Kızlar, doğru ped kullanımı hakkında fikrinize ihtiyacım var. Ne hikmetse pedi yerleştirdikten yaklaşık bir saat sonra hemen katlanıyor, gece pedleri özellikle arka kısmı sabah uyandığımda katlanmış oluyor ve adet kanamasını tutmamış oluyor. Pedi ben mi yanlış kullanıyorum yoksa başka markaya mı geçmeliyim?doğru ped kullanımı
Doğru ped kullanımı hakkında sizin öneriniz ne olur?
Selam! Akıntının yoğun olduğu günler için gece boyu, daha az yoğun günler için uzun boy, akıntının az olduğu günler için normal boy pedi tercih edebilirsin.✌ Yoğun dönemler için en iyi korumaya sahip ürünümüz Orkid Platinum’u denemediysen mutlaka denemelisin.💙
Merhabalar. Pedlerle alakalı karşıma bu soru çıktı ve hemn paylaşımda bulunmayı kendime borç bildim. Bende yıllardır mecburen market pedlerini kullandım. Arkadaşlar ama herkes şunu biliyor ki bunlar plastik, petrol atıklarından üretilen pedler ve insan sağlığına bir çok zararı var. Şükür ki benim karşıma arkadaşımın tavsiyesiyle %100 doğal, hijyenik ped çıktı. Ben bu pedi 6 aydır kullanıyorum.%100 pamuk, yapışkan kısmı bile çam reçinesi, içinde emiciligi yüksek olan deniz yosunu ve oksijen sağlayan negatif iyon var. Bende ne kaşıntı, ne koku, ne tahrişlik hic birsey kalmadı ve rahimle alakalı bir çok rahatsızlığa da iyi geliyor. Bilgi almak isteyen arkadaşlara ayrıntılı bilgi verebilirim. En azından fikir sahibi olursunuz. İnstagram hesabim aysnr_eymen_
Özel Günler & Hijyen konusunda 850 cevap paylaştı.
Pedin katlanması durumu genellikle; - pedi yanlış yerleştirmeden, - yanlış iç çamaşırı seçiminden ve - kalitesiz ped kullanımından kaynaklanır.
Zaten hepimiz ped kullanmayı deneye yanıla öğrendik ne de olsa. Her ne kadar annemiz veya ablamız bize ped nasıl kullanılır diye anlatsa da kendi deneyimlerimiz burada bize yol gösteriyor. Ben de kendimden yola çıkarak doğru ped kullanımı hakkında ufak ipuçları vermek istiyorum.
Doğru ped kullanımı nasıl olur?
hijyenik ped
- Öncelikle ped seçimi yapmak bu noktada çok önemli. Doğru ped hangisi diye sorulduğunda direkt Orkid diyorum; Platinum, Essential veya Ultra Extra çeşitleri kullandığım ve memnun kaldığım için bu modelleri öneriyorum. Tabi sen dilersen alternatifleri de değerlendirip sana en uygun olan pedi seçebilirsin.
- Doğru iç çamaşırı seçimi de büyük öneme sahiptir. Özellikle sentetik iç çamaşırların daha albenili olduğu günümüzde, görüntüye değil malzemeye önem vermek çok daha iyidir. Pamuk, bambu gibi doğal içeriklere sahip iç çamaşırı seçmek, hem cilt hem de özel bölge sağlığı açısından önemlidir. Çünkü bu yapılar, cildin nefes almasını sağlar ve enfeksiyon oluşma riskini minimuma çeker.
- Bildiğin üzere pedler, kullanım ve özel bölge genişliğine göre çeşitli ebatlara sahiptir. Normal ebattan gece hatta extra genişe kadar bir çeşitlilik mevcut. Eğer gündüz sürekli ayakta çalışıyorsan ve adet kanamasının azalmaya başladığı günlerdeysen normal, yoğun kanamanın olduğu günlerde gece, kilo gibi faktörlerden ötürü özel bölge genişse ve yoğun kanamalı gündeysen de en geniş olan ped ebatını seçmeni öneririm.
- Pedi yerleştirmek için; önce paketini açıyorsun, arkasında bulunan uzun kağıdı söküp iç çamaşırına kısa kısmı öne gelecek şekilde yerleştiriyorsun, daha sonra pedin kanatlarındaki kağıdı söküp iç çamaşırın karşıya bakan tarafına doğru kıvırıp pedi sabitliyorsun, işte bu kadar ;)
- Hangi çeşit pedi kullanırsan kullan, mutlaka 3-4 saatte bir değiştirmelisin, hatta pedin dolmasa dahi bu süre zarfında değiştirmelisin ki özel bölgenin sağlığı korunsun. Pedi değiştirirken de bir sonraki pedin dış ambalajına sararak çöpe atmanı öneririm.
- Günlük akıntılar için kullandığımız günlük pedler, idrar kaçırma problemi olanlar için mesane pedleri ve ped kullanmak istemeyenler için hijyenik tamponlar da mevcut. Bunları seçerken de aynı ped seçimindeki adımları uygulaman yeterli olacaktır.
Orkid harici başka ped kullanmıyorum, şimdiye kadar hiç toplanma yapmadı. Belki sen uyurken biraz fazla hareket halindeysen ondandır. Yoksa uzay bilimi değil bu tabiiki doğru yerleştiriyosundur 🤗
Selam! Ped veya tampon hiç fark etmez, kendini hangisi ile daha rahat hissedeceksen onu tercih etmelisin.✌️ Tercihin eğer ki hijyenik ped ise Orkid Platinum, tampon ise Tampax'ı kullanmayı denemelisin.💙
Orkid Ne Diyor