireyim bu sonuç ne demek bilen yazabilir mi?

1 cm den küçük kist izlenmiş bunun için doktorunuz size herhangi bir tetkik uygulamaz periyodik olarak durumunuz gözlemlenir gerekirse de adet söktürücü ilaç yazabilir birtakım hormonal değişimler bu tarz sonuçları doğurabiliyor ne yazık ki çok geçmiş olsun
Endokrin doktoru ama? Başka bölüme mı gitmeliyim diğer yorumları okuyup cevap verirseniz sevinirim? Korkuttu beni diğer yorumdaki kişi? Siz ne iş yapıyorsunuz
Ben sağlık teknikeriyim tıbbi cihaz kullanım endokrinoloji bölümü hormonal değişiklikler e bakar bir jinekoloji bölümüne ya da kadın doğuma randevu alabilirsiniz
5 6 ay önce kadın doğum gitmiştim ve o da benim yapabileceğim bir şey yok erkeklik hormonun yüksek diyip endokrin git hormonlara o bakar dedi ve sadece adet getiren hap yazdı gonderdi? Şimdi gitsem ne olacak? 7 ayda 1 kere adet oldum 😑
Jinekoloji ve kadın doğum farkı ne ki ? Jinekoloji gidiyim o zaman
Size söylediğim gibi hormonal değişiklikler mevcut ise onları dengelemek için testesteron hormonu düşüren ilaçlar mevcut onlardan yazarlar
Jinekoloji bölümü daha detaylı inceler yani vajinal bölgeye daha detaylı tarama gerçekleştirir
Sordum emdokrine şu an yuksek değil dedi testeron falan dedi hormonlar normal dedi 😑 jinekoloji bakire mı bakıyor
Bakire yede bakar olmayana da
İki hormon dengesini düzenleme de endokrinoloji bölümü izlemiş yani anlayacağınız bütün bölümler birbirine eş güdümlü olarak çalışıyor
Yani sonuç emdokrin Dr beni bir yere yönlendirmedi yönlendirmesi mi gerek? Ne yapıyim şimdi 8 ay olacak 1 kere regl oldum 8 ayda stres de oluyorum heryeri. Erkek gibi kıl dolu ve saçım kalmsyacak kafamda 😔
Kıllanma da mevcut nerelerde bir şey diyeceğim beni takip edermisiniz oradan konuşalım isterseniz
Siz kaç yaşındasınız ve ne iş yapıyorsunuz
İlk başta yazmıştım mesleğimi birde yaşım 27
bir şey dikkatimi çekti tıbbi deklarasyonun yaş ile ilgisi nedir ben size yardımcı olmak için bildiğim bilgileri paylaşıyorum karşıda ki kişinin yaşı ile bu durumun bağlantısını çözemedim kusura bakmayın ne olur
Diğer yorumdakine 10 kere sordum cvp vermedi de önemli bu bilgi bilip bilmeden önüne gelen herkes yazıyorsa o yüzden önemli mesleğiniz ve yaşınız ☺️
Anladım teşekkürler ederim
Sanırım bunları da öğrendiniz başka sorunuz var mı dir
Ne yapmalıyım şimdi diye onu sormuştum?
Onu söylemiştim bende size takip edeyim mi demiştim sizi gelişmelerden haberdar edersiniz
Öncelik jinekoloji bölümü
Ne diyeceğim ki ona?
Naber knk de nasılsın iyi misin de siz benim soruları okumuyor musunuz
Polikistik over sendromu diyor. Tedavi öneriyor. Kist varmış çok sayıda.
Tedavisi ne?
jinekologa gitmelisin. ben hekim değilim
Arkadan yaptıysan kaçmış olabilir.
Anlamadım desem
Kısırsın
Nereden çıkardın? Bakireyim ben😂yaşın kaç mesleğin ne
Cıkılota kistin var
Çok sayı da kist diyo
Dr musun? Dr çikolata kisti demedi 😂
Tanıdığım Bissürü bayan adet düzensizliğine sahipti sanırım hormonak dengenizde bozulma var hiç korkmayın ama iyi bi jinekologta tedavi olmalısınız geçmiş olsun
kist varmış doktorlar ameliyatla alıp patolojiye gönderecekler.
Mesleğiniz ne ki? Göndermedi beni hiç bir yere?
1 cm den küçük oldukları için göndermemiş olabilirler. özel bir kadıncıya gidin
kistler var, ve tahlil için alınması gerekir diyor. nedir ne diildir diye..
yani kistlerden örnek alıp paralojiye göndericekler.. anladın? geçmiş olsun..
