Ya taşarsa korkusu yaşamadan rahatça uyuyabiliyor musunuz kızlar?
Ben kullandığım orkid gece pedleri sayesinde hiç sızma sorunu yaşamadan rahatça uyuyorum.
Adet dönemindeyken geceleri rahat uyuyabiliyor musunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
4 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Adet kabı kullandığım için rahat uyuyorum.
👉 Pedde ki aman sağa dönersem akar ve sızıntı olur derdi yok. 👉Pedi en fazla 6 saatte bir değiştirmek gerekiyor. Uykunu bölüp değiştiriyorsun bu yok çünkü adet kabı 12 saatte bir değiştirile biliyor. 👉Ped gibi hareket kabileyitini kısıtlamıyor, adet kabı ile döne döne istediğin pozisyonda uyabiliyorsun. 👉(En önemlisi) adet kabını hiç hissetmiyorsun ve akan kanıda hissetmiyorsun. Ped ne kadar kaliteli olursa olsun altında bez varmış gibi oluyor ve kanın yoğun aktığı dönemse dışarı akışını hissediyorsun.
Hayır olmaz bu tampon değil septik şok olabilmesi için vücutta enfeksiyon yapabilen bir bakterinin kana karışması gerekir. Tampon o bölgeyi kurutup tahriş yapabildiği için ve bakreti üremesinede yapısı müsait olduğundan bakterinin lama karışması olabilir ama bu adet kabı vajina duvarına bir zarar vermediği kanıtlanmış bir ürün ve vakum özelliği nedeniylede kanın havayla temasınada engel oluyor bakteri üremesinide minumum düzeyde tutuyor dahası tıbbi plastik başlı başına bakteri üremsini, tutma olasılığınını aza indirgiyor.
Dört farklı çalışmayla, adet kaplarının kullanılmasının vajinal florayı etkilemediğini kanıtlanmış. Adet kabı kullandıktan sonra vajinal kanalı ve serviksi inceleyen araştırmalar, bu ürünün doku hasarına neden olmadığını göstermiştir.
Adet kabı bu duruma neden olabilir yazmış diye hemen inandın mı? Adet kabı kullan ve toksik şok olan sadece 5 kişi var ve bu 5 durumda da nesne adet kabı ile ilişkilendirilmemiştir. Gene de risk %0 dır demiyorum her zaman risk var pedde bile. Peddine daha başka bir çok getirdiği sağlık sorunu var. Bu sorunlarıda göz önünde bulundurursak adet kabı hala gözümde daha masum duruyor.
www.sahealth.sa.gov.au/.../toxic+shock+syndrome+tss+-+including+symptoms+treatment+and+prevention Yazıyor ki; Tamponların doğrudan TSS'ye neden olduğuna dair bir kanıt yoktur - hastalığın nedeni tampon değil Staphylococcus aureus bakterileridir. Bu, ped kullanan kadınların, erkeklerin ve çocukların neden TSS alabileceğini açıklar. Ancak adet döneminde tampon kullanan kadınların, kullanmayan kadınlara göre TSS riski daha yüksektir. -her ürünü ped, tampon, adet kabı fark etmeksizin kullanım talimatlarına uygun kullanırsan riski en aza indirgersin. Ped kullanan biride 8 saat ped kullanırsa kendi kendine rist alır tampon kullananda. Adet kabı gene vakum özelliğinden hjyenini bir nebze koruyor 13-14 saate bir değiştirende oluyor ama ürün 12 saatte bir değiştirilmesi gerekiyor derken 24 saat kullanırsan sorun çıkabilir elbet.
Ve kullanmak istiyorsan kullanma kimsenin kimseyi zorladığı yok bu rahatlıktan sen mahrum kalırsın. Yıkanabilir pedlerde iyi.
Benim biraz kötü yatmama rağmen bu zamana kadar hiç taşmadı. Orkid kullanmam pamuklu olanları kullanırım örn pamuklu molped kotex ve bimdeki ful pamuk olan.
Ben genelde her ihtimale karşılık havlu serip uyuyorum. Taşarsa yatağa geçmesin diye. Rahat uyuyabiliyorum. Bir sorun olmuyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Pedler beni en yoğun olduğum dönemde maalesef kullanamıyorum kullansam bile 15-20 dakikada bir değiştirmek zorunda kalıyorum. Hasta bezi kullanıyorum en yoğun günlerimde ve gecelerimde o zaman sorun olmuyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
en son olduğunda gece 4 buçukta ağrıdan uyandım uyuyamadim dogru duzgun. gece ağrı dışında sorunum olmuyor
Senin bu adet sorulari ahiret sorusu gibi? Ilk kez mi yaşıyorsun? Cok mu agir geciriyorsun? Nedir bu sikinti? Kadinlar genelde bu konuyu ozel hissederler