• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Özel Günler & Hijyen

Regl iken namaz kılınır mı ve oruç tutulur mu?

KaraAyna
KaraAyna Takip Et
Guru Yaş: 34
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor
Bununla ilgili bir yasak yok değil mi?
Regl iken namaz kılınır mı ve oruç tutulur mu?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Pikkiei
    Pikkiei Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    +1 yıl

Kadınlar âdet döneminde oruç tutmazlar ve namaz kılmazlar. Daha sonra kılamadıkları bu namazları kaza da etmezler, ancak tutamadıkları oruçları kaza ederler."İcmâ" lügatte, toplama, ittifak etme manalarına gelir. Terim anlamı ise; ümmet-i Muhammed'den bir asırda gelen müçtehitlerin dinî bir hüküm üzerinde birleşmeleridir. Görülüyor ki tıpkı sözlük anlamında olduğu gibi icmanın terim anlamında da bir birlik söz konusudur. Yalnız bu ittifaktan maksat müçtehitlerin ittifakıdır. Çünkü bunlar ilim ve irfan noktasında ümmet-i Muhammed'in en büyükleridir. İcmanın şartı da içtihada ehil olanların ittifakıdır. Artık müçtehitlerin ittifak ettikleri şey şer'i bir hüküm olur. Üzerinde icma bulunan bir meselenin Kitap veya Sünnete dayanması gerekir. Çünkü hüküm koyma hakkı Allah ve Resulüne aittir. Müçtehitler kendiliklerinden hüküm koyamazlar. İcma-i ümmet için birçok deliller getirilmiştir. Bazıları şöyledir:1. "Kendisine doğru yol açıkça belli olduktan sonra, Peygamber'den ayrılıp müminlerin yolundan başkasına uyan kimseyi, yöneldiğine döndürürüz ve onu cehenneme yaslandırırız. Orası ne kötü bir dönüş yeridir." (Nisâ, 4/1 15) Bu ayete göre, müminlerin yolundan başkasına uymak caiz değildir. Çünkü böyle yapanlar, Peygamber'den ayrılmış olup, Allah onları cehenneme yaslandıracaktır. Bir kimse müminler topluluğundan ayrılır ve onların görüşlerinin zıddını ileri sürerse, elbette onların yollarına uymamış olur. Meselâ, müminler cemaati "bu helâldir" derse, aynı şey için "bu haramdır" diyenler, cemaate uymamış olurlar (İmâm Şâfiî, er-Risâle, s. 472; İmam Gazzâlî, el-Mustasfâ, I, 175)2. "Ümmetim dalâlet üzerinde birleşmez." (İbn Mâce, Fiten, 8)3. "Müslümanların güzel gördüğü şey, Allah katında da güzeldir." (Ahmed b. Hanbel, I, 379) Şimdi soruda geçen konunun izahına gelelim. Âdet gören veya lohusa (nifas) olan bir kadın, bu hallere ait günler içinde terk edeceği farz namazları kaza etmez. Zira namazlar her gün tekrarlandığı için dinde bir kolaylık olmuştur. Fakat o hallerde terk edeceği ramazan oruçlarını sonradan kaza eder. Zira, bu, her zaman olmadığı gibi, çok uzun bir müddet de değildir. Oruçla ilgili ayet:Size farz kılınan oruç, اَيَّاماً مَعْدُودَاتٍ sayılı günlerdedir. Yani senenin günlerine oranla az ve sınırlı günlerdedir. Hem de sizin sağlığınızı bozmayacak ve gücünüzü tüketmeyecek bir şekilde, mazeretlerinizi de gözeterek meşru kılınmıştır. فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَرِ۪يضاً Şimdi bu günlerde sizden herhangi biriniz, oruçtan zarar görecek derecede hasta olur, اَوْ عَليٰ سَفَرٍyahut bir yolculuk üzerinde bulunursa, bunların farzı, فَعِدَّةٌ مِنْ اَيَّامٍ اُخَرَdiğer günlerden, yani iyi olduğu ve yolculuktan geldiği günlerden, aynı miktardadır. Bu şekilde hastaya veya yolcuya eda farz değil, yemeye ruhsat vardır. Bunlar yerlerse, iyileştikten veya ikamet ettikten sonra kaza ederler. Edanın vacib oluşu, sağlık ve ikamet üzerine gerekli olur. Allah Teâlâ, bu ayetten sonra aynı hususu beyan etmiş, peşisıra daيُرٖيدُ اللّٰهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُرٖيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ"Allah Teâlâ sizin için kolaylığı murad ediyor, zorluğa murad etmiyor." (Bakara, 2/185) buyurmuştur. Mutlaka bu kolaylığın ve güçlüğün daha önce zikredilmiş bir şey olması gerekir. Halbuki burada, hasta ve yolcuya oruçlarını yeme hususunda verilen izinden başka herhangi bir kolaylık ve onların bu durumda oruç tutmalarından başka bir zorluk yoktur. İşte bundan dolayı, Cenab-ı Allah’ın, يُرٖيدُ اللّٰهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُرٖيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ ayetinin manası, "Allah sizin bu durumda oruçlarınızı yemenizi murad ediyor, tutmanızı murat etmiyor.” şeklindedir. İmam Buhârî, Ebu’z-Zinad’ın şöyle dediğini nakleder: “Sünnetler ve hakkın çeşitli şekilleri (şer’î hükümler), çoğu kez insan aklının kavrayamayacağı şekilde gelir. Müslümanların ona uymaktan başka çaresi yoktur. Meselâ hayızlı kadın orucu kaza eder de namazı kaza etmez.” (Buhârî, Savm 41) Muâze adında bir hanım Hz. Aişe radıyallahu anha’ya gelerek:“Neden âdet gören bir kadın temizlendikten sonra âdet günlerinde kılamadığı namazları kaza etmiyor da tutamadığı oruçları kaza ediyor?’’ diye sorduHz. Aişe: “Sen Harûriye’den misin?” dedi. Kadın: “Hayır, Harûriye’den değilim, ama öğrenmek için soruyorum.” dedi. Bunun üzerine Hz. Aişe: “Vaktiyle bu iş bizim başımıza geldiğinde orucu kaza etmekle emrolunduk, namazın kazası ile emrolunmadık.” dedi. (İbni Mâce, Taharet 119)