Nasıl alacaklar örnek? Almadı Dr bir şey yapmadi ki 😔sadece tüylenme ilacı yazdı gönderdi 4 aydır regl olmuyorum 😔
🤷♂️bir yolu vardır, ve o kistlerin patalojik tahlili ve izlenmesi gerekir. o rp. la dr. seni yönlendirmeli.. önerilir diyerek, raporda, zaten öyle yazıyor. ya kötü huyluysa..,?
kistler kötü huyluysa, büyürde rahim ağzı vb. kötü hastalık çıkarsa
tüylenme ilacını dr. kendi ktüne sürsün.. okumamışmı raporu.
Endokrin Dr u bu kağıda bakan beni nereye yönlendirmesi gerekir yani?
Okudu 😒hiç düzgün ilgilenmiyorlar yoruldum artık 😔8 ayda 1 kere regl oldum şaka gibi 😔ultrason çekildi birde kan testleri yapıldı ve bana şeker hapı yazdı sürekli açılıp yemek yemeyim zayıflayınm diyeymis birde erkek tipi tüylenmelerim var onun için tüylenme halı yazdı gönderdi bu kadar 😔😔
o doktor uzmanlık alanı olduğu için tüylenme ilacı yazmış. obezite, troit, kısırlık, kıllanma, raşitizm vs.. tamamda, bulgulara göre ilgili birime yönlendirmesi lazımdı seni..
Yani nereye gidiyim ben şimdi? Yanında bayan Dr da vardı bana ters ters bakıyordu 😒o yüzden çok soru soramadım 😔özelde gideceğim 1 ay sonra da şimdi ne yapıyim sence?
bak sonuçta ne diyo? klinik ve labr. değerlendirilmesi ÖNERİLİR. yazmışlar..
Siz dr musunuz? Saçlarım da aşırı dökülüyor 2 aydır ne yapmalıyım bilmiyorum 😔
dermatoloji ye görün onun içinde
Aynen bende o kısma takıldım zaten birşeyler daha yapılmasi gerekir diye anladım ama yapmadı işte kim yapacak nereye hangi bölüme gitmeliyim?
bırak saçı. şu kistler için git, pataloji için örnek alsınlar. bişii çıkmasada için rahat eder.
Vitaminlerim düşükmus b12 vs ondanmis saç dokulmem cildiye gitmene gerek yok dedi
Nereye gideceğim kistler için 😔ne yapacaklar ki?
🤷♂️ kistleri takip et
Kafamda saç kalmadı ama 😔
15 gün geçmeden o tahlille jinekolojiden randevu al
Yumurtalık kistinin tedavisi için doktor kontrolü şart koşulmuştur.
Yumurtalık kistlerinin geneli, herhangi bir tedaviye ihtiyaç duyulmadan kısa süre içinde kaybolmaktadır.
kontrol şart !
Neden 15 gün geçmesin? Jinekoloji ne ki? Kadın doğum Dr u na gitmem gerekmez mi? Siz ne iş yapıyorsunuz ki? Yazdığı ilacı da almadım yemek yememi durduracak dediği ilaç var ya ben kendim de durdururum kendimi , tüylenme için olanı alıp almamakta kararsizim kullan 1 ay sonra gel kontrola dedi adetim nasıl gelecek vs onun hakkında hiçbir şey demedi yanında oturan diğer bayan Dr ters ters baktığı için de soramadım başka bir şey 😔
Bilmiyorum ki pcos var diyorlar kaç yıldır bende , anlayamadim ne yapıyim ben şimdi
Siz ne iş yapıyorsunuz?
cnım benim yaaa, jinekologla kadın doğum uzmanı aynı..
Jinekolok kadın doğum aynı mı yani
Jinekoloji bakire mı bakar yani 😂 anlayamadim
Jinekoloji; rahim, rahim ağzı, vajina, vulva, tüpler gibi kadın üreme organlarına ait her türlü hastalığın teşhis ve tedavisi, Obstetrik kısım ise, gebelik takibi ve gebelik sorunlarının giderilmesi ile ilgilenmektedir.
pcos varmış işte. biliyosun madem🤷♂️
Onu kaç yildor söylüyorlar, şimdi ben jinekoloji mı gidiyim ne diyecegim? Siz ne iş yapıyorsunuz diye 10 defa sordum?
Kadın hastalıklarına görün
Kist var belki öncesi ilaç tedavisi
Mesleğiniz ne
Ne teknikeri
testler yapılır
Ne testi?
En İyi Görüş