Dışarı çıkıp nerelere gidiyorsunuz genelde yalnız başıma gidebilir miyim nereleri önerirsiniz
26 gü
Dışarı çıkıp nerelere gidiyorsunuz genelde yalnız başıma gidebilir miyim nereleri önerirsiniz
sinema tiyatro özel ya da devlet. yüzme spor salonu. avm alısverişi. araban varsa sanayide bişeylerini ayarlattırırısın. alkollü mekanlarda bira vs icme. sıtarbakslarda şık durur tek takılmak elinde kahve ile elit beyfendi imajı. parkurlu parklarda yürüyüş koşu. sokaktada koşu olabilir cok trafikli değilse. belediyenin mesire yerleri olabilir.
sivil toplum örgütlerine, koşu kulüpleri, atölyeler, gezi turları, yeni bir hobi vs iyi olur.
Cevap
13Cevap
Bu devirde arkadaslikta o kadar zor ki. Uzmanlara gore yalnızlık kalp krizini vs de artırıyor. Hatta kendimde sunu farkettim. Liseden sonra hem hayatim oek istedigim gibi gitmedi hemde lise arkadaslarim disinda arkadasim olmadi. Lisedekilerle de %90 iyla koptuk.
Sonra pandemi oldu zaten ve ben 2 yillik bolumu bildiginiz evde bitirdim. Üniden arkadasimda olmadi o yuzden. Son 4-5 yildir inanilmaz üşüyorum. Ellerim usurdu ama ayaklarim buz kesmeye basladi. Ben yazin bile corap giyer oldum. Sonra bileklerime cikti bu usume. Ayak bileklerimde soguk. Ellerimde oyle. Doktora gidiyorum bir sey cikmiyor. Degerlerimi olcturuyorum normal. Kac tane doktora gittim cozum yok.
Igte karsima gelen bir reelste psikolog bahsediyordu. Eger yalnizsaniz, yalniz hissediyorsaniz üşumenizde artis olabilir diye bir video. Kadin diyor ki bende son yillarda yalnizim, arkadasim yok ve usumeye basladim. Ve kadin bunun sebeplerini acikliyordu kisaca. Makale de paylasmisti galiba arastirma destekliydi yanlis hatirlamiyorsam. Hala da üşüyorum. Bircok rahatsizlik psikolojik temelli. Insan sosyal bir varlik ve yalniz kalmasi gercekten sakincali. Ha simdi arkadasim var mi yok.
Bu ahir zamanda insanlar cok zor. Ahlaksiz, nerede ne diyecegini bilmeyen, can sıkan tipler. Iki gr mutlu oluyorum gelip icine edenler oluyor. Insanlar birbirine mutluluk degil sinir stres veriyor ama insan insana da muhtac fitrat olarak. Yalnizlik insana zararli ama gunumuz insanlari da zararli. Bu kisir dongude gidip duruyorsun. Ha cogu insan, arkadas dedigim sey baba zarar verecekse yalnızlığımla arkqdas olurum daha iyi seklinde bakiyor ama o da olmuyor iste
Evet doğru söylüyorsunuz insan sosyal bir varlık yaratılış gereği. Konuşmaya muhtaç, iletişim kurmaya ilişki kurmaya yaratılış gereği muhtaçtır. Umarım sizi mutlu edecek biriyle tanışmanızı dilerim.
Yalnız olmakla üşümek bir espri konusudur yoksa biyolojik bir sebebi değildir. Üşümek bazen psikolojiktir aslında üşümüyor üşüdüğünü düşünüyor üşümekten korkuyor benim babam da evin içinde üst üste elbiseler giyer üşümemek için sıcak olduğu halde. Çocukken bir yerlerde üşümüşsün bu üşüme duygusu travma yaratmış sende o yüzden üşüyorsun üşümekten korkuyorsun. Sadece rahat ol geçer. Ben de yağmurdan çok korkuyorum hava bulutlu oldu mu dışarı çıkmaktan çekiyorum sel olur diye
@Nesliççe bende yardimci olur diye yazmak istedim zaten, sevindim. Ha sonradan benim kronik bir durumum da var ama kronik durumum yaklasik 10 yildir falan var. Usumem ise 4-5 yildir. Yine bu usumenin yuksek ihtimal psikolojik oldugunu dusunsemde belki bu durumumun etkisi olabilir. Ama etkisi olsa rahatsizligimin baslarinda da usurdum diye dusunduruyor beni. Doktorlar bir sey demese de ben ona da baglamaya basladim. Kadinsal rahatsizligim var ve yine bir reelste karin bolgesinde, rahimde rahatsizliklar oldugu zaman rahimin mizaci soguktur, isitmak gerekir. Bu sogukluk vucuda da yayılır vs diyordu. Sizde de bu tarz rahatsizliklar varsa bu da sebep olabilir. Ben kadin doguma bu sikayetten bahsettim sonuc yok. Dahiliyeye bahsettim sonuc yok. Demir ve kansizliga bakiyorlar anca. En son biri dolasimda bozukluk olabilir belki diye baska bir bransa yonlendirdi ama lise zamani hic usumezdim. Hatta ben kisi soguk, sert gecen bir memlekette yasiyorum. Yazlari sicak oluyor ama yazin bile usuyorum diyebilirim. Evde sicak ama kisinda usuyorum. Bu hem kronik rahatsizlik temelli hemde psikolojik olabilir. O psikolog kadinin dedikleri cok mantikli gelmisti bana. Zaten artik gittigim doktorlarda bir sey cikmayinca psikolojik destek aldin mi, stresli biri misin vs diye sormaya basladilar. Derdimi anlatiyorum sikayetlerim var ama tibbi olarak sorunlu bir durum goremiyorlar. Artik onlarda psikolojik gormeye basladilar.
