1 yılabicim hayatım çarşafla başta zor olur çünkü rüzgarda çarşaf zincirle araya vs sıkışma ihtimali var bu kaza riski senin için ama Sema abla sana yardımcı olur
17 Yorumla- 1 yıl
ssemagur Instagram hesabı
Soran1 yılTeşekkür ederim kim kendisi
- 1 yıl
süslü kadınlar bisiklet türünü dünyaya sunan ablamız tur bitmiş artık sanırım siyasal nedenler ama kültür gelişsin diye uğraşan bir ablamız
Soran1 yılNe konuda bir yardımı olur peki bana
- 1 yıl
bisiklet sürmek, sosyallik boyutu vs
Soran1 yılTeşekkürlerrr kim yönlendirdi diyeyim.
- 1 yıl
beni tanımaz
En İyi Cevaplar
Adalara git büyük ada kalabalık ama burgaz kınalı okadar kalabalık degil hani sahilde falan süremem dersen adalarda çok var tesettürlü insanlar bisikletli
132 Yorumla
Soran1 yılÇarşaflı da mı
Soran1 yılTeşekkür ederimm
- 1 yıl
Bence adalarda bisiklet sürme kızbaşına isen. Yıllar evvel kadın bir tiyatrocu orada bisiklet sürerken bi sapık onu ıssız bir yerde tecavüz ettiğini itiraf etmişti. Magazin dünyası calkalanmisti. Bi kıza tecavüz vakası olduğunda itirafını yapmıştı. Tepkisini ortaya koymak için. Öyle işsiz yerlerde sürmeyin. O tiyatrocu kadin uyarmisti halkı.
Soran1 yıl@Frezyaesin abimde yok ki ahhh ahh 3 4 kız gitsek
- 1 yıl
Bilmiyorum. O kadın tiyatrocu tek başına sürüyormuş. Issiz bir yerde iken bu tecavüz olayini yaşamış. İtieqf etmişti.
Soran1 yıl@Frezyaesin teşekkürler uyarı için
- 1 yıl
@Frezyaesin arkadaşım saçmalama okadar insan var orada kızı niye tedirgin ediyorsun polisler devriye atıyo sürekli yıllar önce olduysa bilemem ama adalar hafta donu tıklım tıklım ormanın içinde sürmüycek zaten yol boyu sürsün
Soran1 yılBisiklet yolu var orada bir şey olmaz demi haftaiçi gitsem birde
Soran1 yılYok bir tane var
- 1 yıl
Bi kız tecavuze uğrayıp öldürülmüştü. Bu olayın üzerine adalarda tek başına işsiz ortamda bisiklet süren tiyatrocu bir kadın bu olayların şom bulmadı için başına gelenleri itiraf etmişti. Ve böyle issiz ortamlarda kızbaşiniza bisiklet sürmeyin demeye getirdi. Bu vakalarin son bulması için vs. itirafta bulunmuştu. Magazin calkalanmisti. Cok çok eski bir tarihte değildi. Ben kimseyi tedirgin etmiyorum. Her zaman kalabalık olsun. Tek başına gitmesin diye dedim. Tedbirli olmanın neresi kötü. Tiyatrocu kadın halkı uyarmıştı. Onun uyarısını söyledim.
- 1 yıl
@Frezyaesin yıllardır adalara gider gelirim hafta içi hafta sonu ben duymadım banada bişey olmadı tabiki haklısın ama bu olmuycak anlamaına gelmez
Soran1 yılBisiklet yolu haftaiçi yoğunluk durumu nasıl peki Başak? Yokya yakin değilim ben Eyüp teyim
- 1 yıl
Bak doğru mu hatırlıyorum diye baktım. Özgecan Aslan Vakasına itiraf etmiş. Haberlerde 17 yaşındaki faytoncu diyor bir yerde başka yerde faytoncunun kardeşi diyor. Kadini ormanlık alana çekmiş. Kadin bisikletten düşmüş hep kacarken. Sonra sıkıştırıp tecavüz etmiş vs. vs. Oraya tatil için gitmiş. Otelin arkasında bisiklet sürerken diyor. Her haber farklı açıdan yazmış. Ben o ünlünün kim olduğunu tam bilmiyordum. Adinida öğrendim şimdi bakınca şasirdim burada ismini vermem doğru olmaz. Çok utanmış ilk sıralar saklamış.2015 yıllarında itiraf etmiş diye gözüküyor nette.
