Evet, çalışan kadın regl olduğunda izinli olmalı.
Hayır, regl olması çalışmasına engel değil.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Böyle bir soru, bir kız tarafından sorulduğuna göre bence bir hak değil. Migren hakkı da olsun. Migren ağrıları dayanılmaz olan insanlar var. Sırt ağrısı hakkı da olsun. Tüm gün sırt, bel ağrısı çeken insanlar da var.
Bence kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yapılıyor her konuda. Kadın taciz etti der, önce kadının beyanı esas alınır. Adam suçsuz olur ama alttan alta "erkekler yalan söyler kadınlar doğru konuşur" gibi bir durum ortaya çıkıyor.
Kadına ömür boyu nafaka ödersin vs vs
Reğli süresi kadar değilse de bir iki gün izinli olmalı. O sancı ile çalışmak verimli dahi olamaz.
Benim öyle bi derdim yok şükür. Ama sancısından bayılacak kıvama gelenler var çok kötü yaa. Her ay aynı şeyi yaşamak.
Şanslıyım bu konuda..
Evet katılıyorum
Genc yaşlarda cok daha ağrılı olabiliyor maalesef. Ama kesinlikle bir hafta gibi izin olmamalı. İlk iki ya da üç gün verilebilir. Bel falan kopuyor cunku. İlk gunler kanama miktari da cok olabiliyor. Evlenip, cocuk doğurup, yasin ilerlemesiyle agrilar cok azalıyor. Ben mesela artık hic hissetmiyorum regl günlerimi ve hormonlu spiral taktirdigim icin kanama miktari yok diyecegim kadar azaldi. Mükemmel bir konfor
Bu konuda şöyle düşünüyorum çeşitli mesleklerde çalışan insanlar var fabrikada çalışan birine kolaylıkla izin verilir mi işi ağır ve yorucuysa 1 gün yeter mi bunlar da var
2 gün yeterli bence
Evet olabilir ama dediğim gibi umarım izin konusunda sıkıntı yaşanmaz
Zorlu geçirdiğim bir dönem vardı her seferinde yataktan kalkamıyordum o yüzden işten çıkarılmıştım izin filan hayal bu ülkede
Kesinlikle görülmeli, özellikle reglin ilk günü... Kabus gibi ağrılarla ayakta durmaya çalışıyoruz🤦
Evet, benim sırf bu yüzden çok okula gitmediğim oldu. Ayağa kalkamıyorum bazen...😞
En azından 1, 2 gün ilk günler en sancılı günler olduğu için 😖
Zor ama özel sektörde zaten doğum gibi sebeplerle kadınları işe almak istemiyorlar regl izni olursa kadınlar işsiz kalır
serefsiz erkekler niye izine karsısınız keşke 1 haftalığına tüm erkekler regl olsa da bizi anlasalar KIT BEYİNLİLER
Gerçekten ağır geçirenlere olabilir ilk gün.. ama herkes ağır geçirmiyor
Apır geçirmeyene ağrıssız sızısız olana izin olmasa o da ayrı dert
Ben dişimi sıkarım ama, cidden kötü geçiren kadınlar var. Onlar için evet.
İnsanlar yıllık izinlerine bile istedikleri tarihte çıkamıyorlar siz kalkıp birde bunun için izin verilsin mi diye konusuyorsunuz. Peki oldu ki buna yasal olarak 3 4 gün izin hakkı verildi diyelim. İşe alım sürecinde bu düşünülmez mi? Bu da kadınların daha az istihdam edilmesine sebep olmaz mı? Aynı paraya neden daha az çalışan bir çalışan işe alınsın ayrıca o kişinin sürekli ayın bir haftasında izne çıkması durumunda onun yapacağı işleri diğer arkadaşlarına devretmek haksızlık olmayacak mı? Regl dönemi kadınlar için zor bir dönem olabilir ama kadınların eşit şartlarda çalışabilmesi istihdam edilmesi daha önemli. Ülkemizde hala yeni evlenmiş ve cocuk sahibi olmayan kadınları ile alma konusunda tereddüt ediliyor. Bu da çalışmalarına engel oluyor ki doğum ve süt izni olmazsa olmaz bir durumdur. Regl ise kişiden kişiye değişen keyfi bir durumdur. Çok zorluk yaşayan kişiler zaten hastaneye gidip rapor alabilirler.
