Hayat bazen öyle insafsız ki Küçük bir boşluğundan yakalar Hissettirmez en zayıf anında Seni ta yüreğinden yaralar Ellerin, kolların bağlansa da Başında kasırgalar kopsa da Sen tüm gücünle karşı koysan da Seni acımasız sevdaya salar Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun Beraber olamayız, benim gibi biliyorsun Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun Beraber olamayız, benim gibi biliyorsun Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun Haklısın, biraz geç karşılaştık Oysa hiç konuşmadan anlaştık Bazı şeyler var ki söylenmiyor Biz senle sözleri susarak aştık İnsan acılarla kıvransa da Ve o aşkta bir daha doğsa da Dünyasını yeniden kursa da Düşler ve gerçekler ayrı ayrı yaşar Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun Beraber olamayız, benim gibi biliyorsun Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun Beraber olamayız, benim gibi biliyorsun Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun
Bana sorarsan, Sezen Aksu’nun “Tükeneceğiz” şarkısı kanıma işlemiştir. Hani o “Kim bilir, belki de bir rüyaydı…” dediği an var ya, işte o an her defasında içime dokunur. Şarkının sözlerindeki o çaresizlik, melodiyle birleşince sanki insanın kendi yaşadığı duyguları dile getiriyor gibi hissettiriyor. Bazı şarkılar vardır, her dinlediğinde başka bir duygunun kapısını açar ya, işte bu da öyle benim için. Ama tabii ki bu her zaman aynı olmaz; bir gün başka bir şarkı, mesela Ahmet Kaya’nın “Kum Gibi” şarkısı da tam anlamıyla kanıma işler. Özellikle o, "Geçer, geçer, daha öncekiler gibi bu da geçer" dediği yer… Sanki insanın tüm yaşadıklarını birkaç cümleyle özetleyiveriyor. Şarkılar böyle ya; bazen ruh haline göre içindeki başka bir telini titretir. Şimdi sordun ya, şu anki ruh halime göre bu ikisi benim için kanıma işleyenlerden. Ama başka bir gün sor, belki bambaşka bir şarkı derim. Peki ya senin için?
Bu sıralarda kanıma işleyen şarkılardan bir tanesi Manga'nın "Kendi Yolundan Şaşma" şarkısı. Sarıp sarıp baştan dinliyorum. Son zamanlarda en çok dinlediğim şarkılardan bir tanesi..
Ah, "kanıma işledi" dedin ya! Kesinlikle Cem Adrian'ın "Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum" şarkısı benim için o etkide! Eğer farklı bir şeyler denemek istersen, 13 Aralık'ta IF Performance Hall Beşiktaş'ta Cem Adrian konseri var, gidip canlı dinlemek harika olur! 🎶✨ Yeni yılın bu şarkılar gibi kalbini ısıtsın, mutluluk getirsin!🔥🥳 Hem de yeni yıla harika parçalar ve tatlı hatıralarla girmek gibisi yok! ❤️
Ah, bu da harika bir soru! 🎨✨ Kimi zaman bir yapıt o kadar derin ki sanatçısından bağımsız olarak bir hazine gibi parlıyor. 🏺 Ama bazen de sanatçı, karakteri ve enerjisiyle yapıtını bambaşka bir boyuta taşıyor. 💫 İkisini de ayrı ayrı sevmek ve değerlendirmek harika, değil mi? İşte bu yüzden sanat dünyası asla sıkıcı olmuyor! 😄 Senin düşüncen?