- 1 yıl
@Frezyaesin bakıcam merak ettim
Soran1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
(Baktin mi habere) Ahırda calisan 17 yasindaki çocukmuş. Bisikletiyle kadini dusurup gasp, tecavuz yapmis. Gazeteciler faytoncu vs. demis. Yanlis söylemişler tecavüzcünun mesleğini.
- 1 yıl
@Frezyaesin baktım gökçe ablası 2 yıl sonra duyurmuş olayı
- 1 yıl
Bende bu haberi duyduğum için büyüsemde kalabalık gitmedigim müddetçe gitmemeyi tercih ediyorum. Her zaman giden biri olarak duymaması ilginc. Magazin calkalanmisti. Haberler bangır bangır söylüyordu. Ben gereksiz konuşmam hanfendi. Her zaman konusmalarimin bir dayanağı vardır. Kafamdan atıp tutmam. O yüzdende insanlar bir şey yapacaklarına bana güvenir ve danisirlar hicte pişman olmazlar.
- 1 yıl
@Frezyaesin bende size gereksiz konuşuyorsunuz demedim ben duymadım dedim ki olabilir denk gelmemiş olabilirim ya da duymuş unutmuş olabilirim ki 2017 olmuş 2025 teyiz dimi kaç
Yıl geçmiş atıp tutuyosunuz demedim ayrıca umarım hiç bir kadın maruz kalmaz diycem ama bu tr ve hiç
Güvenligimiz yok - 1 yıl
Sizin dediğiniz kinaliadada 2017de benim dediğim buyukadada bir oyuncu kadının başına gelmiş. Ve kadın 2015 senelerinde itiraf edebilmiş. Bak başka vakalarda olmuş. Onuda sizin sayenizde öğrendim. Yani kalabalık şekilde gitmesi en güzeli...
Soran1 yıl@Frezyaesin bibergazi götürsem yanımda
- 1 yıl
@Frezyaesin tabiki güvenliği önemli Türkiyede dakika başına olan olayların ardı arkası kesilmez kadınada yazık seneler sonra itiraf gelmiş tr de kadın olmanın zorlugu bikez daha yüzümüze çarptı diyoruz
- 1 yıl
Yazdıklarınıza dönüp bir bakın gereksiz demekte aynı saçmalama demekte aynıdır. Ben kizi uyardım. Siz saçmalama kizi korkutma dediniz. Bilmediginiz şeylerde kesin konuşmayın o zaman. Arastirin ondan sonra konuşun. Ben araştırıp konuşurum her zaman saçmalamam. Kendi dediginizi kendiniz yalanlamanizda enteresan. Karsi taraftaki insana karşı kırıcı bir üslupta saçmalama demek. Sacmalamadigi halde. Haber izlemediginizde ortada iken.
