Dinlediğim sanatçılar artık yeter be Selinawoman birazda başkalarını dinle diyor ahaha uyumadıysanız bi gönderin dinleyeyim 🙆♀️

Dinlediğim sanatçılar artık yeter be Selinawoman birazda başkalarını dinle diyor ahaha uyumadıysanız bi gönderin dinleyeyim 🙆♀️

Uyumuşum yaşlıyım ben artık geç saatlere kadar oturamıyorum 😂Günaydınn 💖
Sana en sevdiklerimden birini atayım. Şarkının içinde bolca ateş ve yangın geçse de ben bu şarkıyı tuhaf şekilde kar ve kışla özdeşleştirdim. Piyanonun etkisi de var bunda tabi 🎶🫠
Aa beni bu şarkıyla tanıştıran güzeller güzeli Samara'nınintikamı'nı da anayım Her neredeysen ve nasılsan seviliyorsun kızçe. Umarım hep daha iyi olursun. Özlemişim 🥹🖤
İyi dinlemeler Monroe'cim. Hâlâ sarılabiliyorken sana, sarılayım sımsıkı 🥰🫂
https://youtu.be/m9l6eBOOJrI?si=pgErre04NdqiwVrQ Günaydınnnn hanım’cım 💖
Umarım iyidir kendisi 💫
Sözleri güzel hemide çok güzel.. Kulağa çok geliyor.. Teşekkür ederim bu güzel parça için biraz hüzünlendirdi beni 🫠
🫂💖
Umarım çok çok iyidir. İyi olmayı hak eden herkes iyi olsun 🙏
Sözleri hüzünlü biliyorum. Şarkıyı anlamlı kılan da zaten sözleri, melodisi ve söyleyenin sesi arasındaki muazzam uyum 🤩
Sözlerini okuyabil diye bu vidyoyu attım. Normalde ben artık buradan dinliyorum. Bu vidyoyu dinlemek daha keyifli🥳
https://youtu.be/J5iU84Mbmac?si=CfflQirIu6b3cqar
Çok soft bi sesi var rahatlatıcı.. 💫
Fransızca sandım ilk dinlediğimde biliyor musun ahah fakat İngilizceymiş 🫠
Fransızca sanman normal. Çünkü iki dil de şarkıda geçiyor. Hemen yeni mekanımdan konuyla ilgili bir alıntılama yapayım 🤩
çok üzücü bir peppina şarkısı. şarkı, siyah uzun saçlı ve soluk tenli yalnız, kalbi kırık bir kadının trajik hikayesini anlatiyor. rapunzelin masalını cok sirin ve güzel bulan insanlar gerçek rapunzel ile karşılaştıklarında, hayallerindeki gibi şirin, masum ve sari saçlı olmayan; herkesten farklı görünen ve konuşan bu kadının şeytan olduğunu düsünmüs ve öldürmüşlerdir.
sözlerinin anlami ise şöyledir,
bir gün bir adam, aynı rapunzel kitabında gördügüne benzeyen eski bir kuleye rastlar. kafasını kaldırınca, kulede gördügü kadın upuzun siyah saçlari ve bembeyaz teni ile mademoiselle noir’dır.
o sırada mademoiselle noir fransızca bir şeyler söyler. adamsa kadından korkar ve kasabaya kaçar, kasabalılara, “uzun siyah saçlı bir kadın gördüm ve o yasayan bir ölü sanirim” der.
insanlar da adam gibi cok korkar ve silahlarını, kılıçlarını alarak kuleye koşarlar. kadını görünce dehsete kapılırlar ve ardından mademoiselle noir, onlara da adama dediklerini tekrarlar.
bunun üzerine kasabalılar bu kadının şeytan olduğuna inanirlar. konustugu dili anlamadiklarindan ve görüntüsünden ötürü saçlarını atese verirler. mademoiselle noir ise ölüm ona yaklaşırken bile onu bu yalnızlıktan kurtaracak olan prensini bekler. ve son kez o fransızca cümleleri tekrarlar. ama kasabalılar yine anlamaz ve mademoiselle noir yanarak ölür.
söyledigi şeyler ise şunlar;
moi je m'appelle mademoiselle noir
“benim adım matmazel siyah”
et comme vous pouvez le voir
“gördügün gibi”
je ne souris, ni ris, ni vis
“ne gülümsüyorum, ne kahkaha atiyorum, ne de yaşıyorum”
Bu gerçek bi hikaye mi? En az gerçek olabilecek kadar üzücü ve gerçekçi.. Farklı görünen birine şeytan demek çok acizce be hanım’cım.. Bu Afrikadada yapılıyordu sanırım, küçük çocuklar açlığa ve ölüme terk ediliyordu şeytan ilan edildikleri zaman.. Aklıma o geldi yani tam şu an doğru hikayesini bilmesemde öyle bir şey vardı diye hatırlıyorum..