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• nurowski
    nurowski Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32 , eic 46%
    +1 yıl

Şimdi bu sorunun imasını anlıyorum sanki. Evet ayet falan arıyorsun. Şöyle ki: Bazı ayetlerin büyük bir bölümü son kitaba aktarılıp bir kısmı ise alınmış. Bununla ilgili bir ayet var tabiki (Maide5/15)
    Şimdi şuna gelelim bu konu ile ilgili yani kadın regl iken oruç tutar veya namaz kılar mi soruna da şunu söyleyim: Adet kanaması gören kadınla ilgili olarak Tevrat’ta yer alan hükümlerin önemli bir kısmı da Kur’ân ile kaldırılmış, sadece ilişki yasağı devam ettirilmiştir. Bu yüzden Tevrat'taki ayetlere bakarsak örneğin: "Âdet gördüğü için kan kaybeden kadın yedi gün kirli sayılacak." Yasak olup olmadığını anlarsın.

0
    0 Yorumla
  • dark_men
    dark_men Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 80%
    +1 yıl

offf bu sakız çiğnemek orucu bozarmıdan daha feci bir soru. bunu bilmeyen birinin namaz ve oruç hakkında bilgi sahibi olması bile enteresan.. kılınmaz ve tutulmaz. namazlar kaza edilmez ama oruç sonradan kaza edilir.

0
    0 Yorumla
  • fedaa
    fedaa Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

Nasıl yok iyi araştır bence dua okunmaz oruç tutulmaz

0
    7 Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Bulamadım biliyorsan ayeti goster

Yorumla
    • fedaa
      fedaa
      +1 yıl

Yaz googlr amcaya o çıkarır sana kaç tane site var

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Ben senden istiyorum google mı bana dini öğretecek öyle bir ayet biliyorsan göster bana

Yorumla
    • fedaa
      fedaa
      +1 yıl

El bakara suresi 222 ayet

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Sana kadınların aybaşı hallerini soruyorlar. De ki: O bir rahatsızlıktır. Bu sebeple âdet günlerinde kadınlardan ayrı durun, temizlenmedikçe onlarla cinsel ilişkide bulunmayın. İyice temizlendiklerinde onlara Allah’ın emrettiği şekilde yaklaşın. Allah çok tövbe edenleri sever ve içi dışı temiz olanları sever.
      Namazla ilgili oruçla ilgili bir şey yok. Yasak olan cinsel ilişki ben bunu detayda belirtmiştim. Başka bir ayet var mı?

Yorumla
    • fedaa
      fedaa
      +1 yıl

Sayende bende araştırdım gerçekten yokmuş ya şaşırdım valla

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Ne guzel

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.

Kızlar Ne Diyor

12
  • TheHealerWoman
    TheHealerWoman Takip Et
    FenomenYoda Yaş: 30
    +1 yıl
    Özel Günler & Hijyen konusunda 392 cevap paylaştı.

Regl döneminde vücuttan kanama şeklinde çıkış olduğu için oruç tutulmaz. Aynı şekilde namaz kılmak için abdest alındığı zaman kanama sırasında abdest sürekli bozulur, bu sebeple namaz da kılınmaz.

