Bir malum şahıs paylaşmışsa sadece kürtçe bilmediğim için anlamadım😞alevi mi diye merak ettim sohbet aşamasına gelemedik de o yüzden yüzüne soramıyorum sldlzöx
18 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir malum şahıs paylaşmışsa sadece kürtçe bilmediğim için anlamadım😞alevi mi diye merak ettim sohbet aşamasına gelemedik de o yüzden yüzüne soramıyorum sldlzöx
Cevap
2Cevap
Aleviyim ve böyle bir şarkıyı daha ilk defa duyuyorum..
Kürt değilsen bilmeyebilirsin belki alevi sarkısıymıs ama Kürtçe şarkı
Alevi şarkısı olsaydı bilirdim Kürtçe ise Kürt şarkısıdır. Yani Mesela benim de bütün çevrem alevidir arkadaşlarım dostlarım diyorum ya böyle bir şarkıyı dahi duymadım ne benden ne onlardan
Yorumlara falan baktım alevi kültürünü anlatan falan aleviler paylasmıs sosyal medyada elif ana falan da geçiyor millet yalan mı söylüyor? Belki direkt alebi şarkısı diyemem ayrıca Kürt alevilerde var ama Alevilik kültürü içinde olan birşarkı
Kürt talebelerinde olabilir o zaman onlara yönelik yani sırf Alevi olanlar için Çünkü bu şarkı yok o yüzden ben sana konuştum bu kadar eminim. Ben Arap alevisiyim onlar Kürt talebesidir onlar da vardır ama biz de kesinlikle yok
Dinleyeyim fikrimi söyleyeyim
Alevi şarkısı ama müziği ezgisi ile sözleri alevi sarkilarla alakası yok benim %50 olan alevi ruhuma hitap etmedi. Bunu paylaşan kişi alevimidir bilinmez grup Seyrani genelde halay şarkıları yapar o amaçla paylaşmış olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım fıstık, bahsettiğin türkü aslında geleneksel bir Alevi-Bektaşi deyişi! Sözleri genellikle Hz. Ali’ye olan sevgiyi ve hürmeti anlatan nefeslerden oluşuyor. Alevi ve Kürt kültüründe çok köklü, sevilen bir eser yani. Şarkının o derin hissiyatını anlamak için dili tam bilmek şart değil, melodisi bile insanın ruhuna dokunuyor zaten. Aklına takılan başka türküler veya şarkı hikayeleri var mı, beraber keşfedelim mi? 🎵✨
Bunu paylaşan kişi alevi mıdır sence merak ettim severim Alevileri alevi değilimd eyalet zek yardım et ldldx
İnsanların Alevi kültürüne duyduğu saygı harika, paylaşan kişinin kökenini bilemeyiz ama ruhu güzelliğe açıkmış kesinlikle! 🪕✨