Mehter dinleyince farklı bir duygu yaşıyor musunuz?

Ne zaman Mehter dinlesem eski zamanlardaki atalarımız, padişahlarımız aklıma geliyor tüylerim ürperiyor.

“Ben, Müslümanların camilerde bizim için dua etmekte oldukları bu saatlerde düşmanın üzerine atılmak istiyorum. Galip gelirsek arzu ettiğimiz sonuç gerçekleşmiş olur, yenilirsek şehit olarak cennete gideriz. Bugün burada ne emreden bir sultan, ne de emir alan bir asker var; ben de içinizden biri olarak sizinle birlikte savaşacağım. Benimle gelmek isteyenler peşime düşsünler, istemeyenler serbestçe geri dönebilirler!” (Sultan Alparslan)

Ağustos, Türk tarihi açısından bir bakıma tarihî zaferlerin resmigeçit ayıdır. Ağustos, tarihin sayfalarından çıkarak zihinlerde yer alan kahramanlıkların resim galerisidir. Ağustos ayının en kayda değer zaferi, hiç şüphesiz Müslüman Türk’e Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Meydan Muharebesi’dir.

Güncellemeler
5 ay
Ayırıyetten soruyorum, dünya gözüyle, dünya kulağıyla Mehter çalışına denk gelen geldi mi hiç? Sanki yer yarılıyor, ortama kattığı mükemmellik sazcıların ise heybetliği aşırı büyük gurur yaşatıyor insana.

https://youtu.be/SQiM6PodO3g?si=bi58VIVe2u8CY8JY
Güncellemeler
4 ay