Sadece regl olduğumda hissettiğim garip bir bel ağrım var, ben onu hafiften hissetmeye başlayınca hemen hazırlık yapıyorum. Çantama bir tane orkid atıyorum, siz nasıl anlıyorsunuz?
Garip bir bel ağrısından önce biraz gerginlik başlıyor :D Herkesin her dediği batıyor. Sanki çok kötü şeyler söylüyorlar, sülaleme küfür ediyorlar gibi gergin oluyorum. Yaşam belirtisi olan ortam batıyor. :D Daha duygusal olup saçma şeylere ağlayabiliyorum.
sinir katsayım 1.580 fit'e ulaşmıştır, merhaba diyene kurşun sıkasım gelir , o işin esprisi gereksiz laf kalabalıkları batar zorlaşan , sancılı gunlerde zıt davranışlar kavga sebebidir, çekemem keser atarım , anlayışsız ve kaba bir sevgili varsa zaten huysuzluk hırçınlık, da cabası.. tabiri caiz ise, ağrı hat safhaya ulaşmıştır, az konuşmaya başlarım gece 2 de çikolata arayışı aniden gelişmiştir, belirtiler bu şekilde olur , başkası için çok basit ve komik olabilecek bir reklam bir fragman beni yarım saat ağlatabilir, aşırı duygusallık yükleniyor %80 ve %70 hassasiyetle hemen bu dönemin bitmesini beklerim, sabr, ile , kişilerin regl durumu aylık hormonsal değişme ve fizyolojik değerlerine göre ruh hali %80 oranda etkilemektedir. kimisi için var, la yok arası olan regl, kimisi için doğum sancısı, ya da lohusa piskolojisi bile her ay sunabilir, maalesef...
Uzun zamandır bunun için kullandığım ve hiç yanılmadığımı bir totemim var, normalde hiç yapmamama rağmen babama herhangi bir sebepten ötürü bağırdığım günün ertesi regl oluyorum. Hiç şaşmıyor...
En çokta duygusal ve sinirli oluyorum. Çünkü olur olmadık şeylere ağlıyorum ve sinirleniyorum. Günümün yakıştığını bu sayede kolayca anlayabiliyorum.😅 Ayrıca canım puding çekiyor.😋
Ben regel olduğumu günlerimi sayarak anlıyorum. Ama benim reglim çok rahat aynı erklekler gibi karın ağrısı ve bel, göğüs ağrısı hiç hissetmedim şu ana kadar
O zamana özgü bi rahatsızlığım oluyo normalde giydiğim rahat bulduğum kıyafetler bile o an rahat gelmiyo ne giyeceğime karar veremiyorum biraz üşümem oluyo saç diplerime dokununca sanki yolmuş gibi acıyo tabi bunların hepsi bi anda olmuyo farklı zamanlarda oluyo bu şekilde anlıyorum
Gögüslerim şişiyor karnım felan şişiyor ödem topluyorum sanki Bide yersiz sinir ve duygusallık Mesela durduk yere ağlıyasım geliyor diyorumki aaa galiba regll olucam hiç şaşmadı
Benim göğüslerim hassaslaşıyor ve sızlıyor ayrıca o hafta ciddi bir tatlı krizi yaşıyorum. Böyle olunca hazırlık yapıp sakince o anı kolluyorum 🤣 Tabii örnek vermek gerekirse; bazı arkadaşlarımın bel kısmı hassas ve şişkin oluyor ve bazı kişilerin davranışları agresifleşebiliyor (duygusal dengesizlik), akıntı ya da iz (pembemsi/ kahverengimsi kırmızı) gibi işaretlerle regl dönemi başlangıcı olanlar da var. Fazlasıyla değişken~
Aşırı hassas oluyorum, en ufak olayı kafama takıyorum. Bazen ağlıyorum. Sinir krizlerim oluyor asabi oluyorum insanlarla tartışıyorum Çekilmez aksi huysuz lanett birine dönüşüyorum 😅
kasık ve yumurtalığımda ağrı oluyor o bambaşka bi ağrı belli ediyo kendini diyorum geliyor gelmekte olan 😀 ayrıca regl takvimi appi var telefonumda o da uyarıyor olacağım zaman
Genetik faktörler, hormon bozuklukları, bazı over kistler gibi birçok faktörü var. Ama ben sancılarım için asla ağrı kesiciye başvurmam, bitki çayları içerim, soğuk içeceklerden hatta soğuk sudan bile uzak dururum. Bu şekilde sancılarımın geçmesini bekliyorum.
Kesinlikle bel agrisi hafiften vucudu sariyor bacaklara kadar sonra karin agrisi sinirlilik istahim açiliyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
🤦♀️Anlamıyorum🤦♀️ Hiç ağrı ya da uyarı hissetmemeninde sorunu bu. Bir anda olu veriyorum ve altım da ıslaklık hissedene kadar fark etmiyorum o yüzden takvimi iyi takip etmem gerekiyor yoksa açık renkli bir pantolon giydiğimde mahfolurum.
Ben adet takibi - regl takvimi adlı bi uygulama kullanıyorum. Reglinize 2 gün kala hatırlatma yapıyor harici yumurtlama ve doğurganlık dönemlerinizi vs takip edebiliyorsunuz tavsiye ederim
Hayır aslında çok gelmiyor, kadınların çoğu ped kullandığından böyle bir algıya düşüyor çünkü sıvı ped yüzeyinde yayılıyor sanki çok kan kaybetmişiz algısı yaratıyor gerçekte sadece bir adet döneminde kaybedilen toplam kan miktarı 2-3 çorba kaşığıdır (yaklaşık 80 ml.)
Anladım. Game of thrones bir sahnesi vardı. Kızıl saçlı kız evlendiği günün ilk gecesinin sabahında kalktığında t-shirtü full kan olmuştu. Burada ki yazılanları okuyunca aklıma hep o gelir 😂