Regl döneminde duygu değişimleri yaşamamak imkansıza yakın !
Pms dönemine kadınların %99'u giriyor. Ve bu bilimsel.
Hormonlarımız bu dönemde çok değişiyor ve bizde bundan etlieniyoruz. Pms döneminde ;
Çok sinirli
Aşırı duygusal
Stresli
Depresyonda
hissediyoruz. Herkes farklı farklı yaşasa da bunu illaki hepimiz yaşıyoruz. Regl döneminde bizi bu dönemde anlayan ve anlayışla yaklaşan insanların çevremizde olması rahatlamamız için çok önemli !
Regl donemi benim kadar ağır yaşayan yoktur eminim.Çevremdeki herkes bunu bariz anlıyor ve en kötüsü de reglden 7 gün önce başlıyor. Ağrılarım şişmeler iştah artmalari bunlar ekstra psikolojimi bozuyor. Gün içinde kriz geçiriyorum resmen ağlama sinir. Ekstra ilgi istiyorum yalnız hissediyorm durup dururken ağlıyorum.. Bipolar bozukluk gibi saçma sapan şeyler Allah im sen yardım et. Ve işin komik tarafı geçmişte ben böyle şeyler yaşayan kadınlara şaşırdım nasıl ya derdim şimdi ben yaşıyorum.. Kendimden igrenir hale geldim yemin ediyorum.
Yaşıyorum tabi her kadın duygu değişikliği yaşar regl döneminde, daha da duygusallaşıyorum ama normal duygusallaşmak. Hayatım boyunca hiç bir zaman kimse regl dönemimde olduğumu fark etmedi çünkü abartmıyorum. Bazı kızlar gerçekten aman Allahım dedirtiyor insana. Mesela dört gündür ağrılar içindeyim yatağımdan kalkasım bile gelmiyor ama kimsenin ruhu fark etmedi.
Bu ay çok duygusalım seksten sonra ilk reglm di oldukça ağrılı stresli ve depresyonda geçti üstelik bakire olduğum zamanlarda gördüğüm adetten çok farklıydı aşırı derecede kanamam oldu vücudum kan kaybından dolayı çok aç ve yorgun kaldı
Evet çok sık en ufak durumlarda deli gibi ağlıyorum bazen bazen de en saçma şeye sinirleniyorum sık sık mutlu iken modum düşüyor regl olmak zor Allah yardımcımız olsun :D