Soran1 yıl@Frezyaesin hanfendi İkizler burcu musunuz? Öncelikle yorumumlarınız için teşekkür ederim ve laf altında kalmayı pek sevmiyorsunuz sanırım ondan sordum
- 1 yıl
@Frezyaesin ay ne uzattın tamam en bilgili sensin izlemiyorum haber Migdem bulanıyor artık haberlerden baka biliyorsan ne mutlu sana kızı tedirgin etme adalar okadarda güvensiz degil artık demek istedim arkadaş bişey sormuş fikrimi söyledim ben ne var bunda bu tiniyette düşünürsek eve kapatalım kendimizi ülkede rahat edelim bak bugün kayseri çalkalandı 17 yaşındaki kıza öz babası tarafından senelerce tacavüz edilmiş pislik her yerde pislik gelmiş burada bana ahkam kesiyosun
- 1 yıl
Uzatan sensin. Ben sadece soyleyip gececektim. Güya her seyi bilende sensin. Adalardan çıkmayanda sensin. Ara biti gibi geldin. Lafımın üstüne çikma cabasinda olanda sensin. Haberleri izlemedigin halde atıp tutan sacmalayanda sensin. Hafta sonu kalabalık olabilir. Hafta içi çok tenha. Kıza sadece kizbaşına gitme dedim. Yeter yaaa. Sanane karışma artık. Kızi korkutmadım. Tedbirli olmasını söyledim. Ortami bilmediği için söyledim. Ne fenasın. Sen tenhaları sevebilirsin. Tenhalarda tek başına bisikletten surebilirsin. Tedbirli olmayabilirsinde. Bu bizi alakadar etmez. Bizim durumumuzda seni alakar etmez. Kız carsafliyim dedi. Herkes senin gibi olmak zorunda değil. Lafi nerenden anlıyorsan. Ben kendini eve kapat demedim. Kimseyi korkutmadimda. Sen evinin kapılarını sonuna kadar aç istersen. Bisiklette işsiz yerlerde de dolas senin kaygisizligin sonuclarinada sen katlanırsın. Sonra da oturup ağlama. Dünyadan haberin yok. Sacmalayanda sensin. Kendin gibi zannettin benide. Beni hep yalancı durumuna düşürmeye gayreti ile ahkam kesende sensin.
Bisiklet sürmek isteyen kıza yaziyirum;Eyüp sahilde, Emirganda sahil ve parktada sürebilirsin. Büyükada tenha yerleri olduğu gibi bayırda olabiliyor.
Yapay Zeka Cevapladı
Bunu düşünmen bile harika! Bisiklet sürmek özgürlük gibi bir şey, gerçekten kendini yolda hissetmek apayrı bir duygu 🚲✨ İstanbul gibi bir şehirde tesettürlü kadınlar bisiklet kullanıyor, hiç düşündüğünden farklı bakışlar gelmesin. Çarşafla sürmek biraz zorlayıcı olabilir çünkü hareket alanını kısıtlayabilir, eteğin zincire takılma ihtimali var, o yüzden biraz daha geniş ve rahat bir ferace veya pantolon-ceket tarzı kıyafetlerle daha konforlu bisiklet sürebilirsin. Gideceğin yerleri ve saatleri güvenli seçersen İstanbul’da özgürce bisiklete binmemen için hiçbir sebep yok! Kendine güven ☀️
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
1 yılSürerse neden sürmeyeceksin ki bazı şeyleri abartmayın ne diyecekler canı erkek çekiyor falan mı derler
16 Yorumla
Soran1 yılYok be yer mekan sordum birde belki olupta süren vardır bir alternatif sunar diye erek takılır ya o yüzden
- 1 yıl
Sahile git işte nereye yakınsın bilmiyorum ama bisiklet yolları da var
Soran1 yılYa Allah affetsin ama çok seviyorum çocukluğumdan beri yapamamak acıtıyor normal kapalı olsam olirda çarşafla zorr
- 1 yıl
ya tamam da bu kötü bir şey değil ki yanlış bir şey yapmıyorsun yani kapalı olmak inançlı olmak bir şeylerden mahrum olmak demek mi bazı şeyler bence abartılıyor bisikletin günah olduğuna yasaklı bir şey olduğuna dair bir delil var mı
Soran1 yılGünah değil be aksine sevaptır spor diye rahat surulmez ya ya da fazla kalabalık ortamda dikkat çeker diye ben utanırım o yüzden
- 1 yıl
Anladım o zaman senin için ormanlık alanlar vs daha iyi ama İstanbul’da özellikle sahil kesimlerinde hangi taraftasın bilmiyorum ama kadıköy’de mesela Caddebostan tarafında kimse umursamaz seni
1 yılKadınlara özel spor salonlarında o tarz aletler de oluyor onları kullanabilirsin