Ücretten kesinti olursa, ağrısız geçirenler suistimal edemez..
@gizlikullanici583428 emin ol iş veren ücret kesmek yerine eleman değiştirmeye gider. Özellikle fabrika gibi vardiya sistemlerinde ve yetişmiş eleman bulmanın zor olduğu sektörlerde işçinin devamlılığı çok önemlidir. İşin yetişmesi çok önemli olduğu için kimse ağrı sızı hastalığa bakmaz. Bu tarz konular birinci dünya ülkelerinin dertleridir. Bizim gibi ülkelerde çalışma şartları ağırdır ve bu tarz konular çok geri plandadır. Bu sorunların çözülmesine kadar daha çözülmesi gereken o kadar konu var ki kimse bu derdi dert etmez. Ayrıca konu ücret kesilmesine gelince o izin isteyenlerin %99u işe gelmeye devam eder. Ekonomik nedenler sandığımızdan daha önemlidir bu hayatta...
Eşitlik isteyen kadınlar hayır demeli ama tüm kadınlar evet izin almalı diyecek çalışma ortamına göre değişir birisiniz izni yüzünden başka bir kişiye iş yüklemek zorunda kalınırsa gerek yok bence
Kadınlara evet doğum izni en az 2 gün olarak ve ücretli olarak verilmeli. İnsan kaynakları sorumlusu olarak çalıştığım dönemde kadın çalışanların bu dönemlerinde erkek te olsam bana bildirmelerini istiyordum ve mesaiye bırakmıyordum hatta erken çıkmalarına yardımcı oluyordum daha sonra telafi çalışmasıyla
Zaten dünyanın en fazla resmi izin günü olan ülkesiyiz, bi de senede 52 haftanın sadece 12 'sinde kadınlar beleş yatacaksa işimiz var yaaa :)
Evet, çalışan kadın regl olduğunda izinli olmalı.
ayda 8 gün regel gören var, ayrica abartmayin sunu, izin kanunlasirsa suistamallerin önüne gecemezsin, buseferde isverenler tarafindan kadinlar tercih edilmez..
@Venüs-34 senin bisyerin olsa her ay calisan kadina 3 gün regl döneminde izin verirmiydin? her kadinda sancili gecmiyor ayrica, ve sancin varsa agri kesici ilacida var.
Yaşına göre degisir bu durum. Cok ilginc yasamadigin bir durum hakkinda görüş bildirmen. Bak ben evliyim ve anneyim. Artık hic sancım olmuyor mesela. Ama ilk yillarda inan bana ictigim hicbir ilacin etkisi olmuyordu. Acile gidip igne diyordum artık sen düşün 🤷🏻♀️ gerçekten yasla da alakalı sancı cektigin dönemler
@Venüs-34 Yasadigin bir durum hakkinda bukadar yanlis fikir yürütmen ne kadar dogru? bak beni dorguluyorsun, simdi senin hicbir sikayetin yok, öyle bir kanun gelse 3- 4-7 gün neyse, ayda sorunun olmadigi halde izin alacaksin.
Ayrica gittigin kadin dogum doktoru erkek ise, yasamadin diye kadin mi seciyorsun?
Kadın erkek eşitligine aykırı ayrımcılık çıkar ortaya
Kadın/erkek eşitliği nerede kaldı? Zaten emeklilik şartlarında kadınlar daha uygun şartlarla emekli olabiliyorlar.
Eee bir de çalıştığı günlerde regl izni yapıp, çalıştı görünecekler öyle mi?
Hayır kadın çalışmayıp evinde oturmalı erkek de ona bakmalı her açıdan
Bu işverenlerin kadın çalışanı işe almaması için bir sebep olacaktır.
En İyi Görüş