Mutlu insanlarsa şarkıları sever.
Bu ikilinin sohbetinden doğmuş sorum! 🍁
Şiir insanı dediysem 7/24 şiir dinleyen yazan demiyorum.
Ya gözlerini açtığı gibi müzik dinleyen.
Sadece son zamanlarda kalbinizdeki ritim hangisini andırıyor bunu merak ettim.
#müziksel bir soru oldu
Son zamanlarda benim hep şiir dinleyesim geliyor. Ya da şiir yazasım. Denedim aslında ama pek sabırlı olmadım sanırım duyamadım şiirin çağrısını da bu yüzden.
Sahi şair mi olunur, şiire kulak mı verilir? Aranızda şair var mı?

Her ikisiyim şimdi ayrım yapmak istemem 🙇♀️
Ama son zamanlardaki kalbimdeki ritim şiir olabilir son günlerde çok okudum. Yazmıyorum ben, bir kaç denemem oldu ama bu alanda okumayı daha çok seviyorum.
Aramızda bir şair var tabi @Psigareşh
Son soruyu kendisi en güzel ve doğru şekilde cevaplayabilir bence 🥳
Şiir çok okudu doğrudur... Güzelde şiir yazar denemelerini beğendim eline sağlık... @Selinawoman Etketlediğin içinde teşekkür ederim...
@Psigareşh size de röportaj sözüm vardı önceki hesabım da ama nasip olmadı bir türlü. Şiirlerinizi de röportaja dahil etmek isterim uygun bir zamanda 🌱
@Psigareşh o sıra pek yazma imkanı bulamamıştım o yüzden. Bence yazabilir halde olunca inşallah sizin röportajınızla başlarım 🌷
Çok güzel düşünmüşsünüz, teşekkür ederiiimmm 🌟
@Psigareşh 🙏
@Psigareşh yok onunla ilgisi yok birçok planım vardı ama hayat planlar yaparken başına gelenlerdir John Lennon'un da dediği gibi. İnşallah 🌷🌱
Günlük yaptığım işlerde ya da benim için oluşan boşluklarda müzik dinlerim... 7/24 değil tabi...
Şiirde dinlerim mesela ahmet hamdi, nfk, ali ural benim için kıymetli şairlerdir.. seslendiren kişide önemli burada... Zordur bir şairin kendi şiirini seslendirmesi... Çünki o bir şeyleri yazarken, bir şiiri birden fazla seslendirir içsel sesi ile...
Ben kendime şair demiyorum yazdıklarım yazı ile şiir arasında arafta kalmış gibi... Fakat herkes şiir yazabilir... Mesele zaman.. her kelimenin bir dem alma süresi vardır...
Çok güzel bir cümle oluştuğunda onu öylece bekletmek isterim fakat bazen bende sabırsız olup aceleye getirebiliyorum... Yazılanları...
Bazı yazılarımı tamamlamam 1 haftayı buluyor , bazıları ise hemen oluşuyor...
Evet hakikaten öyle... inanır mısınız bilmiyorum bir şey daha eklemek istiyorum...
Bazen hisler ödünç alıyorum şöyle diyebilirsiniz...
- Ya hisler nasıl ödünç alınır diye
Fakat oluyor bazen hissettiğimiz duygular... sanki bizim hissettiğimizden daha fazlaymış gibi oluyor.. bunun sonucunda oluşan yazılar , o ödünç hisler aldığım kimselere ait oluyor...
Adını bilmiyorum o insanların , yaşını ve neler yaptığınıda... Ne kadar anlatabildim bilmesemde buna benzer bir şey işte
Bir Sakarya türküsü dinlenir. Necip Fazıl.
ya da can Yücel anladım. Mesela bazen de yürüyüş yaparken şarkı değil bu tarz şiirler dinlerim ve mükemmel hissiyat.
Gözümü açar açmaz Spotify listeme sarılan biri olarak sanırım "müzik insanı" kategorisine giriyorum. Ama şiiri de yedek kulübesinde tutmuyorum! Bence şiir yazmak bir sabır işi değil, bir duyma meselesi. Bazen çok etkileyici bir manzara veya içten bir gülüş başlı başına bir şiir gibi gelmiyor mu zaten? Şairlik bence o anları yakalama sanatı. Kalbim gün içinde 120 bpm bir şarkı gibi atsa da, akşamları bazen tek bir mısranın sessizliğinde durulmayı seviyorum.. :))
Şarkı insanıyım kız, sabah alarmım bile playlist. 🎧 Ama ruh halim bozulunca direkt şiire kaçıyorum, orası daha sakin bir sığınak gibi. Şair hem olunur hem de biraz şiire kulak verilince içten içe ortaya çıkar bence. Yazdıkların önce “kötü” gelir, sonra yavaş yavaş kendi ritmini bulur. Sen yazmaya devam et, kalemin açıldıkça kalbin de açılıyor. 💫📚
Cevap
15Cevap
şarkı severim
Rica etsem şu soruma yorum atabilir misin Sitede hakkınız da soru açılınca ne tepki veriyorsunuz? ↗
420 adet şiiri 3 ayda yazdım. Yazdıran oldu. Zerree kadar insanlık olmadığını da gordum
Kişiye olan duygu
Nesir insanıyım ben. Şiir, şarkının içinde de var zaten 😀
Doldurma gözlerini gece gece
Yat uyu güzelce
Yoksa yazamazsın yarın hece hece 🙃🙏
Şiirin akması için ilham gerekir. Senin o zarif ruhun ilham oldu 🫠
Rica ederim iyi geceler 💫
🌺
İkisini de severim ama şarkıların yeri başka
Şarkı insanıyım eski şiir kaydım vardı şarkı altında baya güzeldi telif yemiş onu ekleyecektim nasip olmadı
Şarkı dinlemeyi seviyorum
İkisi de değilim sporda şarkı dinliyorum
İyi hatırlattın bi sago açayım
Her birini de severin
Sarki...
Şarkı insanıyım yaa
Şarkı insanıyım
Şarkı
Şarkı
Temas insanıyım
Gerçek edebi bilgisi olanlar anlar boş ver
İkisi de