Bilinenin aksine aşırı duygusal değişimler normal değildir. Çoğunlukla adet döneminin öncesinde ortaya, çıkan duygusal, fiziksel ve davranışsal değişiklerin gözlendiği ve adet döneminin bitiminde sona eren tabloya "adet öncesi disforik bozukluk" adı verilir. Amerikan Psikiyatri Birliği bu durumu "başlıca hastalıklar" arasında tanımlamıştır.
Gerginlik Endişe Öfke Depresif duygu durum Ağlama Üzüntü hissi Kendini beğenmeme Sabırsızlık Alınganlık Etkinliklere karşı ilgi azalması İçe kapanma Dikkatsizlik Unutkanlık Sinirlilik Tahammülsüzlük Mutsuzluk
1 sene boyunca bu belirtilerden bir kaçı görülüyorsa; kişinin özel ve iş yaşamını, işlevselliğini etkiliyorsa bu durumda bir uzmandan yardım almakta fayda vardır.
Anladığım kadarıyla senin durumunda "defresif ruh hali, ağlam, üzüntü hissi, alınganlık, içe kapanma ve mutsuzluk" var. Çok fazla belirti aynı anda var bir doktora görünün lütfen. Ve bu duygu değişimlerini normalleştirmeyin.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tesekkir ederim guzel görüşünüz icin bende cok yogun duygular yaşıyorum doktora gidecem normal olmadiginin farkindaydim bu bilgi iyi oldu💕
Adet öncesinde ve o dönemde azda olsa duygu degisimleri normal. Ama cok fazla duygu degisikleri oluyorsa ve bu gunluk hayati olumsuz etkiliyorsa kesinlikle bir doktora gorunmenizde fayda var😌
Lütfen bu durumları normalleştirmeyin bu durumlara "adet öncesi disforik bozukluk" denir ve Amerikan Psikiyatri Birliği bu durumular "başlıca hastalıklar" arasında tanımlamıştır.
En İyi Cevaplar