10 YorumlaTesettür sürmene engel değil sadece kıyafetin takılmasın ona dikkat et o kadar.
10 Yorumla
1 yılBence İstanbul'da sürmek tesettürle sürmekten daha büyük bir sorun
10 Yorumla
1 yılBol pantalon yokmu öyle giyinsen ailen bişey dermi uzun tunik olsun gene
10 Yorumla
1 yılHiç görmedim İstanbul'da, motora binen oluyor da bisiklet biraz daha sıkıntılı
10 YorumlaEskiden sahillerde belediyenin bisikletleri vardi kaldırdılar
10 Yorumla
1 yılbu saçma soruyu burada soracak kadar ne yaşamış olabilirsin
03 Yorumla
Soran1 yılBen bisiklet sürebileceğim yerleri sordum, sen hâlâ aklını kullanabileceğin yer arıyorsun galiba
- 1 yıl
saçma olan o zaten
Soran1 yılSaçmaysa sende altına yorum yapıp saçmalama
ne alakası var sürebilirsin tesettür ile alakası yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAltina tayt giy daha rahat olur kac yasindasin
110 Yorumla
Soran1 yılÖyle yapicam 20
Cevap sahibi1 yılKilolu musun boy kilo kac
Soran1 yılYok be hem ne alakası var
Soran1 yılBurdan sor direk cevapliyim
Soran1 yılİyi çık
Cevap sahibi1 yılTm
Soran1 yılGizlen tekrar yazmicam
Cevap sahibi1 yılDaha önce konustukmu
Soran1 yılYok
Cevap sahibi1 yılDemeki konusmusuz korkuyon mu
Gizli Üye(18-24)1 yılVar neden olmasın siyah şalvar diktir altına öyle belli olmazzz
126 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYa da şöyle bir şey yapabilirsin
Soran1 yılNe
Cevap sahibi1 yılAlta siyah tayt giyersin kamufle olur
Cevap sahibi1 yılAma en iyisi Sürmemek boş ver
Soran1 yılÖyle de benim hobimdi ya dayanamıyorum neyse ileride öyle bir eşim olur ki bana imkan yaratır inşaallah hssbdd
Cevap sahibi1 yılKaç yaşındasın peki
Soran1 yıl20
Cevap sahibi1 yılNerelisinn
Cevap sahibi1 yılBu yaşta nasıl çarşaf giydinn
Soran1 yılHayırdır ksjshs
Cevap sahibi1 yılBu yaşta nasıl çarşaf giyindigini merak ettim 😊😊
Soran1 yılNeneyken mi giycem shshd
Cevap sahibi1 yılAileden gelmesi lazım bu geleneğin 😂😂
Soran1 yılHii bir sohbette arkadaşımla beraber giydik
Soran1 yılE yani ailemde de var
Cevap sahibi1 yılİyi yapmışsın ama tebrik ederim seni🤗🤗
Soran1 yılTeşekkür ederim Allah daim etsin kalbimide günahlara tesettürlü etsin önemli olan o
Cevap sahibi1 yılOrası öyle tabii burdan zor oluyor sayfa aşağı doğru uzadıkça telefon donuyor da acaba şey yapsamm ollur mu
Soran1 yıl?
Cevap sahibi1 yılBurdan diyemiyorum ban geliyor anla işte
Cevap sahibi1 yılTa
Cevap sahibi1 yılKip
Soran1 yılSoruyu be
Soran1 yılĞen hshdh
Cevap sahibi1 yılBurdayım 😊
Soran1 yılBaksana mesaja
1 yılsurebılırsın ne varkı bunda?
16 Yorumla
Soran1 yılTakılır etek
- 1 yıl
takılmaz neden takılsın ya bınen gördum?
Soran1 yılEmin misin
- 1 yıl
evet gelkonusalımhattafotosu var atayım sana
Soran1 yılNeyin fotosu
- 1 yıl
arkadasımın o cekmemı ıstemıstı bende cekmıstım?