1
    0 Yorumla
  • Yıldızlarınaltındax
    Yıldızlarınaltındax Takip Et
    Xper 3 Yaş: 27 , eic 33%
    +1 yıl

Gız sen hep yanlış biliyon öncelikle her şey ayetlerde yazılmamış peygamber efendimiz örneklerle hadislerle açıklamıştır bazı şeyleri (örneğin namaz) ayrıca namaz günde 5 vakit (3 tür falan yazmışsın yanlış!) namaz oruç için temiz olmak gerek , adet olmak gusülü bozar yani namaz kılamaz oruç tutamazsın gusül almadan

0
    31 Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Ayet 3 diyor

Yorumla
    • Yıldızlarınaltındax
      Yıldızlarınaltındax
      +1 yıl

Hangi ayet kaçıncı ayet kuranda namaz geçmiyor ki

Yorumla
    • Yıldızlarınaltındax
      Yıldızlarınaltındax
      +1 yıl

Pardon namaz geçiyorda kaç vakit olduğu geçmiyor onu peygamberimizin sünnetlerinden biliyoruz

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Kurani okudun mu da gecmiyor diyorsun?

Yorumla
    • Yıldızlarınaltındax
      Yıldızlarınaltındax
      +1 yıl

Canıım bizzat din öğretmenine sordum senin için, dedi ki kaç vakit olduğu geçmiyor onu da peygamberimizin sünnetine göre yapıyoruz dedi😊

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

“Onlar, gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler.”
      Bakara Suresi, 3. Ayet

“Namazı kılın, zekatı verin. Rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.”
      Bakara Suresi, 43. Ayet

“Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir.”
      Bakara Suresi, 45. Ayet

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

“Hani İsrailoğulları’ndan, “Allah’tan başkasına kulluk etmeyin, anneye-babaya, yakınlara, yetimlere ve yoksullara iyilikle davranın, insanlara güzel söz söyleyin, namazı dosdoğru kılın ve zekatı verin” diye misak almıştık. Sonra siz, pek azınız hariç, döndünüz ve (hala) yüz çeviriyorsunuz.”
      Bakara Suresi, 83. Ayet

“Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin. Kendiniz için her ne iyilik işlemiş olursanız, Allah katında onu bulursunuz. Şüphesiz Allah bütün yaptıklarınızı görür.”
      Bakara Suresi, 110. Ayet

“Hani Evi (Ka’be’yi) insanlar için bir toplanma ve güvenlik yeri kılmıştık. “İbrahim’in makamını namaz yeri edinin”, İbrahim ve İsmail’e de, “Evimi, tavaf edenler, itikafa çekilenler ve rüku ve secde edenler için temizleyin” diye ahid verdik.”
      Bakara Suresi, 125. Ayet

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

“Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir.”
      Bakara Suresi, 153. Ayet

“Şüphesiz iman edip salih ameller işleyen, namazı dosdoğru kılan ve zekatı verenlerin mükafatları Rableri katındadır. Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır. “
      Bakara Suresi, 277. Ayet

“Zekeriya mabedde namaz kılarken melekler ona, “Allah sana; kendisinden gelen bir kelimeyi (İsa’yı) doğrulayan, efendi, nefsine hakim ve salihlerden bir peygamber olarak Yahya’yı müjdeler” diye seslendiler.”
      Al-i İmran Suresi, 39. Ayet

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

“Namazı kıldınız mı, gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yan yatarak hep Allah’ı anın. Güvene kavuştunuz mu namazı tam olarak kılın. Çünkü namaz, mü’minlere belirli vakitlere bağlı olarak farz kılınmıştır.”
      Nisâ Suresi, 103. Ayet

“Münafıklar, Allah’ı aldatmaya çalışırlar. Allah da onların bu çabalarını başlarına geçirir. Onlar, namaza kalktıkları zaman tembel tembel kalkarlar, insanlara gösteriş yaparlar ve Allah’ı pek az anarlar.”
      Nisâ Suresi, 142. Ayet

“Fakat onlardan ilimde derinleşmiş olanlar ve mü’minler, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler. O namazı kılanlar, zekatı verenler, Allah’a ve ahiret gününe inananlar var ya, işte onlara büyük bir mükâfat vereceğiz.”
      Nisâ Suresi, 162. Ayet

“Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz iyice yıkanarak temizlenin. Hasta olursanız veya seferde bulunursanız veya biriniz abdest bozmaktan (def-i hacetten) gelir veya kadınlara dokunur (cinsel ilişkide bulunur) da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprağa yönelin. Onunla yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin (Teyemmüm edin). Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez. Fakat o sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz.”
      Maide Suresi, 6. Ayet

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

“Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O’nun elçisi, rüku ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü’minlerdir.”
      Maide Suresi, 55. Ayet

“Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?”
      Maide Suresi, 91. Ayet

“Bir de, bize, “Namazı dosdoğru kılın ve Allah’a karşı gelmekten sakının” diye emrolundu. O, huzurunda toplanacağınız Allah’tır.”
      En’âm Suresi, 72. Ayet

“İşte bu (Kur’an) da, bereket kaynağı, kendinden öncekileri (ilahi kitapları) tasdik eden ve şehirler anasını (Mekke’yi) ve bütün çevresini (tüm insanlığı) uyarasın diye indirdiğimiz bir kitaptır. Ahirete iman edenler, ona da inanırlar. Onlar namazlarını vaktinde kılarlar.”
      En’âm Suresi, 92. Ayet

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

“De ki: “Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah’ındır.”
      En’am Suresi, 162. Ayet

“Kitaba sımsıkı sarılanlar ve namazı dosdoğru kılanlar, şüphesiz Biz salih olanların ecrini kaybetmeyiz.”
      Araf Suresi, 170. Ayet

“Onlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler.”
      Enfal Suresi, 3. Ayet

“Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.”
      Tevbe Suresi, 18. Ayet

“Harcamalarının kabul edilmesine, yalnızca, Allah’ı ve Rasûlünü inkar etmeleri, namaza ancak üşene üşene gelmeleri ve ancak gönülsüzce harcamaları engel olmuştur.”
      Tevbe Suresi, 54. Ayet

“(Ey Muhammed!) Gündüzün iki tarafında ve gecenin gündüze yakın vakitlerinde namaz kıl. Çünkü iyilikler kötülükleri giderir. Bu, öğüt alanlar için bir öğüttür.”
      Hûd Suresi, 114. Ayet

“Ve onlar-Rablerinin yüzünü (hoşnutluğunu) isteyerek sabrederler, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık infak ederler ve kötülüğü iyilikle savarlar. İşte onlar, bu yurdun (dünyanın güzel) sonucu (ahiret mutluluğu) onlar içindir.”
      Ra’d Suresi, 22. Ayet

Yorumla
    • Yıldızlarınaltındax
      Yıldızlarınaltındax
      +1 yıl

Kaç rekat olduğu yok işte dedim ya

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

“İman etmiş kullarıma söyle: “Alış-verişin ve dostluğun olmadığı o gün gelmezden evvel, dosdoğru namazı kılsınlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık infak etsinler.”
      İbrahim Suresi, 31. Ayet

“Rabbim, beni namazı (nda) sürekli kıl, soyumdan olanları da. Rabbimiz, duamı kabul buyur.”
      İbrahim Suresi, 40. Ayet

“Güneşin sarkmasından gecenin kararmasına kadar namazı kıl, fecir vakti (namazda okunan) Kur’an’ı, işte o, şahid olunandır. Gecenin bir kısmında da uyanarak sana mahsus fazla bir ibadet olmak üzere teheccüd namazı kıl ki, Rabbin seni Makam-ı Mahmud’a ulaştırsın. ”
      İsra Suresi, 78. – 79. Ayetler

“De ki: “Allah, diye çağırın, ‘Rahman’ diye çağırın, ne ile çağırırsanız; sonunda en güzel isimler O’nundur.” Namazında sesini çok yükseltme, çok da kısma, bu ikisi arasında (orta) bir yol benimse.”
      İsra Suresi, 110. Ayet

“Nerede olursam (olayım,) beni kutlu kıldı ve hayat sürdüğüm müddetçe, bana namazı ve zekatı vasiyet (emir) etti.”
      Meryem Suresi, 31. Ayet

“Onlardan sonra, namazı zayi eden, şehvet ve dünyevi tutkularının peşine düşen bir nesil geldi. Onlar bu tutumlarından ötürü büyük bir azaba çarptırılacaklardır.”
      Meryem Suresi, 59. Ayet

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

“Şüphe yok ki ben Allah’ım. Benden başka hiçbir ilah yoktur. O halde bana ibadet et ve beni anmak için namaz kıl.”
      Taha Suresi, 14. Ayet

“Ailene namazı emret ve kendin de ona devam et. Senden rızık istemiyoruz. Sana da biz rızık veriyoruz. Güzel sonuç Allah’a karşı gelmekten sakınanlarındır. “
      Taha Suresi, 132. Ayet

“Ve onları, Kendi emrimizle hidayete yönelten önderler kıldık ve onlara hayrı kapsayan-fiilleri, namaz kılmayı ve zekat vermeyi vahyettik. Onlar Bize ibadet edenlerdi.”
      Enbiya Suresi, 73. Ayet

“Hani biz İbrahim’e, Kâbe’nin yerini, “Bana hiçbir şeyi ortak koşma; evimi, tavaf edenler, namaz kılanlar, rükû ve secde edenler için temizle” diye belirlemiştik.”
      Hac Suresi, 26. Ayet

