Regl dönemini bizzat yaşayanlar olarak her ayrıntısına kadar bilsek de çocukların ve erkeklerin bu konuda net bilgisi ve fikri olmayabiliyor. Özellikle erkekler için regl dönemi sadece kadınların davranışlarındaki abartılardan ibaret gibi gelse de genel anlamıyla regl hakkında bilgileri olması gerektiğini düşünüyorum. Peki sizin karşınıza regl nedir diye bilmeyen, soran biri olursa ona nasıl anlatırsınız, bilmeyen birine nasıl anlatmak gerekir?
Öncelikle bu bir hastalik değildir. Artı olarak utanılacak bir şey de değildir. Normal bir durumdur. Her ay düzenli olarak rahimden kan gelir ve 3-5-7 gün olarak değişir. Menopoza kadar sürer böyle hayatımız.
Bilmeyen bir karşı cinse oturup bunu anlatmam çok merak ediyor ve bilmek istiyorsa elinin altında internet gibi bir hazine var paşa paşa araştırır öğrenir
Adet kanaması azaldıysa ve ağrı yoksa prezervatif ile birlikte ilişkiye girilebilir. Bu dönemde birleşmeyi uygun bulmuyorum onun yerine kadın erkeğini oral seks ile boşaltabilir.
Açlık hissedildiğinde iki bardak su içilmesi ve 10 dakika beklenmesi ile açlık hissi azalır. Yemek ve salatalarda elma sirkesi kullanılmalı Bol bol yeşil yapraklı sebzeler yenmeli. Kalorisi az olan sebze içeriğindeki posa ile tokluk hissini artırır. Yemek ve salatalarda iyotlu tuz kullanılmalı Protein insulin seviyesini azalttığı insulin azalması da açlık hissini azalttığı için beslenme programında hem bitkisel kaynaklı (mercimek nohut kuru fasulyebarbunya) hem de hayvansal kaynaklı (kırmızı et tavuk balık hindi yumurta yoğurt sütpeynir) yiyecekler bulunmalı.
Sağlık açısındanda dini inanç konusundada sakıncalı bir durum ayrıca kadınların bu durumuna saygı duymak lazım dilediğince sevişebilir insan birleşme olmadan bir çok şekli var.
Eğerki erkek prezervatif takar ve ilişkiye öyle başlanırsa bakteriler ve hastalık kısmı engellenebilir. Öte yandan pek çok kadim reglken daha istekli olduğundan bazı doktor görüşlerine göre soft ilişkiler olabilir. Prezervatif olmadan yapılsa bile hamile kalmadan ilişki yaşanabilir bu da extrası
Günümü takip etmesine gerek yok ama o zamanlarda daha sabırlı davranması gerekiyor. Bazı geri kafalıların gülüp geçtiği kadar basit bir olay değil, biraz araştıran öğrenir ne olduğunu zaten. Ki regl olmayı abartı ya da trip atma olayı olarak gören bir erkekle olmam zaten, cahilin tekidir öyle biri.
Öncelikle regli bir hastalık değildir ve kesinlikle utanılacak bir durumda yoktur Ben de ilk önce bunu anlatmakla başlanabilir daha sonra regl da geçilen süreçlerden bahsedilebilir ve bu süreçte kullanması gereken pedlerden bahsedilebilir bunu öğrenen kişi bu süreci daha kolay getirecektir ve kendine bunalıma sokmayacak tır
Bu da sizin probleminiz Sonuçta bu ayıplanacak bir hastalık değil ilerde benim oğlum olsun benim kızım olsun diye düşünen erkeklerin Hele bu zihniyetle düşünmesine bir anlam veremiyorum Regal bizde olmak istediğimiz için olmuyoruz regl oluşunda yumurtalıklardaki oluşumlar ovulasyon dönemi birçok şey etkileniyor yani regl olmak bir kusur değil tam tersi bir kusursuzluk tur
Erkekler kadınlar gibi düzenli bir şekilde regl dönemi yaşamazlar. Onlar gibi ağrı çekmezler. Fakat erkeklerde sperm oluşması söz konusu olduğu zaman, erkeklerde 72 gün devam eden bir döngüden bahsedilebilir. Bu yüzden erkeklere kısırlık testi yapılması için, sperm örneği gerektiğinde yaklaşık olarak 3 ay bekleme süresi gerekir.
Bunlarin adetle alakası olduğunu düşünmüyorum. Bu duygular herkeste var ve bunun belirsiz zamanlarda ortaya çıktığı kanaatindeyim. Mesela ben adetteyken öyle duygular yaşamıyorum ya öncesinde ya da sonrasında bu duygularım ortaya çıkıyor tamamen psikolojik.
