Meksika 'da kutlanıyor. Tam olarak regl partisi olarak geçmiyor ama kadınlığa adım adım gibi bir parti.15. yaş doğum günü partisi olarak geçiyor. Parti gösterişli ve kalabalık oluyor. İsmi "Quinceañera" . Herkes gösterişli giyiyor. Ve partide dans falan ediyorlar. Partide kızlar , erkek arkadaşını falan seçebiliyor. İlginç bir âdet. Açıklamanın aşağısına örnek bir görsel bırakacağım. Türkiye dışında bazı yerlerde yapılıyor sanırım. Ben Meksika'da böyle olduğunu öğrenmiştim , duymuştum. Diğer yerleri bilmiyorum. Soruna cevap vereyim şimdi. Olsaydı ilginç olurdu. Ama regl partileri saçma bence. Regl dışında partiler elbet yapılabilir. O saçma olmaz.
Emin değilim ama evet. Görselleri googledan aldım. Makyajları ve vücut iriliklerinden dolayı büyük ihtimalle büyük görünüyorlar. Görüyorsun ki fazlaca makyaj var. Makyajda bir kızı büyük gösteren etken. Google görsellere "Quenceañera" yazarsan başka resimlerde görebilirsin.
Bu kutlanacak bir şey değil ki. Kadının yaratılışındandır bu. Olmaması rahatsızlıktır, doktor muayenesi ile halledilmeye çalışılır.
Ayıp bir şey değildir, dedigim gibi İNSANIN yaratılış özelliğidir ama herkese duyurmaya, belli etmeye, göğüs gere gere söylemeye gerek de yoktur. Çünkü bir başarı değildir..
hakeder ama çocuğunla senin aranda istediği bir hediyeyi ya da pasta vs alıp anne kız aranızda kutlayabilirsiniz ceyda düvenci instagramdan ilan etmişti hoş değildi bence
hayır. saçmalık olur böylesi. bünyemiz ve vücudumuz biyolojimiz gereği yaşamamız gereken çok normal özel hassas bir olay. insanlara duyurup şaşalı şeyler yapmanın hiç lüzumu yok
Erkeğe sünnet düğünü yapıldığı için bazı insanlar böyle düşünüyor ama ben ilk kez regl olduğumda bunu kutlamak istemedim çünkü yani regl olduğumu herkese yaymak istemem
@Tatlı_günahlar ilkte bok sandim 😂 bildiğin bok rengiydi ve fazla gelmedi birdahaki ay açık renkte geldi evet ağrı oldu ilkte tuvalete gidip durdum regl nedir bilmiyordum tuvaletten çıkamadım annem kokusundan anlamış regl oldugumu
Yani sünnet nasıl kutlanıyorsa regl de kutlanılmalı hem zaten hassas bir dönem ilk regl bence kız çocuğunun kendine güvenini korkmaması için küçük sürprizler onu mutlu edecek moralini yerine getirecek şeyler hoş olabilir.
Sünnetin kutlanmasını ne kadar saçma, ahlaksızca ve gereksiz buluyorsam bu da aynı. Ya her ikisi de aynı törenlerle kutlanacak ya da ikisi de kutlanmayacak.