Ben 6. sınıftayken okulda bir seminer düzenlenmişti. Orkid, kitapçık ve hijyenik ped hediye etmisti. Regl nedir, regl olunca ne yapmak gerekiyor o zaman öğrenmiştim. Şimdi aradan 10 yıl geçti, iyiki katılmışım diyorum o seminere.
Ben ilk regl olduğumda 5. sınıfa gidiyordum 11 yaşındaydım bu yüzden regl hakkında hiçbir bilgim olmadan regl oldum iç çamaşırımda ilk kanı görünce korkup ablamın yanına gittim regl olduğuma o da inanmadı daha küçüğüm diye sonraki gün durumu anneme anlattık ve annem baktı genç kız olmuşsun, adet olmuşsun dedi ben nedense bir gülümsedim 🤣 annemden aldım yani.
0|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Erkek Görüşü
nordun_gadasi | Özel Günler & Hijyen konusunda 187 görüş paylaştı.
Master
1 ay
Okullarda regl eğitimi veriliyor gadası. Hatta Orkid gibi ped hediye ediliyor. Ama en önemli eğitimi kadının annesi vermelidir. Çünkü doğru ve yanlışı kadınlar en iyi annesinden öğrenir.
Doktorkedii | Özel Günler & Hijyen konusunda 239 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Ailem bana çok küçüklükten beri bilmem gereken şeyleri kademe kademe anlatmıştı. Hiç öyle birinin beni karşısına alıp uzuun uzuun anlatmasıyla öğrenmedim o yüzden.
1|1
2|1
Sinakaplan | Özel Günler & Hijyen konusunda 132 görüş paylaştı.
Master
1 ay
Selam 💫
Bizede seminer vermişlerdi ya 6. sınıfta ya da 7 tam hatırlamıyorum , herşeyi anlatıp ped ve not defteri vermişlerdi.👀
Seminerdede sadece kızlar vardı. Keşke sadece kızları değilde bütün sınıf gitseydik ilerde eşlerine ve kızlarına karşı bilinçli olabilirlerdi. 💁
Sen anlatınca aklıma geldi de en iğrenç seminerdi erkekler aşağı indirilmişti ve bize sınıfta anlatılıyordu bizim sınıf şeyleri de camdandı duvar değildi bu yüzden pedi açıp incelettiklerinde erkekler ordan gülüyordu ayıp bir şey varmış gibi şimdi düşünüyorum da erkeklere de aşağıda anlatılsaymış ayıp bir şeymiş gibi algılattılar biz de öyle algıladık şimdi tuhaf geliyor.
13 yaşındayken annem söylemişti ama ben hiç jnanmiyirdum adet olacağıma hani bazı kadınlarda hiç adet görülmez ya bende öyleyim diye düşünüyordum 15 yaşımda adet olmuştüm anneme söylemek aklımın ucundan bile geçmedi 16 yaşında adetliydim şarkı acip dans ederken kullandığım bez düşmüştü ozaMan orendiiii annem şimdi hep diyor sen 16 yaşında adet oldun inanmıyor ondan sakladığıma 😕
Ortaokul da anlatip orkid hediye ediyolardi isin garibi o derslere bizi de sokuyolardi kizlar cekiniyodu falan iste egitim sistemi benim yasimda ki cogu kizi boyle ezikledi lan benim sunnetimi kizlara anlattiniz mi da onlarla ayni derse soktunuz beni 😂
Bu ulkeden bi bok olmaz.
0|0
0|0
SalvioHexia | Özel Günler & Hijyen konusunda 62 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
merak edip internetten araştırmıştım bu kadınların çektiği acı ne menem bir acıymış merak ettim
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş