ya böyle batıl inançlar uyduranlarin soyunu sopunu... kadınların reglken yapamayacağı tek şey namaz kılmaktır ki bu da kesin değil. kur an regl ile alakalı hicbir açıklama kural yapılmaz ona rağmen insanlar nasıl böyle düşünüyor anlamıyorum. aslında bir defa bile kur an okumamış insanların uydurmaları bunlar. reglken oruç tutulamayacağı iddiasi da kur an da yazmaz bilginize
Aynen bu fikrine katılıyorum. Sadece ailemiz orucu o gün tutma der çünkü kan şekeri düşünce insan ağzına bir şey atmak zorunda hisseder. Onun dışında sorun yoktur. Kulaktan dolma bilgilere sinir oluyorum.
Kadınların adetliyken kurban ibadetini yerine getirmelerinde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Hatta hayvanı kesecek kimse yoksa ve kadın kurban kesmeyi biliyorsa hayız (adetli) iken kendi elleriyle kurbanı kesebilir. Kurbanın ardından kılınan namazdan ise sorumlu değildir.
Batıl inanç değil. Kurbanlıkların kesildiği mekanda erkekler çoğunluk olduğu için dini olarak uygun değil. Tabii haram mı, değil. Kurban kesenin kestikten sonra ayet okumadı, iki rekat kılması da lazımdır, adetli kadın bunları yapamayacağından erkeğin yapması uygun olur
Kadın kendi de zenginse yani kişisel malı mülkü parası varsa ona da farz. Maaaşlı, birikimi olan, kendi malı mülkü olan, aileden zengin miras almış, veya kocasından mal mülk para almış kadınlar zengin hükmünde ve onlara da farz kurban kesmek
Türkiye kadar geri kalmış ülke yok bugün markette çocuk ped dedi diye adam kasiyeri dövdü ama ülkedeki kaslı delikanlilar onun karısına lafları söyledi erkek ya sonucta
ne alaka ya? regl kendine.. paran geliyorsa, varsa kesersin bitti
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
kadın ölmeyecekmi kurban kesemesin fakat bu arada bence regl olduğunda kadını kurban kestirmesi mekruh yani sakıncalı bunu dini daha iyi bilen insanlara sormak lazım nasıl regl oruç tutamıyorsa bence kurbanda kestiremez fakat vekalet verebilir bunlar tamamen benim görüşlerimdir saygılar ve iyi bayramlar
hepsi allah yolunda yapılmıyormu neticede kul için ister kessin ister kesmesin camii hocası değilim kadında değilim o yüzden uğraşmak istemiyorum benim derdim bana yeterli şu an sağol kardeşim iyi bayramlar
Kadinlar kurban kesme (bogazlama - basi govdeden ayirma ) islemini yapamazlar. Kurban ibadetini ise ( ucreti karsiliginda kurban alinip kestirme) yerine getire bilir.
Kesebiliyormuş kadın. Ama besmele Hanefi mezhebine göre cunup iken cekilebilirken diğer mezheplere göre çekilmiyor diye hatırlıyorum. Araştırın yanlış olmasın. Ama ben böyle biliyorum. Bu durumda Hanefi mezhebinden olmayan biri besmele ayetini okuyamayacagi için yani bu konu ihtilafli olduğu için o kadının kesmemesi daha uygun olur
Fakat bir kadın kurban kesecek güce sahip mi dersen açıkçası gücü yetmeye bilir.2,3 erkek çok zorlandığı oluyor. Ha olurki erkeği olmaz vekalet alarak bile kasaplık yapabilir. Küçük baş kurban kesebilir