“Onlar ki, Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir; kendilerine isabet eden musibetlere sabredenler, namazı dosdoğru kılanlar ve rızık olarak verdiklerimizden infak edenlerdir.”
      Hac Suresi, 35. Ayet

“Allah adına gerektiği gibi mücadele edin. O, sizleri seçmiş ve din konusunda size bir güçlük yüklememiştir, atanız İbrahim’in dini (nde olduğu gibi). O (Allah) bundan daha önce de, bunda (Kur’an’da) da sizi “Müslümanlar” olarak isimlendirdi; elçi sizin üzerinize şahid olsun, siz de insanlar üzerine şahidler olasınız diye. Artık dosdoğru namazı kılın, zekatı verin ve Allah’a sarılın, sizin Mevlanız O’dur. İşte, ne güzel mevla ve ne güzel yardımcı.”
      Hac Suresi, 78. Ayet

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

“Onlar ki, namazlarında derin saygı içindedirler.”
      Mü’minûn Suresi, 2. Ayet

“Onlar ki, namazlarını kılmağa devam ederler.”
      Mü’minûn Suresi, 9. Ayet

“Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, Resüle itaat edin ki size merhamet edilsin.”
      Nûr Suresi, 56. Ayet

“Onlar, Rablerine secde ederek ve kıyama durarak gecelerler.”
      Furkan Suresi, 64. Ayet

“Namaza kalktığında seni ve secde edenler arasında dolaşmanı gören; mutlak güç sahibi, çok merhametli olan Allah’a tevekkül et.”
      Şuarâ Suresi, 217. Ayet

“Kur’an, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ahirete de kesin olarak inanan mü’minler için bir hidayet rehberi ve bir müjdedir.”
      Neml Suresi, 2. – 3. Ayetler

“(Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı biliyor.”
      Ankebût Suresi, 45. Ayet

“Allah’a yönelmiş kimseler olarak yüzünüzü hak dine çevirin, O’na karşı gelmekten sakının, namazı dosdoğru kılın ve müşriklerden; dinlerini darmadağınık edip grup grup olan kimselerden olmayın. (Ki onlardan) her bir grup kendi katındaki (dinî anlayış) ile sevinip böbürlenmektedir.”
      Rûm Suresi, 31. Ayet

“Onlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler. Ve onlar kesin bir bilgiyle ahirete inanırlar.”
      Lokman Suresi, 4. Ayet

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

“Onlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler. Ve onlar kesin bir bilgiyle ahirete inanırlar.”
      Lokman Suresi, 4. Ayet

“Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.”
      Cum’a Suresi, 9. Ayet

“(Ey Muhammed!) Şüphesiz Rabbin, senin, gecenin üçte ikisine yakın kısmını, yarısını ve üçte birini ibadetle geçirdiğini biliyor. Beraberinde bulunanlardan bir topluluk da böyle yapıyor. Allah gece ve gündüzü düzenleyip takdir eder. Sizin buna (gecenin tümünde yahut çoğunda ibadete) gücünüzün yetmeyeceğini bildi de sizi bağışladı (yükünüzü hafifletti.) Artık Kur’an’dan kolayınıza geleni okuyun. Allah, içinizde hastaların bulunacağını, bir kısmınızın Allah’ın lütfundan rızık aramak üzere yeryüzünde dolaşacağını, diğer bir kısmınızın ise Allah yolunda çarpışacağını bilmektedir. O halde, Kur’an’dan kolayınıza geleni okuyun. Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, Allah’a güzel bir borç verin. Kendiniz için önceden ne iyilik gönderirseniz onu Allah katında daha üstün bir iyilik ve daha büyük mükafat olarak bulursunuz. Allah’tan bağışlama dileyin. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. ”
      Müzzemmil Suresi, 20. Ayet

“Arınan ve Rabbinin adını anıp, namaz kılan kimse mutlaka kurtuluşa erer.”
      A’lâ Suresi, 14. Ayet

“O Halde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes.”
      Kevser Suresi, 2. Ayet

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Gündüzün iki bölümünde ve gecenin gündüze yakın zamanlarında namaz kıl. Çünkü iyilikler, kötülükleri giderir. Bu, aklını başına alacaklar için bir hatırlatmadır.” (Hud, 11/114)

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

“Biz, her elçiyi kendi toplumunun dili ile gönderdik ki, onlara açıkça anlatsın…”(İbrahim, 14/4)

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

"Gündüzün iki ucunda geceye yakın saatlerde namaz kıl." (Hud, 11/114); "Namazlarla beraber orta namazı da koruyun." (Bakara, 2/238)

