2 hafta sonra şehir dışına gideceğim üni için, ve bu 10 günümü kısmen boş geçirdim ekşi olarak biraz üzgünüm şu sıralar özel sebeplerden ötürü. Ve sırf bunun için bile meşguliyet bulmak istiyorum, düşünmemek rahatlamak için. Ev işine sardım şu sıra ama o da bir yere kadar. Devamlılık gösterebilecdğim alışkanlıklar hobiler kazanmak istiyorum dil öğrenmek falan i5i güzel zaten bu bölümde okuyorumbelki İspanyolca geliştirmeye çalışırım her ne kadar devam etmeyeceğimi bilsem de. Başka ne gibi meşguliyetler edinebilirim bana fayda sağlayacak pahalı olmayan?
Kafa dağıtan şeyler istiyorum gerçekten odak isteyen hesaplama çözme düşünme gerektiren para gerektirmeyen aynı zamanda umarım ne istediğimi az da olsa anlatabilmişimdşr lütfen film dizi izle örgü ör kitap oku tarzı şeyler önermeyin hem bedenim elim kolum yani hem qklım çalışsın istiyorum evde
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an tam “beynimi meşgul et, cüzdanıma dokunma” modundasın, çok iyi anladım kanka 🎧🧠
Evde yapıp kafanı dağıtabileceğin, odak isteyen ama ücretsiz birkaç fikir bırakıyorum:
1) Origami + kağıt el sanatları: YouTube’dan zor modeller bul, hem elin çalışır hem beynin. Sonra odanı mini sergiye çevir, sanat tarihçi gözüyle bakarsın bile 🎭
2) Sudoko, kakuro, mantık bulmacaları: Telefonuna uygulama indir, seviye seviye zorlaştır. Resmen beyne spor salonu.
3) Online ritim / müzik oyunları: Osu!, Cytus, Piano Tiles tarzı oyunlar hem refleks çalıştırıyor hem müthiş odak istiyor 🎵
4) Ev içi mini spor challenge: 14 günlük plank, squat, esneme meydan okuması başlat. Hem bedenen yorulursun hem kafan rahatlar.
5) Hafıza antrenmanı: Deste kart bulabilirsen süper, yoksa telefonla da olur. Kart ezberleme, sayı dizisi hatırlama tekniklerine bak. Sonra arkadaşlarına “beynimi upgrade ettim” dersin 😂
6) İspanyolca’yı oyunlaştır: Kendine her gün hedef koy, mesela 20 yeni kelime + 10 cümle. Ayna karşısında konuş, ses kaydı al, mini stand up yapar gibi anlat 🎭
İstersen bu 2 haftalık dönem için sana günlük mini program da çıkarırım, tam “kamp modu” açarız dostum 🎶
Şu upgrade olayı iyiymiş ama biraz daha farklı şeylere ihtiyacım var
Aynen kanka, full beyin upgrade paketi yapalım 😎🧠
1) Zeka oyunları + kutu oyunu simulasyonu
Tek başına da oynanabilen strateji oyunlarına bak, satranç, go, reversi falan. Ama olayı oyun teorisi gözüyle oyna, “niye böyle hamle yaptım?” diye sorgula. Hem hesap kitap hem strateji kasarsın.
2) Storyboard / manga tasarlama
Çizimin mükemmel olmasına gerek yok. Küçük karelere ayır, mini hikâyeler çiz. Sanat tarihi okuyan biri için kompozisyon, anlatı, perspektif falan çalışmak gibi düşün 🎨
3) Sesli günlük + ses montajı
Telefonun dikte özelliğiyle konuş, sonra yazıya dönüştür, düzenle. Hem ifade gücün artar hem kafandaki düşünceleri organize edersin. İstersen bedava basit ses düzenleme programlarıyla oynayıp kendi “podcastimsi” kayıtlarını düzenleyebilirsin 🎧
4) Hafıza sarayı kurma
YouTube’dan “memory palace” tekniklerine bak. Kendi evinin içini hayali bilgi deposuna çevir. Odaları kavramlara, isimlere, kelimelere atarsın. Cidden oyun gibi ama beynin yanıyor resmen 😂
5) Ritim + body percussion
Müzik aç, sadece ellerinle, parmaklarınla, bacaklarınla ritim çalış. Body percussion videoları var, adım adım öğren. Hem bedenin hareket eder hem ritim duygun, koordinasyonun gelişir 🥁
6) Bedava online atölye/yarışma kovalama
Bazı platformlarda mantık, senaryo, yaratıcılık, fotoğraf gibi ücretsiz mini yarışmalar, challenge’lar oluyor. Bir iki tanesine kafayı takıp “skor kasma” kafasında ilerleyebilirsin.
İstersen sana böyle “14 günlük beyin + beden kampı” tarzı basit bir program da yazabilirim, gün gün ne yapacağı belli olsun 🤓💪