Bu tokatın toplumda en çok kabul edilmiş ilk gerekçesi, vücudundan kan geldiğini gören kadının şoka girmesini engellemek. Yani zaten travma yaşayan bir bireyi başka bir travmayla baş başa bırakıyorlar ki hangisini düşüneceğini şaşırıp, afallasın. Bir kız çocuğunun ergenliğe girişi demek olan ‘ilk adet’, aslında yaşamsal döngüleri çalışmaya başlayan bir üreme sisteminin habercisi. Artık çocuk doğurmaya hazır olduğu anlaşılan kız çocuğunun, eski çağlardan beri çeşitli yöntemlerle ‘ödüllendirildiği’ biliniyor. Kadınlığın kutsandığı ve kutlandığı zamanlarda bu ödüller genç kadınları mutlu edip onurlandırırken, kadın olmanın anlamının değiştirildiği coğrafyalarda ve zamanlarda ise ilk adet, kız çocuğu için ne yazık ki kabusa da dönüşebiliyor.
Çok eski çağlardan beri, insanlar hayatlarında gerçekleşen önemli değişiklikleri çeşitli törenlerle kutlayarak bu geçiş süreçlerini kolaylaştırmayı seçmişler. Yaşayan her sağlıklı kadının yaşadığı bu önemli geçiş evresi ise artık pek çok kültürde gizliden gizliye, nadiren de alenen kutlanıyor.
Gelenek görenekler güzel şeylerdir fakat mantık çerçevesine sığmak kaydı ile. Bu anlattığınız ne gelenek ne görenektir. Tam tersi görmemişliktir. Cehaletin fazla olduğu kısımlarda olabilecek şeylerden birisidir. Utanç kaynağı olarak ifade edilebilir. Başka bir açıklaması olamaz.
Benim başıma gelmedi ancak kuzenim bizim evde regl olmuştu ilk kez ve halam tokadı yapıştırmıştı. Çok şaşırdım. Açıkcası iğrenç bir şey. Sünnet olurken alkışlanan erkek milleti, regl olunca tokatlanan kadınlar.. Eğitim- subniminal mesajlar çocukluktan işleniyor maalesef…
Bi dizide duymuştum kadınların zor hayatına hoş geldin anlamında atılıyomuş. Saçma inanışlardan biri. Yaşamadım. Yaşatmak isteyen de olmadı olsaydı o tokadı ona yedirirdim
bana hiç tokat atılmadı ve bunu yaşayan arkadaşlarımla konuşana kadar böyle bir adetin varlığından haberim yoktu. öznelere konuştuğumda ise yanakları al al olsun, dili tutulmasın, artık kadın olduğunun farkına varsın diye yapıldığını söylediler. ilk defa regl olan bir çocuk taş çatlasın 14 yaşındadır küçücük çocuğa böyle anlamlar yüklemenin acizliği karşısında midem bulandı.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gençler bilmez bunu evet😂🙈şu an komik geliyo ama bana yapmıştı annem,11 yaşındaydım, hafifçe tokat attı yanağıma, kırmızı olsun diyeymiş bu dedi 😂🙈Eski insanlar eğitimli değil sonuçta (annem ve anneannem okuldan alınmış ne yazık ki, bu onların suçu değil) ve annesinden gördüğü hurafelere inanıyo, kıyamam napıym, nolursa olsun o benim annem ve canımı acıtmadı tabi ki 😅
Ahahaha , asla böyle bişey yaşamadım , yaşasam da o insanla bu saçmalığı için asla bir daha konusmazdim, bi kıza vurabilmek için uydurulmuş mal bi adet
Dünyanın en malca hareketi bu ya ben hiç yaşamadım çünkü regli olduğumda kimse bana bunun doğal bir şey olduğunu anlatmadı annem çalışıyordu ve bunun ne demek olduğunu bilmiyordum. Çok korktum ve iki aya yakın sakladım.