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Ey Muhammed!) Gündüzün iki tarafında ve gecenin gündüze yakın vakitlerinde namaz kıl. Çünkü iyilikler kötülükleri giderir. Bu, öğüt alanlar için bir öğüttür." (Hud, 11/114)

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

"Güneşin zevalinden (öğle vaktinde Batı'ya kaymasından) gecenin karanlığına kadar (belli vakitlerde) namazı kıl. Bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazı şahitlidir." (İsra, 17/78)

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

" O halde, onların söylediklerine sabret ve güneşin doğuşundan ve batışından önce Rabbini hamd ile tespih et. Gece vakitlerinde ve gündüzün uçlarında da tespih et ki hoşnut olasın." (Taha, 20/130)

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Var. 2 rekat farzdır ama sen daha fazla kılmak istersen sana bağlı ibadetin zararı olmaz ben sana ayetleri attım sen din hocana sorarsın ben kurana

Yorumla
    • Yıldızlarınaltındax
      Yıldızlarınaltındax
      +1 yıl

Tamam senin için meale bakıcam tamam mı evde var, ama sen de bana hangi sure kaçıncı ayet onu yazmalısın okey miii

Yorumla
    • Yıldızlarınaltındax
      Yıldızlarınaltındax
      +1 yıl

Hee bir de sorunun cevabını almışsındır gerçi ama cünüpsen temizlen namaz kıl yazıyor attığın ayetlerde okumadıysan eğer:)

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Bak ayetlere iyice

Yorumla
    • Yıldızlarınaltındax
      Yıldızlarınaltındax
      +1 yıl

Ilk kendin oku canım

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Okumazsam neden paylaşayım!

Yorumla
    • Yıldızlarınaltındax
      Yıldızlarınaltındax
      +1 yıl

Çünkü sure ve ayet veremedin korktun ver bakıcam dedim vermedin

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

He vermedim yazdıkların nedir

Yorumla
    • Yıldızlarınaltındax
      Yıldızlarınaltındax
      +1 yıl

2 rekat olduğu nerde yazıyo anlamaksız mısın?

Yorumla
  • mutsuzkz42
    mutsuzkz42 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25 , eic 39%
    +1 yıl

Kılınmaz tabikide bunu herkes kendi kafasina gore söylemiyor oylr uygun görüldüğü icin taa peygamberler tarafindan bu boyledir boyle kabul edilmiştir

1
    5 Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Var mı ayet?
      Yasaklar ve emirler ayetle çizilmiştir. Bunu Allah kendisi kuranda diyor. Bununla ilgili ayet var mı?

Yorumla
    • mutsuzkz42
      mutsuzkz42
      +1 yıl

Madem niye böyle bir şey yokta herkes yok hyr diyor mantikli ol

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Dünyada hindu sayısı çok fazla şimdi hindular diyor ki inek kutsal sen ineği kutsal olrak mı görürsün yoksa araştırır misin? Ayet senin için mı önemli yoksa başkası yapıyor diye mı yapıyorsun?

Yorumla
    • mutsuzkz42
      mutsuzkz42
      +1 yıl

Baskasi yapiyor olsugu icin degil tabikide ama yani hocalar her yerde bagiriyorlar bir MÜSLÜMAN ADETLIYLEN ORUC TUTAMAZ NAMAZ KILAMAZ KURANI KERİME DOKUNAMAZ BIRLIKTE OLAMAZ DIYE

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Birlikte olmadığını detayda belirttim. Hocalar yani diyanet işleri başkanı faiz helal diyor ayet ise bununla ilgili bir kavmi helak ettiğini belirtiyor. Şimdi Allaha mı inanayım yoksa hocalara mı?

Yorumla
  • Kimene27
    Kimene27 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 34%
    +1 yıl

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. pes yasa bilmiyorsan ne diyim

1
    6 Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Evet bilmiyorum. Ben cahilim bana öğretmen senin bir müslüman olarak görevin. Bildiğini ofsette cahiliyetimi gider.

Yorumla
    • Kimene27
      Kimene27
      +1 yıl

Bile bile böyle aptal saptal saçma sapan soru soran sormak için soran senin gibi gereksiz insanlardan nefret ediyorum

Yorumla
    • Kimene27
      Kimene27
      +1 yıl

Böyle soru soran kişi gerçek hayatinda basit bilinçsiz boş işler boş hayatlar oluyor... sende onlardan birisi üzüldüm senin adina

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Haha haklisin canım sana ben islami öğrenmek için geliyorum diye gelen birisini bu şekilde söylersin:)