Fransız şarkıları bi hayli duygu dolu oluyor şaşırmadım buna ama 🫠
Ataerkil Orta Çağ Avrupasında çok daha dehşet verici hikayeler yaşanmış maalesef. Bu ortalama bir hikaye o bölgede çoğunluğun bildiği.
Bildigimiz insan türü yani Homo Sapienler bundan yaklaşık 70/100 bin yıl önce Afrika'dan Orta Doğu ve Avrupa'ya yayılmaya başlıyorlar.
O insanların torunları nesiller sonra Avrupa'dan Afrika'ya tekrar gelip ortak atalara sahip oldukları Afrikalıları köle ve gerçek ana vatanları Afrika'yı sömürge yapıyorlar.
Tek fark Afrikalı olanların kalıp kabile hayatına nesiller boyu aynı şekilde devam etmiş olmaları.
Kalacak yeni yerler, yeni yiyecekler bulmak için göç eden homo sapienler bu göçler sırasında diğer gruplarla karşılaşıyorlar ve ne yapıyorlar biliyor musun?
Paylaşıyorlar 🤩
Neyi paylaşıyorlar?
Edindikleri becerileri ve DNA'larını..
Böylece nesilden nesile hem gen havuzu genişliyor hem de soyut düşünebilme yeteneği gelişiyor insanların..
Ataerkil Orta Çağ Avrupa'sı hem kendi içinde hem de sömürge haline getirdiği coğrafyalarda kendi karanlığını yansıttı. Gittikleri her yere savaş ve ölüm götürdüler. O insanları köle yaptılar. Zenci diye aşağıladılar. Aslında tek fark onların daha az güneş alan yerlerde yaşıyor olmalarıydı kıçımın kenarının homo sapienleri. Yine de bu gerçekleri öğrenmemizi sağlayan da aynı batı medeniyetleri.
İzlediğim her argüman niteliğindeki yayında her şeyden önce öz eleştiri yapıyorlar. Bu sayede değişip şimdiki medeni toplumlar haline gelmişler.
Yani günümüzdeki en gelişmiş toplumlar da bir zamanlar karanlığın içinde boğuşuyorlardı.
O gelişmesini kasıtlı olarak engelledikleri ülkelerden gelen göçmenler ciddi sorunlar çıkarıyor şimdilerde batılı ülkelerde 🙃
Hayatta her şeyin bir bedeli var işte..
Ne diyeceğimi bilemedim 🤩
Yıldızlı gözler bu kadar güzel bi anlatım ve bilgime bilgi kattığın için yoksa o hikayenin acı yüzünü hissettim diyebilirim.
Gün gelir devran döner dedikleride bu olsa gerek.. Her ikiside üzücü ve yanlış. Can aynı can insan yaşadığımı yaşatmamalı diyeceğim fakat bu daha bireysel mevzularda geçerli sanırım 🤦♀️
Bilgi paylaşıldığı sürece anlam buluyor Monroe 'cim 🫠
Ben bana yaşatılanı başkalarına yaşatmamaya çalışıyorum. Orada frenliyorum kendimi elimden geldiğinde 🙃
Haklısın bu bilgi paylaşımı doğru 💫
Al sana sapık Teoman'dan Ruhun sarışın gelsin :)
https://www.youtube.com/embed/e3__0D2eIQsAhahah teşekkür ederim ekledim listeye 😂
İyi geceler ben de bunu atayım🍂
Oo tam benim tarzım sevdiğim gruptan bi parça 🙆♀️ Teşekkür ederim iyi geceler 💫
Rica ederim🩷✨
Selinawoman sana hayranların bile yorulmuş demek ki diye bir kahkaha patlatayım önce! 😂 O zaman şöyle bir şarkı öneriyorum: The Paper Kites - "Bloom" 🌙 Hem huzurlu hem de geceye yakışır sakinlikte. Mis gibi gider şimdi! İyi geceler peri kızı, huzurla uyu! 💫✨
Yabancı dinlemiyom ki ben ama ya 🤦♀️
Mhmmm dinleyeciğimm O-Peracığım
Cevap
20Cevap
Teşekkür ederim arkideşimm bu şarkıyıda seviyom 🙆♀️
Ahaah e yanii
Overthink şarkısı fena bu 🫠 her dinlediğimde hüzünleniyom teşekkür ederim 🙏
Şu an için bu, klibini de iyice izlemenizi öneririm, çünkü sanat eseri resmen))