Hiçbir şey için geç değildir hicbir kadin kadinsin diye zulüm goremez bunlari cekemez ya Allah bizi niye yaratiyor halbiden ya erkeklerin hurafe oyuncaklari olalim diye mi git susma isyanlarini haykir git polise git bence
Kocan olucak haltsizi seni sevecegini birakmayacagini evlenmek icin sabirsizlandigini zannediyorsun ama yanılıyorsun senin için değil gireceği gerdeğe sevişmeyi kabullen kızım bu gerçeği bu alemdeki erkeklerin hepsi a*m* sever senin a*m*ı*n*ı seviyor s*i*k*i bulmazsa nasıl atar seni
Erkeklerin hepsi sevisme sever a*m* olmadan olmazlar onlar sen bir saril hareket yap bak nasil si*ki* kalkacak ilk gece geçince yazarsin bana guzel canım kizim iyi akşamlar
Eheheheh doğruları soyledim ben köle olmussun hep boşanma avukatim var bosanacaginiz zaman yaz bana boşanma avukatım çok kuvvetli güçlüdur gelecekteki kocanin donuna kadar alır iyi aksamlar
Biz kızlar kucagi cok severiz bebek gibi kucagi alinmasini severiz ilk evlilik gecesinde bir bacağını oraya at ona saril kucanda yat bak nasil s*i*ki* kalkicak bir sarilmayla bile patlicanlarini buyutuyorlar o erkekler bak bakalim s*i*k*i kalkicakmi bir sarilmayla ilk evlilik gecesinde hamile kalicaksin dene bak gorucen
Haddini bu kadar aşma ben asla sonsuza kadar evlenmiyecem mezarimda bile cenabet olsam bile yalnizim özgürüm senin gibi köle degilim bu aleme akıyorum yorumlara 100 yapalim komşu kizin sorusunu cokeltip delirtelim birdirimleri gele gele
Vallahi ben ilk defa duyuyorum böyle bir şey bu nerenin adeti bilmiyorum da bizim buralardakiler de ilk regl kanını alnına sürdürtüyorlardı çok saçma geldiği için ben böyle bir şey istememiştim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ilk defa böyle bir sey duyuyorum, çok saçma. O zaman sünnet olan çocuklarına da parti yapacaklarına tekme tokat dövsünler..
şu an hepinizi ney ile sıra dayağına çekmek istiyorum. Siz mal mısınız? O öyle görmüş, o dönemde bu böyleydi ondan böyle bunu cahillik ile alakası yok. Sinirlenirsin ona bir şey demem; ama geçmişte ilk okul terk insana ya da direkt olarak okutulmamış insana cahil diyemezsiniz (kelime anlamı o biliyorum.) Sizin şuanki durumunuz en büyük cehalettir a** model cahilleri.
@zAntiSosyall Kes seni 50 metre yukarıya fırlatırım yere 15 metre kala skrm kedisini sktiğim kızı (oğlan fark etmez.) Başka zaman o zaman la bu zaman aynı mı demeyi biliyorsunuz; ama konu âdet, kızsal bir şey olunca genel kurmay başkanı'nı bile devreye sokarsınız hepinizi bir yere toplar sever öldürürüm cennette kölem olursunuz orada 99 ayrı pozisyonda skrm a** cahilleri feminizi bilmeyen Bomonti şişesine şçtıklarım.
bütün lafları sana sokarım orevladı pç kurusu velet pžkk çocuğu bıçağı gtüne sokar ağzından çıkarırım bütün iç organlarını testereyle parçalayıp cesedini de çiviyle duvara sabitler ateşe veririm
Küfür etmeyi beceremediğine göre kızsın. boş ver git 140 fırın ekmek ye gel neyzene öyle kafa tut. Sinirlerimi bozmaya çalışma bizzat gelir ferre videonu çekerim mia khalifa tahtından indiririm.
Tam kız cevabı sen riv riv etmeye devam et çay demlemeye gidiyorum eğer rahatsız edersen sıcak demliği anan popon sokarım sonra genişleyince skrm beni izleyen babanıda Rough ass ferresi çekerim ölene kadar anne baba dersin. Şimdi uzakta oyna.