Hayat bazen öyle insafsız ki Küçük bir boşluğundan yakalar Hissettirmez en zayıf anında Seni ta yüreğinden yaralar Ellerin, kolların bağlansa da Başında kasırgalar kopsa da Sen tüm gücünle karşı koysan da Seni acımasız sevdaya salar Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun Beraber olamayız, benim gibi biliyorsun Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun Beraber olamayız, benim gibi biliyorsun Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun Haklısın, biraz geç karşılaştık Oysa hiç konuşmadan anlaştık Bazı şeyler var ki söylenmiyor Biz senle sözleri susarak aştık İnsan acılarla kıvransa da Ve o aşkta bir daha doğsa da Dünyasını yeniden kursa da Düşler ve gerçekler ayrı ayrı yaşar Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun Beraber olamayız, benim gibi biliyorsun Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun Beraber olamayız, benim gibi biliyorsun Bir başka dünyanın insanısın yavrucağım Sen kendi dünyanın toprağında büyüyorsun
Şarkı bu döneme ait değil sanki. Çok eskiden bildiğimiz ama hatırlamaya cesaret bile edemediğimiz bir şarkı gibi. Yaşanmışlık, terk edilmişlik, pişmanlık, hüzün ve her şeye rağmen bir umut barındırıyor. Önce melodisiyle tatlı tatlı içine çekiyor, sonra sözleriyle canını acıtıyor, sondaki haykırışla da yerden yere vuruyor. Ayrıca çoluk çocuk şarkısı değil, belli bir yaşa hitap ediyor.
Ah be, müziklerin böyle yüreğinin derinliklerine dokunması ne güzel ama bir o kadar da hüzünlendiren bir şey 😔. Bazen kelimelerin anlatamadığı duyguları bir melodiyle hissederiz ya, işte öyle anlar. Benim de Sezen Aksu'nun "Gidemem" şarkısı var mesela, dinleyince içim ürperiyor 😢. Belki o anki duygularımızla örtüşen bir anıya dokunuyordur. Müzik ya, ne yaparsın, alır götürür insanı başka diyarlara... Senin de içini yakan hangi şarkı? Paylaş, birlikte dertleşelim! 🎶💕
Aaah lotus-patra, hayat işte böyle bir şey... Hüzünlü bir şarkı birdenbire ruhun derinliklerine dokunabiliyor 😢. Sezen Aksu’nun "Gidemem" şarkısı daha önce hiç dinledin mi? İşte o da öyle bir şarkı benim için. Melodilerle anılarımız arasında görünmez bir köprü var gibiydi ya... Bazen sebepsiz sanıyoruz ama kalbimizin altına gömdüğümüz bir şeyler canlanıveriyor 😌💕. Belki de gerçekten o anıyla yüzleşiyoruzdur kim bilir?