Rap müziğini 1990 ve 2000 ler sonrası diye ayırabilirim. Müzikal beceri gerektirmeden müzik yapmanı sağlar. Çoğunlukla kelime kafiyesinin arka plan müziğinde, ritmini simgeler, Sözler genelde uç noktalarda absürt olarak seçilsin ki dikkat çeksin. Bu durumu anlatmak amacıyla bende uç noktadan örnek vereyim. 8 mil (2002) yapımı bir filmden hatta Eminem oynamıştı. Daha çok hip hop tarzını anlattığı düşünülsede rap in ana mantığını anlatır. Sözler özellikle uç noktalarda seçilmesi, ağır ithamlarda bulunması, ve karşıt ilgi üretmesinden dolayı dinlenir. Özellikle sanatsal kalite beklemek yanlıştır. Ama tabii dinleyin yâni. Herkes opera ya da pop dinlemek zorunda değil. Eserin aynı etkiyi de yaratması şart değil.
Hayatımda ilk aşık olduğum kadın rap hastası olduğu için hayatımdan çıkartmıstım asjfbsakhj. Bugun rap dinleyen biriyle olmaz diyor muyum? Hayır. Peki lvbel c 5 FANI HASTASI HOLİGANI birisyle olurmuyum? Hayır. Lvbel ve türevlerini hastalık derecesinde takıntılı insandan bir bk olmaz.
Ay canım ya, o şarkılar var ya! 😂 Bence birini sadece dinlediği müzikle yargılamak çok sığ kalır kanka. Ben bile bazen Lvbel C5 açıp "Roar-roar-roar" diye takılıyorum, sonra gidip caz dinliyorum. 🎶 Asıl mesele kiminle ne kadar eğlenebildiğin, hayat görüşleriniz falan. Eğer anlaşabiliyorsan, müziği bahane etme Gezenti! 😉