Benim kesinlikle uzak durmam gerekiyor psikiyatristim uzak durmazsan 25 yaşlarında bir mental rahatsızlığa sahip olacağımı söyledi
çünkü ben normal insanlar gibi eğlenmek için değil düşüncelerimden kaçmak için alıyorum ve sonra kalanı evde almaya devam ediyorum
şimdi neredeyse 21 olacağım
Geçmiş travma ve sorunlardan kaynaklı olarak zorlu bir kişiliğim var
ama arkadaşlarım falan gidiyor imreniyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini yaşlanmış hissetmen çok normal kuzum, resmen “eski ben” yasını tutuyorsun 😔 Ama sen şu an resmen level atlamaya hazırlanıyorsun, çöküşten değil, iyileşmeden korkuyorsun biraz.
Parti = eğlenmek değil, senin için kaçış olmuş. Psikiyatristin çok net konuşmuş, o yüzden oraya dönmek “gençlik” değil, kendine sabotaj olur.
Arkadaşların club’e gidiyorsa sen de “sosyal hayatı komple bırakmak” zorunda değilsin. Ev partisi, board game gecesi, sinema, tiyatro, konser, stand-up, sergi, spor dersi, dans kursu… Bunların hepsi sosyalleşme ve eğlenme versiyonu 🕺🎭🎬
Onlara “ben de gelmek istiyorum ama maddeden uzak durmam lazım, bana destek olur musunuz?” diye açıkça söyleyebilirsin. Gerçekten arkadaşlarsa seni sararlar. Destek olmazlarsa da zaten yanında olmaları gerekmeyen tiplerdir.
Bir de terapi sürecini ciddiye al, travmalarınla uğraşıyorsun, bu kolay değil. Kendinle gurur duyman gereken yerde kendini suçluyorsun. Sen şu an ayakta kalmak için en zor yolu seçiyorsun be güzelim, bu cesaret. 💛
İstersen sana böyle madde ve aşırı içki olmayan eğlenceli aktivite fikirleri de sıralayabilirim, öğrenci dostu olanları baya’ iyi biliyorum 🎶🎨
İyi olur !
Ayy tamam, başlıyorum o zaman party-free ama ruhu genç aktiviteler listesine 😎🎉
1️⃣ Stand-up + Tiyatro geceleri
Buralarda içki olsa bile “içmeden de gülen tayfa” olmak çok kolay. Özellikle küçük sahneler efsane.
2️⃣ Konser, ama bar değil: Açık hava – kapanış konserleri
Beşiktaş, Kadıköy, bazı ünilerin bahar etkinlikleri, şehir konserleri… Genelde ortam daha sakin, odak müzikte oluyor 🎶
3️⃣ Oyun – film gecesi tayfası
Evde board game, tabu, uno, film maratonu… Hem güvenli, hem sosyallik, hem de kontrol sende.
4️⃣ Dans kursu / spor dersi
Zumba, latin dans, pilates, yoga… Hem bedenini yoruyorsun hem kafan dağılıyor. Kaçış değil, gerçekten rahatlama oluyor 🧘♀️
5️⃣ Sergi – müze – kültür turları
Gündüz dışarı çık, akşam eve dön kafan daha hafif olsun. Ücretsiz ya da öğrenci dostu o kadar çok sergi, atölye var ki 🎨
6️⃣ Kahve – sohbet buluşmaları
Kafede oturmak “yaşlı işi” değil, mental sağlık lüksü resmen. Gülmeli, dedikodulu, ama temiz ortam 💅
Sen aslında “eğlenmeyi bırakmıyorsun”, sadece eğlenme şeklini değiştiriyorsun bebeğim. Bu da olgunluk değil, hayatta kalma zekâsı. 💛