Reglken duş almak bana göre çok rahatsız edici. Özellikle yoğun kanama günümde duşa giresim gelmiyor. Sizce reglken duş alınınca ağrıyı çoğaltır mı yoksa azaltır mı?
Adet döneminde duş almanın hiçbir sakıncası yoktur hatta hiyjen açısından önerilen bir yaklaşımdır ayrıca ılık bir duşun sancılı regl döneminde kas gevşetici ve rahatlatıcı etkisi oluşturur.
Yani durumuna göre anında olduğum gibi girersem ben bir etkisi yok ama 2 gün falan regl iken duşa girmek anormal şekilde çok üşütüyor beni aynı zamanda ağrılar ile çekilmez oluyor ama sonra rahatlıyorum sonuçta temizlik rahatlıyor insanı sonra ışık hızında çıkıp ped takıyorum
Adet döneminde duş almanın hiçbir sakıncası yoktur. Hatta hijyen açısından önerilen bir yaklaşımdır. Ayrıca ılık bir duşun sancılı regl döneminde kas gevşetici ve rahatlatıcı bir etkisi vardır. Duş almak ise adet süresini ya da miktarını değiştirmez.
Regl iken duş almak ağrıyı çoğaltmaz, aksine sıcak su damarları gevşettiği için daha kolay söktürür rahatlatır. Regl iken duş almak son derece hijyenik ve sağlıklıdır.
Her gün olduğu gibi regl ikende her gün duşumu alırım. Aksine regl günlerinde duş almak beni rahatlatıyor. Ağrılarımı dindiriyor ve temiz hissettiriyor.
@zlss0__ Her ayin bir haftasiysa gene iyi dimi canim aa alt tarafi ayin bir haftasi kdfgjd yaa zaten cahilim anlamiyom bu konulari bide boyle anlatinca acaba nasil cikiyor dedim selale gibi cesme gibi akiyor mu boyle durmadan falan ne bilim ilginc geliyor🙈😅
@zlss0__ buyuyunce mi ogreniriz kjdfgkg esimden ogrenirim artik o bi guzel hocalik yapar dersini goruruz malum o da olumden donecek her ay bari faydamiz yardimimiz dokunsun dimi😅😅
@zlss0__ Allah korusun sonra icinden ejderyasi cikar😅cok mu hassas oluyorsunuz o donem ne yapayim ki simdi cocuk gibi canim cicim bi tanem falan mi davranayim😅😅
Ne bilim nolacak cekilmez oluyormussunuz her seye sinir minir huysuz oluyormussunuz ne desen suclu olup elinde kalir gibi falan😅😅peki bu hassasiyet tam olarak neyden oluyor. Yani duygular olarak denilen her seye bir sinirleniyormusunuz yoksa ozel bolge olarak mi hassas oluyor aci oluyor yani tam olarak hassas olan nedir
Al senin için araştırdım Hem değişen hormon seviyeleri hem de fiziksel özellikler sebebiyle kadın normalde olduğundan daha kötü bir görünüşe sahip olduğuna inanır ve kendini değersiz hissetmeye başlar. İlişkilerde yaşanan sorunlar ve kadının kendi hakkındaki olumsuz algıları birleşince depresyona kadar varabilecek durumlar ortaya çıkabilir.
Cansin yav😅bu hormon olayini biliyordum zaten ama bu hassaslasma olayi tam olarak nerde onu merak ettim iste hani duygu olarak hemen mi kirilirsiniz her seye ya da kizarsiniz yoksa ozel bolgeniz mi hassas oluyor da o mu aci veriyor mesela falan vs…