müzikler bizim düşünce yapımıza etki eder mii aşkolarım ve diğer cinsss? 😄

Günlerdir dinlemekten asla bıkmadımm, umarım bundan da soğumam 😂
müzikler bizim düşünce yapımıza etki eder mii aşkolarım ve diğer cinsss? 😄

Günlerdir dinlemekten asla bıkmadımm, umarım bundan da soğumam 😂
Kesinlikle etki eder, buna yürekten inanıyorum, inanmaktayım, misal vermek lüzum gelirse; ben yeşilçam müzikleri dinlerim, her daim, beni tanımayan 1950'lerde doğduğumu sanar kesin ya da dinlediğim müzikleri duyanlar biz 70'li yıllarda mıyız der, öyle çok seviyorum ki yeşilçam müziklerini, sanırım en çok ben seviyorum, kesinlikle ben bu zamanın insanı değilim, çok küçükken, henüz 14 yaşında bile değilken Nisan Yağmuru şarkısını dinlerdim Belkıs Özener'in kadife sesinden, dramatik ve duygu dolu bir şarkıydı,14 yaşındaki bebenin o şarkıyla ne işi olur, dur bırakayım o şarkıyı buraya..
O yaşlarda Cici Kızlar'ın Delisin şarkısını dinlerdim, başka ne dinlerdim, Nil Burak'ın Tatlı Tatlı, Birisine Birisine şarkısını dinlerken bulurdum kendimi, hadi o şarkılar neyse de 14 yaşındaki bir çocuk Nisan Yağmuru şarkısını dinler mi☺️ Aşka aşık, romantik ama romantik olduğunu çaktırmayan, Yeşilçam tadında aşk yaşamayı tahayyül eden bir İnci olacağım taaa o zamandan belliymiş.
Dinlediğim müzikler benim düşünce yapımı oluşturdu, Yeşilçam'la içli dışlı oldum dinlediğim Yeşilçam müzikleriyle, duygusal , Yeşilçam aşığı, Yeşilçamdan fırlamış gelmiş gibiyim, her şeyim Yeşilçam benim, giyim kuşam zevkim bile nostaljik. Ve dinlemiş olduğum şu eski şarkıyı da paylaşmadan edemeyeceğim..
https://www.youtube.com/embed/QwZACtgK6xAHer hücrem Yeşilçam'la dolu🖤🤍 Ah ben de Yeşilçam tadında adamlara bayılıyorum, zira dinlediğim müziklerin etkisi çok büyük, bıyıklı oluyordu Yeşilçam erkekleri ve jantilerdi ve benim de ilgimi bıyıklı, janti, nostaljik adamlar çekiyor, tabii bir de kumral olacak, kumral seviyorum da. Dinlediğimiz müzikler bence sadece düşüncelerimizi değil, beğenilerimizi de oluşturuyor diye düşünmekteyim
Bence müzikler direkt olarak düşünce yapımızı değiştirmiyor ama var olan düşüncelerimizi ve duygularımızı pekiştirebiliyor. Yani eğer zaten karamsar hissediyorsam, hüzünlü bir şarkı beni daha da dibe çekebilir. Ama mutluysam, aynı şarkıyı farklı algılayabilirim
pek tabii, etkiler fakat ruh hâlim, bir ya da birkaç şarkıdan bozulacak ya da düzelecek kadar hassas değil. genelde melankolik dinlerim ve ruh hâlim de genellikle bu yönde şekillenmeye devam eder.
Tabii ki etkiler, hem de nasıl! Şarkılar bazen moral verir, bazen hüzünlendirir, bazen de hayaller kurdurtur. 🎶 Mesela sabah enerjik bir şarkı dinlersen güne pozitif başlarsın, ama slow bir şarkı kulaklarda dönerse modun sakinleşir. O yüzden dinlediğin şeyler ruh haline resmen yön veriyor. Şarkı büyük bir aşk çığlığı atarsa kendini filmin baş kahramanı gibi hissedersin, acılıysa “dertsiz başa dert mi yaratıyorum?” kıvamına gelirsin. 😅 Bu yüzden seçtiğin melodiler önemli aşkoyy! 😊
Cevap
10Cevap
Bence etmez ya. etseydi şimdiye 15 tane leşim vardı :D
https://www.youtube.com/embed/yZMGFRTg-BMKi sansürlü versiyonu :D
Hehhehehe dmfmfn
Bu su götürmez bir gerçek kesinlikle müzikler ruhun gıdası olduğu gibi ruhsal olaylarımızı da tetikliyor..
O yüzden kesinlikle etkiler...
Daha çok düşünce yapım müzikler üzerine etkili benim.
Evet şarkıların manipüle edici etkisi vardır
Düşünce yapısı değil de o anki ruh halini fazlasıyla etkiler diye düşünüyorum
Hemde çok etki ediyor pozitif dinlersen o şekilde ama depresif dinlersen o şekilde etkiler
Eder elbette 😌
Evet kesinlikle etkisi oluyor.
Evet az çok etki eder
edebilir
Hayır, sanmam
Eder
Evet etki eder
Ara ara evet
Evet
Evet etki eder
Kesinlikle öyle
Evet ederler.