Yorumla
    • Kimene27
      Kimene27
      +1 yıl

İslami öğreteyim demedim sen önce yazdığımı iyi okumayı öğren... bu kadar bilinmesi gereken bir şeyi bile. bilemiyorsan sen herşeyden zaten bihabersin.. sen öğrenmeye açık olmadığın çok belli.. bu kadar önemli ve bilinmesi gereken bir şeyi bile burada sorup öğrenmeye çalışıyorsun.😂😂😂... neyse sen olduğun cahilliginde kal... bu senin için daha iyi olduğu fark ediliyor

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Haha haklisin canım burada insanlar soru sorar ve sen de o kişiye yardımcı olursun yani senin bildiğini karşı taraf bilmiyorsa öğretirsin;)

Yorumla
  • SmileSomewhat
    SmileSomewhat Takip Et
    Yoda Yaş: 26
    +1 yıl

Kafamı buluyon sen nasıl müslümansın bacım annen yok mu senin adetliyken namaz kılınmayacağını sana söylemedimii

2
    0 Yorumla
  • Gecenisyan
    Gecenisyan Takip Et
    Bilge Yaş: 28
    +1 yıl

Namaz kılamaz ve oruç tutamazsın bu konuda icma vardır. İcmada asli delillerdendir.

2
    0 Yorumla
  • Ressamolmayolunda
    Ressamolmayolunda Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 33%
    +1 yıl

Kılınmaz, tutulmaz.

1
    10 Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Neden?
      Ayet var mı?

Yorumla
    • Ressamolmayolunda
      Ressamolmayolunda
      +1 yıl

Ayet bilmiyorum ama biliyorum

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Ayet bilmiyorsun? Neye göre biliyorsun peki?

Yorumla
    • Ressamolmayolunda
      Ressamolmayolunda
      +1 yıl

O kadar kuran kursuna gittim biliyorum imam hatip okudum biliyorum

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Imamhatip okudun ama ayet bilmiyorsun ilginc

Yorumla
    • Ressamolmayolunda
      Ressamolmayolunda
      +1 yıl

Imam hatip lise oluyor. Ki isteyerek okumadım boş yapma.

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Boş mu yapıyorum? Soruyorum! Sana bir tavsiye istemediğin şeyi asla yapma

Yorumla
    • Ressamolmayolunda
      Ressamolmayolunda
      +1 yıl

Geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye😒

Yorumla
    • tuğtekin34
      tuğtekin34
      +1 yıl

"Sana hayd (âdet görme) den soruyorlar. De ki: 'O eziyettir.' Âdet halinde kadınlardan çekilin, temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri zaman Allah'ın emrettiği yerden onlara varın. Allah tevbe edenleri sever, temizlenenleri sever!" (Bakara: 222)

Yorumla
    • tuğtekin34
      tuğtekin34
      +1 yıl

regl halindeki kadın cünüp bir erkek hükmündedir ayette hayz halindeki kadına yaklaşılmaması ve o kadının temizlenmesi gerektiğinden bahsedilir (bakara 222) peygamber efendimiz ise sahih buhari tırmızi hadislerinde adetli kadının ne namaz kılabileceğini ne oruç tutabileceğini ne de kuran okuyamayacağını ne de eşi ile birlikte olamayacağını belirtmiştir. Allah ve Rasulüne iman etmiş her kadın bunu böyle kabul eder ve öyle amel eder..

Yorumla
  • HurremSultaan
    HurremSultaan Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34
    +1 yıl

Regl döneminde namaz kılınmaz ve oruç tutulmaz.🌺

0
    0 Yorumla
  • Moldovyapapatya
    Moldovyapapatya Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 67%
    +1 yıl

Hiçbiri yapılmaz

0
    0 Yorumla
  • Hanımefendibiri24
    Hanımefendibiri24 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30 , eic 33%
    +1 yıl

Tabiki hayir

0
    0 Yorumla
  • plicavocalis
    plicavocalis Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27
    +1 yıl

Hayır.

0
    0 Yorumla
  • _-BaBygirL-_
    _-BaBygirL-_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25
    +1 yıl

Hayir..

0
    5 Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Ayet goster

Yorumla
    • Kaptanı
      Kaptanı
      +1 yıl

Hadise bak bide buhari müslim

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

@Kaptanı bana ayet göster. Allahın sözü benim için onemli

Yorumla
    • Kaptanı
      Kaptanı
      +1 yıl

peygampere iman etmişsen yeterli

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

@Kaptanı peygambere iman etmemiş olsaydım ayet ister miydim?

Yorumla

Erkekler Ne Diyor

18
  • Kalbimdeki_sevgi
    Kalbimdeki_sevgi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 47
    +1 yıl

Adetliyken namaz kılmak oruç tutmak haramdır
    Temizlendikten sonra kaza orucu tutabilirsin namazın kazası gerekmez
    (Buhari hayz 20)
    (Muslim hayz 69)
    (Bakara 222)

1
    0 Yorumla
  • Anlayışlı71
    Anlayışlı71 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 54
    +1 yıl

Namazda kılamazsın oruç tutamazsın regl bitince tutamadığım ipuçları kazasını tutarsın.

