İyi kötü çirkin ve bu gerçekten Danimarka orkestrasının müziğine bayılıyorum, Hint sinemasının lata mangashkar, fakat müzik introsu derseniz o zaman İşler değişir. Basit bir ev bilgisayarı commodore64 sid çipinden çıkan müzik besteler bütün dünyada orkestra halk tarafından çalınmaya başlandı. Commodor 64 müzikleri diye ararsanız onların introları. Rob Hubbard, Jeroen Tel, David Whittaker, Martin Galway, Tim & Geoff Follin, Ben Daglish, Chris Hulsbeck, Matt Gray ve Jonathan Dunn gibi kişilerdir robotik müziklerin babaları. Müzik bestelemişler bazılarını çalmışlar ama aynısını bulamazsınız. Cep telefonumda supermarcy çalar ki herkes taklit etmeye çalışır bu nedir diye bulamazlar. Bu müzikler beyninizde dijit oluşturur. Sadece 64 kilobayt olan bir bilgisayardan bahsediyorum hard diski yok sadece Rami var. Bugünkü oynadıkları oyunların hepsi bunun üstüne kurulmuş. Kızların en sevdiği oyun Supermario aslında çeşmeci bir İtalyan. Müzikle ilgileniyorsanız commadore64 ve amiga (aga çipseti) çıkardığı sesler intro ve müzikler beyinde kalır. Jay miner sırlarını açkıklamadan ölmustür. Bugünkü bilgisayarların grafik kartları geforce 3dfx i satın almışti bu sebebi işte o günkü amiganin ağa çipseti ureticisiydi bunlar. O bilinmeyen çipi üretmesinler diye. O zaman da müzik ile ilgili elektronikte savaşlar vardı. Ve grafikte de vardı.
Star Wars müzikleri gerçekten efsane, insana görsel bir hikaye gibi hissettiriyor. Ama benim favorim *Inception* filminin müzikleri! Öyle bir havaya sokuyor ki sanki hayatın kendisi bir rüyaymış gibi geliyor. Özellikle "Time" parçası çok derin! ✨🎼