Kadınlar regl olurken duygu durumları değişecek diye bir kural yoktur. Amaci rahim iç dokusunun ve dollenmemis yumurtanın atılmasıdır. Mutlaka ağrı olacak diye bir kural da yoktur. Kadinlarin bu döngüsü ne kadar sağlıklı ve normalse, erkeklerinki o kadar anormal ve sağlıksız bir durum bence.
yapma... regl donemı oncesınde hormonlar tepetaklak oldugu ıcın, bu ıstegının olması cok cok normal. spor bende yapıyorum ama bu durumdada dur yeme dıyemıyorum... bır dergıde sunu okumustum... dıyet yaparken kucuk kacamaklarınızı regl donemınde yapın dıyordu... sımdı o sıskınlıgı kullanarak kacamaklarımı yapıyorum cokta ıyı oluyor ;)) abartma ama engel olmayada calısma.
Regl dönemi sadece kadınları etkisine almaz, erkekleri de ele alır. Bütün yaşanılan kötü sonuçların belirtisi olan reglin, ayda bir kez de olsa insana ferahlık verdiği kanıtlanmıştır. Yani, bütün sinir ve hastalıklar temizleniyor. Sadece kadınlarda kan geliyor bunun adına kısaca adet veya regl denmiştir.
Saçma erkeklerin aklında bir ton şey var yapılması gereken seyleri bile hatırlatmazsan unuttukları oluyor özel günleri bile takip etmeleri zaten çok hoş bir davranış kaldı ki regl dönemini takip etmesi artık sapkınlık bence abartmayın.
Offf hayır hayır hayır. En kaliteliside en pahalısıda yalandan başka bişey değil. Ağrı bir yandan sıcak bir yandan. Yapışıklık bunaltıcı offf berbat bişey.
Kadınlarda her ay görülen bir durum hastalık değil utanılacak saklanıp gizlenicek bişey hiç değil karın ağrısı bel ağrısı ve psikoloji duygu değişimleri eşliğinde kanın vajinal yoldan dışarı aktarımıdır.
Zor işiniz. Hem kanamanın ıskaklığı hem terleme mantar riskinizi artırıyor. Sık ped değişmelisiniz. Pedin içine eski penye atletlerden ince parça kesseniz terlemeyi alır.
Geçmiyor ama bazen çok terletiyor ped. Sık değiştirmek iyi gelse de çözüm olmuyor her zaman. Alışıyoruz ya da belli zaman sonra umursamıyoruz, hayat devam edip gidiyor işte öyle ya da böyle. 😉😊
Erkek arkadaşım bazen çok alıngan oluyor ben de neden bu kadar alıngansın dediğimde bana hep reglim diyip gülüyor. Bu araştırmaya göre doğruluk payı var😂😂
Kadın, seks için hijyen ve temizliğine erkekten çok daha fazla önem gösteren varlıktır. O günlerde de kendilerini seks için pek hazırlıklı görmezler. Öte yandan en savunmasız oldukları dönemdir ki ufak tefek hatalardan geçici ya da kalıcı enfeksiyonlara maruz kalmaları içten bile değildir. Yapılabilir mi, elbette ki yapılabilir fakat bence 3-4 günlük perhizin kimseye kayıp yaşatmayacağı kanısındayımdır. Hem bu meyanda çiftler de birbirlerini daha fazla özler arzularlar. Diğer yandan islam dininde de hayızlı kadınla birlikte olmanın haram olduğu belirtilmiştir.
Şu bir gerçek kadınların en ateşli ve yoğun duygulu olduğu dönem. Bu dönemde vajinal birleşme rahatsızlığa açık bir davetiye çıkarır. Yapılmasada daha iyi olur bence. Farklı şeyler denenebilir. Beraber sıcak duş, yatakta meyveler, çikolata, tatlı şeyler tüketilebilir. Kadına masaj yapılabilir doyuma uşalması sağlanabilir. Böylece aradaki bağlantı daha da gelişir ayrıca. Anal seks seviliyorsa yapılabilir. Düşüncelerim bunlar. Battaniye altında sarışarak filmler izlenip bol bol öpüşülebilir birde..
Vallahi ruh halim ne kadar gelgitler yaşasa da, asla bunu etrafımdakileri üzecek bir biçimde yansıtmam, hatta bazen bu hallerimi kimseye göstermem, başkaları da hüzünlenmesin diye. Kadınlar da bu kötü hallerinin arkasına sığınıp, etrafındakilere (sevdikleri de dahil) bağırıp çağırma ya da onlara emir yağdırma hakkına kesinlikle sahip değillerdir. Böyle bir şeye kalkışırlarsa, bu onların birtakım zorluklara karşı olan güçsüzlükleri ve dayanıksızlıkları resmiyete dökülmüş olur, ki böyle bir şeyi, o kişi bana sonradan özür dilese bile kabullenememe ihtimalim var. Böyle şeyler karşısında güçlü olabilen kadınlar da var, hakaret yerine dayanışmaya sığınan. Kimse bunu bahane ederek, erkekleri kendine sinir küpü etmesin.
