Genelde cenin pozisyonu bana iyi geliyor. Sancıları biraz rahatlattığını da düşünüyorum. Sırt üstü yatmak ise kesinlikle en rahatsızlık vereni. Ama uzmanlar nedense sırt üstü uyunmasını tavsiye ediyorlar.
Adet döneminizde en çok hangi uyku pozisyonunda rahat ediyorsunuz?
Neredeyse ağrısız geçiriyorum, üşütüp sancıya sebebiyet vermezsem eğer. Bel ağrısına en iyi gelen pozisyon sırt üstü yatmaktır, dinlendirir. Daha sonra istediğim şekilde yatıyorum çok fark etmiyor.
Adetken sancılarım o kadar ağır oluyor ki hiçbir pozisyonda rahat edemiyorum illa o acıyı iliklerime kadar hissedeceğim 🥲 Dizlerimi karnıma çekip uyuduğumda bir nebze olsun acı hafifliyor.
Ben biraz degisik yatıyorum.. Bazen sırtüstü bazen bacak bacak üstüne atıp öyle uyuyorum.. Agrının dozuna göre değişiyor.. Bazende bacaklarımı altıma katlıyorum
Peygamber Efendimiz’in sünnetlerinden biri de her işe sağdan başlamaktır. Dolayısıyla o, yatarken de sağ tarafı üzerine yatmayı tercih etmiştir. Üstelik, bu şekilde yatmak sağlık açısından da faydalıdır. Bilindiği gibi, insanın kalbi ve midesi sol tarafındadır. Her iki uzvumuz da çok önemli olup, sıkışmaları sağlık açısından son derece zararlıdır. Bu sebeple doktorlar kalp ve mide üzerine yatmamayı tavsiye etmektedirler.
Habîb-i Ekrem Efendimiz’in, sefer ve benzeri sebeplerle hâne-i saâdetlerinin hâricinde olduğu zamanlarda, yatma ve uyuma tarzı biraz daha değişik olmuştur. Bu durumda sağ tarafına yatıp sağ dirseğini dikerek, sağ elinin ayasını sağ yanağının altına destek yaparak yatmıştır. (Müslim, Mesâcid, 313) Bu yatma şekline daha çok arâzide baş altına yastık yapacak bir nesne bulunmadığı takdirde, onun yerini tutsun diye başvurulur. Yine Efendimiz kısa süreli uyumak istediğinde ve bilhassa zarûret îcâbı geç yattığında sabah namazını geçirme endişesi ile böyle yapmıştır. (Buhari, Deavât, 5; Müslim, Misâfirîn, 121-122)