Gizli kullanıcı yazarsan seninle sohbet etmek arkadaş olmak isterim mesaj gönder istersen
Tam adamına sordun ben yalnızların efendisiyim. Hiç bir yere gidemezsin girsen de mutlu olamazsın anca kendini kandırırsın benim gibi çünkü yalnız birisisin. Gitsen de konuşamazsın, yanına baktığında kimse olmaz, şakalaşamazsın, gülemezsin, derleşemezsin, yani hiç bir şekilde mutlu olamazsın. Ancak tek başına geçirebilceğin yerlede etkinliğini yapar sonra eve dönersin kütüphane, sinema, fuarlar, kafe restorant, oyun salonları, güzel manzaralı yüksek yerler gibi yerler ama buralarda da mutlu olamazsın sadece kendini kandırmış olursun acı ve gerçek
sen yalnız değilsin kendini hala insanlara muhtaç görüyorsun sen aslında yalnızlıgı kendın secmemıssın aramızdakı fark (:
Neden arkadaşınız hiç yok kardeşinle gezemezmisin oda yoksa bi kedi sahiplenmek iyi gelebilir onun dışında benim arkadaşlar ama genelde özgürlüğümün tadını çıkarıp tek gezerim kafa dinlemek güzel kafeye de tek gidersin sinemaya da tek yemek yemekte gayet güzel oluyor ha ben çok sıkılıyorum yalnızlıktan falan diyosan kahveye takıl ya da çalışıyorsanız izin günlerinde bi spor olur bi etkinlik kursu vs ordan arkadaş olabilirsiniz
Dışarı bile çıkmıyorum 😁
Allah’tan yarın yalnız yaşayan komşunun biri hastaneye gidecek “ beni götürür müsün “ diye sordu. Sosyal eylemim bu olacak haftalar sonra 😂
O komsunun kimsesi yok mu
@Merhaba087 yalnız yaşıyor.
En son yine ben hayatını kurtarmıştım. Oğlu gelmişti Almanya’dan..
Gece kulübüne git takıl, ortam efsane oluyor
Arkadaş edinmek o kadar zor değil aslında tek yapman gereken kendini kasmadan kendini tanıtmak ve biraz da esprili biri olursan hemen bulursun gidebileceğini yer sınırsız aslında yani otbuste bile biriyle tanıyabilirsin ve arkadas olabilirisn
Sosyal hizmetler tarzı topluluklara katılabilirsin. ya da çalışıyorsan iş çevresi yapabilirsin etkinliklere katıl belediyenin sayfalarında oluyor. Gezme imkanın varsa mutlaka bir insanla iletişimde olur tanışırsın
Kesinlikle bireysel olmayan, grup dersleri olan bir spor dalına veya grupça ders alınan enstrüman derslerine katılabilirsin. Güzel arkadaşlıklar edinmen dileğiyle..
Tepecik sosyal tesisleri
İzmirde isen
Aynı ben.. sinema, tiyatro, sahilde parkta yürüyüş yalnız yalnız AVM gezme.. Önerilere bende açığım..
ayni ben valahi :) tek değilmişim hata millet dişrtan diyor bunun ne çok kiz arkadaşi vardir
@Ibracan2112 bende öyleyim😂
@Ibracan2112 Siz tanışın o zaman.. Durdugunuz kabahat
İstanbul ise birkaç tüyo verebilirim
tam evlenilcek kız :D
@Okulzamanlari hata kizlar geliyor bana yaziyor yuruyor özgüvensizin tekiyim ama diştan çapkin
@yaralıdavsan ne alaka
İnsan tek başına da eğlenmesini bilmeli bence
turlara katıl hem kültür hem eğlence vs bir sürü şey iyi de gelir ruhuna
Chatgpt ye sor
en azından hakaret etmezler
Barlar gece yalnız kalmış tiplere aittir dostum.
sinema tiyatro arkadaşa ihtiyaç duymadan gidebileceğin yerler kütüphaneler
Basketbol oyna.
Genel ev'e gidebilirsin.
Spor salonu
Benim de sosyal hayatım yok
Cafeye git çay kahve iç
kütüphaneye git
bu ben
İstanbul mu?
Dernek
@endmuhh git bence
@endmuhh hemşehri derneklerde hep aynı kişiler birazdaha aç kendini farklı insanlari tanıyacagin dernekler olabilir