Soru 1-) Bir kızın regl olduğunda ki boyu ideal kaçtır ve ortalama olarak kaçtır?
SORU2-) bir kız en az 170 olmak istiyorsa regl olduğunda en az boyu kac olmalıdır?
Soru 1-) Bir kızın regl olduğunda ki boyu ideal kaçtır ve ortalama olarak kaçtır?
SORU2-) bir kız en az 170 olmak istiyorsa regl olduğunda en az boyu kac olmalıdır?
Soru çok mantıksız olmasına karşın, anladığım kadarı ile cevap vermeye çalışacağım. Umarım cevabımdan istediğiniz çıkarımı yapabilirsiniz.
Kızlarda büyüme ve gelişme menstrual döneme kadar hızlıdır, yani regl olana kadar erkelere göre daha hızlı gelişirler. Boy uzaması da kızların regl olmaya başlayana kadar devam eder ve regl olduktan sonra yavaşlayarak durur.
Bu nedenle erken regl olmak kızlarda gelişimsel bozukluğa neden olduğu için regl geç olması adına tedavi yapılıyor. Mantığı bu.
Erkeklerde ise durum tam tersi, erkekler ise ergenliğe girdikten sonra büyüme ve gelişim gösteriyorlar.
Bir kız 170cm olacaksa max 160-165 boyunda iken regl olmalı. Eğer 150 boyunda regl olur ise sonrasında max 5-6 cm uzama gözükür endokrin sistemi düzgün çalışan bir hastalığı olmayan biri ise.
170 olmak isteyen bir kız sadece regl ile alakalı olmadığını, bunda genetik ve çevresel faktörlerin de etkisinin olduğunu bilmeli. 🙃
Boyu da çok kafanıza takmayın, ben ilköğretim 8. sınıftan beri aynı boydayım. 😅
Bu saçma soruyu sormadın farzediyorum
Bu zamana kadar gördüğüm en tuhaf soru buydu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?