üşenmemiş yazmışsın bide :-) söylediklerine harfi harfiyen katılmıyorum. çünkü bir erkek asabiyse karı dırdırındandır. yorgunsa fazla çalıştığının, çikolata dondurma yorgunluk hissini azalttığının, acıkması bayanlara göre ağır koşulda çalışıp efor sarfetmesinden, üzgün ise psikolojik olarak onu anlayan bir desteği olmadığından, şişkinlik ise sinir kaslarının stresten oluşmasından, kilo ile alakalı bir problemide yoktur halbu ki. çünkü erkek istediği gibi istediği şekilde kilo alıp verme potansiyeline sahiptir, kramp olayı ise daha çok hareketsizlikten oluşan ve aşırı stresten kireçlenmelerdir ;-) galiba erkeklerin anatomisini şimdi daha iyi çözmüş olman lazım... bu güne kadar kel erkek gördüm ama kel bir bayan göremedim malesef ;-) NOT: hiçbir kadın erkeğin üzgün olduğunu sevinçli olduğunu sevecen ve asabi boyutunu bir erkek kadar daha iyi bilemez çünkü erkek bunu karşı cinse belli edemez..
Her ay ya da yaklaşık olarak her ay, rahim astarı kalınlaşmaya başlar. Bu kadının hamile kalması durumunda döllenmiş yumurta için yapılan bir hazırlıktır. Yumurta döllenmezse bu astar vücuttan vajina yoluyla atılır. Buna da regl olma denir.
Yemekten yarım saat önce 1 çay kaşığı çörek otu ye veya kapsülü var ondan iç. İştahı azaltır. Ayda 4-6 kilo verdiriyormuş. www.coreklen.com da çörekotu ile zayıflama bölümüne bakabilirsiniz. Çörekotu hadisi şerifte ölümden başka her derde deva diye geçer. Ayrıca halsizliğe de iyi gelir. Ben hasta olmadığım halde kullanıyorum ve çok faydasını gördüm. Zayıflama haricinde diğer faydalı etkilerini görmek için en az iki ay kullanmalısınız.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben buna inanıyorum. Neden diye sorarsanız kadınlarda boşalıyor erkelerde Erkekler boşalmayla birlikte menide atıyorlar ama kadınlar sadece kasılıyor bir sıvı çıkışı yok. Bir araştırma gösteriyor ki Eğer tam testisleri gelişmemiş bir erkek masturbasyon yaparsa aynı kadınlarda olduğu gibi kasılır meni çıkışı olmaz.. regl içinde aynı şekilde düşünüyorum kadınlardaki bir kan vs bişe görülmesede duygusal ve psikolojik olara duygu değişimine girdiğini moral bozukluğu yaşadığını düşğnüyorum en azında kadınların boşalırken sadece kasılması gibi. Bunuda herkez aynı oranda geçirmemesinin sebebinin baskılı östrogen ve diğer kadınaal hormanların oranlarına bağlıyorum...
Özellikle sinirli bir arkadaşım var. Ya sinirli dediğim, çok neşeli, puf puf böyle minnak bişey ama çoğu şeyi ciddiye alıp, sinirlenen birisi. Yani sinirleri çok zor yatışır. Bunları yazdığımı görseydi, büyük ihtimalle inkar ederdi kdkdkfkkd İşte ben bir kere bu dönemin, cefasını çektim... Cehennem azabı gibiydi. Hani sanırsın karşısında düşmanı var, öyle bişey. O yüzden ben uzak durma taraftarıyım çünkü ilgi gösterince "ne bu ilgi bu alaka?" diye bu sefer sinirleniyor kdlkdkfkdkkd
Merhabalar, hormonal artışlardan dolayı işhatınız artabilir bu dönemlerde. öncelikle az az ama sık sık yemeye özen gösterin. Salata tüketebilirsiniz. Eğer çikolta yiyecekseniz aşırya kaçmayın ve yağsız bitter çikolata tercih edin. Makar vb şeyler yememey özen gösterin yiyecekseniz sade ve yağsız yiyebilirsiniz. Kepekli ekmek tüketebilirsiniz. Canınız tatlı çekerse sütlü tatlılar yiyebilirsiniz.
