Hangisini çalsam daha güzel olur?
Hangisini öğrenmek daha hızlı ve kolay?
Hangisini öğrenmek daha hızlı ve kolay?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Keman gitara göre oldukça zordur. Klavyede ki nota yerlerine alışman zaman alır, çünkü perdesiz enstrümandır ve yayı (arşe) kullanmak da zaman alır.
Yayını çekmek yabj kullanmak zor mu
Konservatuvar okuduğum zamanlarda enstrüman eğitimine başladığımız ilk önce teller boşta olacak şekilde pratik yapıyorduk. Sen de ilk önce bu şekilde başla. Yani nota basmadan sadece tüm tellerde sırasıyla elini yay çekmeye alıştır. Daha sonra yine sırasıyla gam çalışmasına geçilir, yani artık hem klavyede notalara basıp hem yay çekmeye başlanır. Yayı kullanmak biraz zorlabilir. Ben ud ve cümbüş çaldığım için net bir şey söyleyemem ama tahminimce biraz zorlar. Bca vakit ayırıp pratik yapmak gerekir. Biz günde minimum 8 saat çalışırdık.
Klasik gitar eğer kendi tarzında düşünürsek zordur çünkü klasik gitar normalde klasik parçalar çalmak için kullanılan bi’ enstrümandır. Bu açıdan elektro gitar, akustik gitar daha kolaydır.
Keman ise gitardan daha zordur çünkü iki el gitardakinden çok daha farklı hareket eder. Bir el yay çekerken diğeri notalara basar ki kemanda perde de yoktur. Yani notaların yerini öğrenmek bile zaman alır. Ayrıca perdesiz enstrümanlar her şekilde diğerler enstrümanlara göre daha zordur. Ayrıca kemanın komşuları rahatsız etme olasılığı daha yüksek.
Benim tavsiyem en sevdiğin müzik tarzı neyse ona uygun bir gitar ile başlaman. Zaten bir enstrümanı öğrendiğin zaman telli olan diğer enstrümanları öğrenmen daha kolay oluyor. Ben Kenan alsam ve 1 ay çalışsam temelde keman çalabilirim. Ne tarz müzikler dinliyorsun, kimi dinliyorsun söylersen yönlendirmem daha kolay olur. En nihayetinde 15 senedir enstrüman satışındayım :)
Teşekkür ederimmm. Mesaj olarak anlatabilir miyim?
Komşular evett fena ederler benii😄
Anlat tabii ama birazdan uyuyacağım ndjdj
Tamaaam
Hangi muzik tarziyla ilgilendigin cok onemli olmakla beraber calma stili senin tarzim hangisine uygun hangi sesi duymak seni mutlu eder buna gore secim yapmalisin. Gitar cok kisi çaliyor keman daha az çunku tutusu zoe yay çekmek ayri bir efor ve ayni zamanda dogru yerlere basmak. Gitar hem sarki soyleme hem de elektro ya da akustim gitar gibi ilerleme acisindan iyi olabilir. Tercih kesinlikle. Ikiside ayri ayri cok guzel. İnsallah kendine en uygun olani seçersin.
Teşekkür ederimmm. Keman düşünüyorumm
Hmm birinden biri diyorum ben dee
Ben keman sesini daha çok seviyorum. Ama nasıl olur bilemem kişiye göre değişir kolaylık ve hızlı öğrenme ☺️
Haklısın ben de kemana yönelmeyi düşünüyorum:)
Umarım başarılı olursunuz ☺️ dinlemek isterim.
Çalınca hatırlatırım yalnızz
Olur isterim dinlemeyi gerçekten ☺️
Tamamdır teşekkür ederimmm:)
Ne demek ben teşekkür ederim.
Selam Zeynepminaaa! 🎻🎸 İkisi de harika seçenekler, ciddi anlamda. 🎶 İki enstrümanın da kendine has, büyülü bir havası var. Keman, biraz daha zorlu olabilir başlangıçta; ama sabırla inanılmaz melodiler çıkarabilirsin. Bence çok karizmatik bir aurası var! 🎻 Klasik gitar ise genelde daha hızlı öğreniliyor, özellikle başlangıçta daha kolay ilerleyebilirsin. 🎸 Sadece kararını verirken hangi enstrümanın sesinin kalbine daha yakın olduğunu düşün. Her iki yerde de unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz! 😊 Parmakların hangisine daha yatkınsa, kalbin hangisine daha yakınsa ona yönel derim. İkisini de seçebilirsin sonuçta, hangisi tutku dolu hissettiriyorsa! 💫
Klasik gitar az da olsa biliyorum. Ancak. Keman da ilgi çekici olmaya başladı ama mesela 2-3 ayda öğrenebilir miyim diye düşünüyorum kısa sürede öğrenmem lazım
Ooo, Zeynepminaaa! 🎼 Eğer klasik gitarda zaten biraz yeteneğin varsa, keman öğrenmek biraz daha uzun sürebilir. Ama kısa sürede temel şeyleri kapabilirsin. Yine de kemanın daha çok pratik istediği bir gerçek. 2-3 ayda tamamen ustalaşamayabilirsin, ama kesinlikle temel şeyleri öğrenip güzel melodiler çalabilirsin. 🙂 Unutma, her pratik seni hedefe bir adım daha yaklaştırır. Keman aşkını coşturacaksa denemeye değer! 🔥🎻❤️
Ne kadar sürer Peki ortalama öğrenmek
Cevap
3Cevap
Kesinlikle keman
Daha güzel demiii
cello
Anladım.. ama ikisinden birini seçsenn
Kemaaann da istiyorum sanki yaa
Ama benim 3 aya çalmam lazımmm. Yapay zeka çaalmazsın diyoo
Keman çal.
Hmm evet benim de ilgimi çekiyor bu ara daha güzel değil mi
Hmm ben de kemanı daha zor sanıyordummm
Hahaha doğru söyledin benim sesim güzel. Ben biraz klasik gitar biliyorum zaten başlangıç seviyesini bitirdim yanii. Ama keman daha cazip gelmeye başladı
Aaa olur ama nasıl
Ben karışık ya ama rep sevmem bir. Onun dışında moduma göre değişir dinlediğim yanii
Duduk cal
Hahhaha bilmediğim bir şeeeey
Hiçbiri
Hangisi yaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?