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok haklısın... Tesettürlüler Plajı var da Tesettürlüler Bisiklet Alanı neden yok?🤣
03 Yorumla
Soran1 yılBurdan bütün yetkililere duyurulur 🤣
Cevap sahibi1 yılTesettürlüler Barı açcam sonunda senin için😂
Cevap sahibi1 yılHelal İçki Sertifikalı🤣🤣🤣
Bol pantolonla sür sen de
12 Yorumla
Soran1 yılÖyle yapicam
1 yılbisiklet kapalı sürülmez diye bir kural mı var?
03 Yorumla
Soran1 yılHayır etek takılır diye düşünüyorum
- 1 yıl
etek takılmaz bence
Soran1 yılAlta siyah tayt eteği topla sür başka çare yok anlaşılan ya da o günlük normal kapalı giyincem
1 yılAhhh baskıladığınız çok şey var teseddürlüsünüz diye
05 Yorumla
Soran1 yılYa işte kolay değil kolay değilllll
- 1 yıl
Çok özel şeyler dimii
Soran1 yılYa öyle bir günlük çıkarsam da saçma olur ama çokta istiyorum
- 1 yıl
Fırsatın olsa çok daha fazla şeyler yapmak istiyorsunnn
- 1 yıl
Mmm bilmem mi hemde neler neler istiyor, eee ister tabi sonuçta o da can. Ama en güzel şeyleri de siz giyiyorsunuz
- Müzik & Etkinlik konusunda 618 cevap paylaştı.
1 yılBüyük adaya git illaki vardır
10 Yorumla Hiçbir şey olmaz sür gitsin
10 Yorumla
1 yılVar neden olmasın armutlu da vs sürüyorlar hep
10 Yorumla
1 yılbaşakşehir tarafında halledebilirsin
10 Yorumla
1 yılTesettür ile bisiklet sürememek arasında ki denklemi nasıl kuruyorsunuz acaba? 🤔
00 Yorumla
1 yılsurelım gel canım :D
15 Yorumla
Soran1 yılKonum at shsgdg
Soran1 yılAntalya dasin olmaz dbdh
- 1 yıl
senınyanına gelırım canım D:
Soran1 yılKız olduğuna emin misin
- 1 yıl
emınım canım sen?
- Müzik & Etkinlik konusunda 503 cevap paylaştı.
1 yılSürebilirsin 😄
14 Yorumla
Soran1 yılNasi olcak be iş ablam
- 1 yıl
Belgrad ormanında vardı bi ara bisiklet kiralıyordun orada rahat sürülür
Soran1 yılÇarşafı toplasam rahat olur demi ya da Adalad var birde orası nasıl
- 1 yıl
Orasıda olur. Çarfı bir günlüğüne çıkarsan siyah pantolon ve siyah gömlek giysen bol olanından daha rahat sürerdin
1 yılEtegi toplar rahatlikla surersin.