Bu durumu kadınlardaki gibi regl olarak adlandırmak ne kadar doğru bilemiycem ama kadınlarda olduğu gibi tabiki erkeklerdede hormonel değişikliklerden dolayı ruh bozuklukları yaşanıyor. Bu durumu bence olağan birşey, tüm insanların geçiş dönemleri illaki olmaktadır.
Öncelikle çok kan kaybediyorsun yeme isteği normal aynı zamanda hormonlarda ani değişim oluyor o açıdan da normal. Demir hapı kullansan fena olmaz. Mineral eksikliği de oluyor onun için maden suyu iç ve bol meyve ye. Zaten ekslikler tamamnalınca hormonlarda belli ölçüde düzene girer. Birde havalar değişiyor onlada alakası vardır. Birazda vücudunun sesine kulak vereceksin.
Bu siteye geldiğimden beri kadınlardan iyice tiksinmeye başladım. Artık vajina denince midem alt üst oluyor. Sürekli kanayan, sürekli ağlayan bir tür olarak kendinizi tanıttığınız için yayında emeği geçen tüm kadınların allah belasını versin
Adamin dibisin tam aradigim yorum birak erkekler biz kizlarin cogusuda biktik boyle sal*klardan ozel diye bisey kalmadi ayrica cok abaratarak kendilerini ezik duruma sokuyorlar
yoğun dönemde iken yapılmaması daha iyi olur. ama azalmışsa eğer korunarak ve gerekli temizlik tedbirleri alınarak yapılabilir ben karşı değilim. en güzeli duş altında olur mesela. duş altında korunmaya da ihtiyaç duymuyorum mesela
Benim hanımın premenstural sendromları ağır geçiyor. Haliyle ben de anlayışlı olmayı eşşşek gibi öğrendim... bir sendromum olamadı onun anlayış göstereceği ya...
Uzak durmak en iyisi olacak böyle bir şey yok çünkü bu fotoğraftakiler Türk değil yabancı Türk kızından bahsediyorsun bırak regli tamamen uzak durman lazım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ÖzkanKartal 6 Xper Yaş: 25 eig 9% Bu siteye geldiğimden beri kadınlardan iyice tiksinmeye başladım. Artık vajina denince midem alt üst oluyor. Sürekli kanayan, sürekli ağlayan bir tür olarak kendinizi tanıttığınız için yayında emeği geçen tüm kadınların allah belasını versin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet desem hem saçma gelicek hem dalga geçicekler Hayır desem duygusuz ruhsuz diyecekler Biri de hemen demiş zaten "o duyguyla vurmadıkları insan kalmazdı" diye Bu sitede 1 yıldır gördüğümüz "erkekler regl olsa duvarlara kanla şekil çizerdi" sorusu kadar saçmalıkta zirve yapmış bir görüş Azıcık mantıklı konuşun mk ne biçim hayal dünyanız var sizin Gerçekçi düşünebilen 1 insan yok mu şu sitede
Spor yapanlar için cheat day vardır.. Haftada bir.. Ayda bir yapılır bu. Sende kendine cheat day yap ve istediğin şeylerden ye.. Zaten regl'dan dolayı bu istek.. İsteği bastırma.. 4 aylık geçmişin 1 gün yemenle gitmez.
Bu gayet dogal cunki beden kendini tekrar temizleyip hazirliyor ve yumurtlamaya hazir hale geliyir buda dogal olarak istek artirip libidoyu tavan seviyesine cikariyor
Ben o tip dalgalanmalari yalnizca bazi zalim kadinlar tarafindan hor gorulunce yasiyorum iyi ki sokak hayvanlari var onlarin sefkatiyle unutuyorum etekli zalimlerin ettiklerini
Kadın isterse yapılır. Regl döneminde en kötü olan şey bir erkek olarak bunu söylüyorum. Oral sexs yapamamak çok kötü şey. Bunun için yapmayı tercih etmem.
Benim en iyi yaptığım şeydir bu. O kadar tatlı o kadar sevimli oluyorlar ki eger düzgün davranirsan. İlgisiz olursan tabiki terlenirsin. Anlayış biraz.
Sevgilimle o donemde daha cok istekli diye kac kes birlikte olduk haddi hesabi yok :) belki yanlis ama biz yaptik yani bitmesini beklemedik hic bir zaman :)
benim eski kız arkadaşım da çyleydi reglisi geçer geçmez azıyodu arabada hallediyodum bir keresinde reğlisi tam geçmeden bile yaptım geçti dedi bana ama az bir şey gelmişti kızmıştım bende biraz
Valla regl dönemi ne bilmiyorum k. b yın ama :D 1. televizyondan pc den uzakdur film izlememye bak film izlerken boş durmak olmuyor :D ana 8 gün olmuş :D boşver sen beni geçmişdir zaten o his :D