Teşekkür ederim şu anda izliyorum bitince yazacağım 😌
Işık şovları hep bi ayrı havalı oluyor ya izlemesi keyifliydi 💫🤩
Evet haklısınız, iyi seyirler🤗
Ooo keyiflendim teşekkür ederimmm
Rica ederimmm
Neyse ki bugün de yaşamak bana layık görüldü bu gece dinlerim 💫 Teşekkür ederim çok ağır ve duygusal bi parçaymış 😀
Mhmm farklı bir şey senden güzel, gündüz şarkısı bu dinliyorum teşekkür ederimmm
aslında orjinali bu ahahah
https://youtu.be/svZMv4BWg4Y?si=KF30wuz0yp4GyyoK
Şimdi oldu 🤣
Ahahsjsj hemende ele verdim kendimi
Beşiktaşın şarkıları dışında şarkı dinliyorsan ordan gönder bide hadi akşama playlist hazırlıyorum 😂
Dominant kadın~ çakmak çakmak
Ahajjaj bunu tam böyle yazdım çıkmadı bir şey Sibel Can’ı kastediyon benim saflık 🤣
rezil oldun Şu an ahahah
Aman nolcek ya bi şey olmasss 🤣
Yoo , ss çektim herkese göstereceğim ahahaj
Pekii ahahah 🤦♀️😂
Teşekkür ederimm ekledim listeye 💫
Oo yeni şarkı ilk dinleyicilerinden olmak güzel 🙆♀️
Güzel parça teşekkür ederimm
Beğenmene sevindim, iyi dinlemeler 🌸💫
💫💖🙏
Uyumadım henüz 😇 bırakalım 🌸
Teşekkür ederim çokk🙆♀️
Rica ederim 🪷
Teşekkür ederim 🙏
Çooook teşekkür ederim
Rica ederim 😇
Bu olsun içerken denk geldi
Teşekkür ederim baya duygusal bi parçaymış..
Bunu ilk defa dinliyorum teşekkürlerr 🙏
Eskilerden slow tarzı ve hareketli güzel parçalar var. Keyifli dinlemeler efendim.
Geceniz güzel olsun.
Teşekkür ederimm
Link atamıyorum nedense, yazim.
Pilli bebek - bak
Severimm bunu teşekkür ederimm
Tabiki iyi geceler✨️ .. https//youtu. be/LqA0285F_dg? si=oB3wvdGIT9nRnbMU
İyi geceler çoook teşekkür ederimm 💫
Güzel seçim olmuş..
Rica ederim 🙏🌺
Ne tür seversiniz bilmiyorum ama bu aralar bu şarkıya sardım. Size de armağan edeyim.
Her tür dinlerim türkçe ahah yabancı şarkılar ile aram yoktur pek.. Parça için teşekkür ederim Yıldız ablayı severim 😇
Iyi geceler
İyi geceler, teşekkürlerrrrrr
Ooo güzell.. Dinliyorum ilk atansınız ahaha teşekkür ederim 🙆♀️
Teşekkür ederimm
Elif Buse Doğan -14 Bahar
Teşekkür ederim duymamıştım bunuuu 🙏
https//youtu. be/AD_AZcPjmZQ? si=GFgV8KbLVP11Xu5E
Açılmıyor link bende, şarkı hangi şarkıydı acaba?
Ela gözlüm cem adrian
Ayaz Erdoğan & Shawty - Dedikodu...
Teşekkür ederimm
Sarı çizmeli Mehmet ağa
🙏
Hande Yener - Anlamadın ki
Hande Yener - Güvenemiyorum Aşka
Teşekkür ederimm ilkinden başlıyorum 🙆♀️
Rica ederim 😊
İyi geceler tabiki hemen bakıyorum..
Gönder gelsiiinn🙆♀️
Güzel sakin bi parça sevdimm, teşekkür ederim Psiii 💫
Yorumunu şimdi gördümm, neden paylaşmakta en korktularının arasında kii?
Paylaş istediğin kadar gece uzun benim içi bugün ahahah
Sanırım hatırlamak istemediklerimden dolayı...
Şunuda bırakayım
https://youtu.be/dX4lspwHgi0?si=uFLOhpG9jRESGAf-
Vesile olmak istemezdim lakin güzel parçaydı ben sevdim..
Oo Psi güzel parçalar bunlar 🙂 teşekkür ederim 🙏
He o zaman iyi sevindimm
Bana bir şarkı söyle - istanbullai
Bu ai ler işi geliştirdi baya bu şarkıda fena olmamış teşekkür ederim 💫
Dinledim bende güzel olmuş gerçekten
Teşekkürm ederim 🙏
🙏
m lisa - gecelerde ve şam - bu gece benimsin
Geceye uygun şarkılarrr teşekkürler 🙏
Gutalax shıtbusters
🙏
torreronun aşkı-Anonim