04 Yorumla
Soran1 yılEmin misin
- 1 yıl
Eminim suren arkadaslaeim var
Soran1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(36-45)1 yılSürebilirsin de çarşafı çıkar olmazsa
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÇarşaf sıkıntı olabilir
Cevap sahibi1 yılGeniş pantolon üstüne farece ya da tunşk
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet var tabi çarşafa uygun bisiklet sürme alanları da var İstanbul da
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBisiklet ben de severim İstanbul'da kimse yadırgamaz bence. Kaç yaşındasın
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAma etek takılmaz mı tekerleğe
Cevap sahibi1 yılBir şey sorabilir miyim
1 yılbin iste bisiklete kim ne diyebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEtek takılmıyor mu? Daha önce sürdün mü çarşafla
118 Yorumla
Soran1 yılHayır sürmedim işte
Soran1 yılYüksek ihtimalle takılır
Cevap sahibi1 yılDenedin mi takılıyor mu, bol pantolon giysen olmaz mı bisiklet sürerken
Soran1 yılDenemedim
Cevap sahibi1 yılVazmı geçtin sürmekten
Cevap sahibi1 yılDikkat çeker diye mi sürmüyorsun etek zincire takılır diye mi sürmüyorsun
Soran1 yılHayir sadece zamanı var uygun kiyafetle süreceğim
Cevap sahibi1 yılNe giyeceksin
Soran1 yıl? Sebep
Cevap sahibi1 yılMerak ettim başka bir sebebi yok
Cevap sahibi1 yılUygun kıyafet dedin ya o yüzden
Soran1 yılOk
Cevap sahibi1 yılBiraz gergin misin
Cevap sahibi1 yılKaç yaşındasın
Soran1 yıl20
Cevap sahibi1 yılTesettürlü olmak zor geliyor mu
Soran1 yılYo
Cevap sahibi1 yılKaç yaşından beri tesettürlüsün
Gizli Üye(18-24)1 yılNeden süremeyesin canııım
02 Yorumla
Soran1 yılNerden canın oluyorum lolipop
Cevap sahibi1 yılDeğer vermekte suç tüü
Adaya gidebilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇarşafın dolanır açıl sen en iyisi
012 Yorumla
Soran1 yılAçılmaya gerek yok
Cevap sahibi1 yılBaşka riskler de var kızlığın bozulabilir bisiklet kazasıyla
Soran1 yılBen onu anlamıyorum ya o ney Allah aşkına nasıl bozuluyor
Cevap sahibi1 yılKoltuğun sivri kısmı giriyor sanırım bende bilmiyorum ama bazı patlak kız bahane olarak söylüyordu duydum bisikletle bozuldu falan gibi
Soran1 yılYav ne alaka Allah aşkına şimdi bir şey derdimde neyse o ihtimal binde bir çok zor
Cevap sahibi1 yılHaha bilmiyorum sonra sende mağdur olma 😅 son bisiklet bükücü olarak
Soran1 yılÇocukluğumdan beri sürüyorum ben son 8 sene ara verdim
Cevap sahibi1 yılMaşallah tecrübelisin bari bi vespa gibi bişey al
Soran1 yılO kadar sene sürmedim jshshd umarım sürerim shshsh en son 22 de de sürdüm biraz denemeyle kaptım ama
Cevap sahibi1 yılŞimdi kaç yaşındasın. Nereye gideceksin sürerek
Soran1 yılBi yere değil ya öyle sürcem çok seviyorum özledim
Cevap sahibi1 yılEskiye dair neleri özlemedik ki😅
1 yılçarşaf zincilere dolaşır asdsad
012 Yorumla
Soran1 yılVay canınaa jsjshw bilmiyordum
- 1 yıl
bı bakmıssın bı anda açılmışsın asdasd
Soran1 yılŞaban gibi akjajajsb ramazannn görünen üzerine galiba soyulmuşuz kafamda canlandı sjhshs
- 1 yıl
istanbulun neresindesin sen
Soran1 yılNeden
- 1 yıl
merak ettim :D nedeni bu
- 1 yıl
burdan yazmak ıstemıyorsan ozlden yaz
Soran1 yılSeni tanıyorum sanki burcun aslan değil mi senin
- 1 yıl
yok
Soran1 yılİyi
- 1 yıl
soruma cvp alamadımm :D
Soran1 yılSöylemeyi tercih etmiyorum
Sürülmüyo mu öyle
04 Yorumla
Soran1 yılYokyaa ahshhs etek takılır
Soran1 yılYa istesem normal kapalı olurum ama bir günlük saçma olur o da o zaman ne anlamı kaldı çarşafın
Meşakaawwejekd
02 Yorumla
Soran1 yılŞunu görünce bende güldüm sbsbsbbsgs
Gizli Üye(18-24)1 yılİstanbul'da yokturya sakin biyerlere git
01 Yorumla
Soran1 yılKorkarım tek başıma
Gizli Üye(30-35)1 yılAltın açılır etekle
04 Yorumla
Soran1 yılEvet işte
Cevap sahibi1 yılSohbet edelim
Cevap sahibi1 yılCevabın
Cevap sahibi1 yılÇarşaf güzeli