1
    0 Yorumla
  • Kaptanı
    Kaptanı Takip Et
    Guru Yaş: 46
    +1 yıl

Namaz kılınmaz kazasıda gerekmez oruç tutulmaz ama kaza gerekiyor

0
    1 Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Ayet goster

Yorumla
  • Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ u
    Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 35%
    +1 yıl

Kılınır her türlü rahat ol.

0
    0 Yorumla
  • gone_with_the_wind
    gone_with_the_wind Takip Et
    Master Yaş: 35
    +1 yıl
    Özel Günler & Hijyen konusunda 322 cevap paylaştı.

Tutulmaz ve kılınmaz. İkisi için de gusül gerekli.

1
    7 Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Ayet göster

Yorumla
    • gone_with_the_wind
      gone_with_the_wind
      +1 yıl

Hadisler var konuyla ilgili zaten namaz nasıl kılınır filan Kuranda geçmiyor.

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Hâdis istemedim ayet istedim. Allahın sözü benim için daha onemlidir

Yorumla
    • gone_with_the_wind
      gone_with_the_wind
      +1 yıl

İşte geçmiyor Kuran da. Ayrıntılar hadislerde.

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Hadisler Allahın sözü mu peki?

Yorumla
    • gone_with_the_wind
      gone_with_the_wind
      +1 yıl

Hadilsler birçok şeyi açıklıyor Kuranda açıklaması olmayan. Namaz rekatları filan da yok Kuran da.

Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Var 2 rekattır günde 3 defadir

Yorumla
  • tuğtekin34
    tuğtekin34 Takip Et
    Bilge Yaş: 45
    +1 yıl

regl iken ne oruç tutulur nede namaz kılınır...

0
    0 Yorumla
  • zec39
    zec39 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45
    +1 yıl

Namaz kılınmaz her müslüman kız bilir bunu

1
    0 Yorumla
  • mehmet19981
    mehmet19981 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 51%
    +1 yıl

Yok olmaz kilinmaz

0
    0 Yorumla
  • fangoria u
    fangoria Takip Et
    Master Yaş: 46
    +1 yıl

ikisi de olmaz

0
    0 Yorumla
  • System_Root
    System_Root Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Hayır. Yapamazsın

0
    2 Yorumla
    • KaraAyna
      KaraAyna
      +1 yıl

Ayet var mi

Yorumla
    • System_Root
      System_Root
      +1 yıl

Bilmiyorum ama işte regl’de gusül abdesti bozuluyor diye biliyorum ve güsulsüz onları yapamazsın

Yorumla
  • emre00
    emre00 Takip Et
    Mentor Yaş: 41
    +1 yıl

Hayır olmaz.

1
    0 Yorumla
  • a2020
    a2020 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37
    +1 yıl

hayır

0
    0 Yorumla
  • spedy6934
    spedy6934 Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl

Kılinmaz ve tutulmaz

0
    0 Yorumla
  • Yalinizadam_98
    Yalinizadam_98 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

İkiside olmaz asla

0
    0 Yorumla
  • Arnoldşwanazager
    Arnoldşwanazager Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

Önce temizlen

0
    0 Yorumla
  • Optimus_Prime_
    Optimus_Prime_ Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

Hayır

0
    0 Yorumla
  • MrFantastic
    MrFantastic Takip Et
    Xper 5 Yaş: 106
    +1 yıl

Asla

0
    0 Yorumla
  • bzdevrim6565
    bzdevrim6565 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Yok kesinlikle

0
    0 Yorumla
Daha fazla(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Sorular > Regl iken namaz kılınır mı ve oruç tutulur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Regl olunduğunda namaz kılıp oruç tutulur mu? 15 cevap verildi
Namaz kılmadan oruç tutulur mu? 24 cevap verildi
Namaz abdesti olmadan oruç tutulur mu? 10 cevap verildi
Oruç tutarken namaz kılmak şart mı? 7 cevap verildi
Cenabet şekilde oruç tutulur mu? 8 cevap verildi
Ezandan önce namaz kılınır mı? 24 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Laf anlatamadığınız da yapacağınız hamle ne olur 🤦‍♀️?
  • Yazın en sevdiğiniz meyveler neler, siz de karpuz kavunla öğünü geçiştiriyor musunuz?
  • Linux kullanıcısı olanlar var mı?
  • Akşamları sahile gitmeyi seviyormusunuz?
  • Soru cevap yapalım mo?
  • Kahve ile ne iyi gider sence?
  • Her özlemin bir sonu var mıdır?
  • Acı mısın , tatlı mı?
  • Aşkta önemli olan ne?
  • Dans etmek yaşlanmayı önler mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