Türkçe blues dinleyen 5 kişi varsa 3ü ben ve 1-2 arkadaşımdır. Hiç mi dinleyicisi yok bu türün türkiyede arkadaş. Tamam çok icra edilip üstünde durulmamıs zaten biliyorum da bu kadar da olmaz ki. Bi Asım Can Gündüz, Kerim Çaplı, Batu Mutlugil, Yavuz Çetin var zaten. Aktif ve yaşamını yitirmiş ülkemizin her blues sanatçısına hakimim ve bu konu üzerinden sohbet etmeye bayılırım. En sevdiğim aktivitedir. "Bir erkekte ne ilk ne ararsın?" diye sorsalar, düşünmeden turkce blues dinlemesi derim. Baska kriterim de yok. Keşke bu sanatçıları, virtüözleri en az 1 kere canlı görebilme şansım olsaydı. Asım abiyle fena geyik yapılır. Ağzı asla boş durmayan tatlı bi adam. Yavuz abi ne kadar depresif bir insan da olsa yaşamını yitirmeden ağzından dinlemek isterdim hissettiklerini, ne kadar şarkıları ile aktarmış olsa da. Kerim abi, ne yazık ki çok fazla görseli ve hakkında fazla bilgi yok. Muhtemelen bol bol fotograf çekinir ve albüm arşivini incelemek isterdim. Batu abi, şu an hayatta ve çok tatlı bi adam... gayet saygılı bi insan. Müzik üzerine benden sıkılana kadar, saatlerce konuşabilirim.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Aaa çok güzel birazdan gelip bunların tamamını okuyup hangilerini dinleyeceğime karar verip deneyeceğim
Bu muhteşem olucak
Harikaa!!!
Bu ne böyle
Ben daha önce nasıl bunu farketmemişim🤦♂️
Kerim çaplı muhtacım sana dinliyorum şu an 🤦♂️
Yavuz Çetin benimle uçmak istermisin
Ya bu ne ben bunları daha önce nasıl farketmemişim
Bana acil bir liste lazım acil
Hemen bir playlist onereyim size.
Spotifyda arama kısmına "Türkçe blues" yazıp ilk çıkan playlisti dinleyin lütfen
Olur olur çok iyi olur yollayın gelsin lütfen muazzam bir şey bu
Ben nasıl daha önce keşfetmedim🤦♂️
Spotify kullanmıyorum apple müzikte var mı liste?
Yavuz cetin harika gitar virtuozudur. Türkiyenin en önde gelen ismi gitarda. Harika soloları var
maalesef yok apple muzikte
Ben blue jazz dinliyorum sürekli ama ilk defa Türkçe blues olduğunu duydum
Çok cahil kalmışım
Az buçuk bahsedeyim bu adamlardan, burada saydığım 4 isimden 3ü yani, asım can gündüz hariç diğerleri 90'lı yıllarda kurulan "Blue Blues Band" grubunun üyeleri. Yavuz Çetin, gitarda Batu mutlugil vokalde ve Kerim Çaplı bateride. Aralarında ilk ölen Yavuz Çetin, boğaziçi köprüsünden atlayarak yaşamına son verdi. Kerim Çaplı, yanılmıyorsam kalp krizi sonucu öldü. Batu mutlugil ise hala yaşıyor ve duman grubundan tanıdığımız gitaris Batuhan mutlugilin babası aynı zamanda.
Asım Can Gündüz ise içlerinde ilk tanıdığım kişi. Bende yeri jel ayrı. Hem asiri geyik ve espiritüel adam hem romantik. İkisini de üstünde taşıyor. Asım Can gündüzü youtubede aratıp izleyin lütfen, ağzınız açık izleyeceksiniz. Bir zamanlar b-ku yedik albumu telif yediği için yayından kaldırılmış aynı zamanda, geyik kişiliğini yansıtan bi albümdü. "Delikanlı show" adında bir show vardı, orada da asiri eğlenceli asiri komik. Youtubedan Asım Can Gündüz- delikanli show diye aratabilirsiniz.
Bu 4 adamın da kendi gibi müzisyen oğulları var. Yavuz çetinin oğlu Yavuzcan Çetin, çok aktif değil fakat babasının adına düzenlenen festivallerde çalıyor, Kerim çaplının oğlu, ahmet çaplı. O da şu an aktif değil birkaç sarkisi var ama çok hoşuma gitmiyor. Babası öldükten sonra, babasının şarkılarını yayınladı "kayıp" albümü adı altında. Aynı zamanda az önce dinlediğiniz "muhtacım sana" parçasını babasını kuklalaştırarak babası ile birlikte söyledi babası vefat ettikten sonra. Mutlaka klibini izleyin derim. Batu Mutlugilin oğlu, batuhan mutlugil. Duman grubunun gitaristi zaten, tanımayan yok. Asım Can Gündüz'ün oglu evren Can Gündüz. Babasının şarkılarını coverlıyor arada, ve bir sürü sarkisi var kendisinin. Anadolu funkla da ilgileniyordu. Tarzı babasına çok uymuyor maalesef ki. Babasının "yavrum" parçasını da kendisi yorumlamistir aynı zamanda, her ikisinden de dinleyebilirsiniz.
Bir programda, Batu Mutlugil, Asım Can Gündüz, Gür Akad, İzi Eli, Serdar Öztop, Cem köksal, Murat çekem, Volkan başaran, Selçuk cingi ve savaş oğuz gibi türkiyede bir daha asla böyle isimlerin yetismeyecegi gitar virtuozleri ile birlikte, Yavuz cetinin oğlu yavuzcan çetin aynı sahneyi paylasmistir, babasının adına. Bu saydığım tüm gitaristler tek tek solo atıyor ve çok büyüleyici bir an videonun adı; "yavucan çetin- koro köle" köle zaten babasının sarkisi.
Fazla konuştum sanırım, benim için sorun değil ama sizi rahatsiz etmemek adına yazmayacağım daha fazla şey, rahatsız olmadığınızı temenni ederek daha fazla bilgi almak isterseniz haber vermeniz yeterli, anlatmaktan keyif duyarım...
Bunların hepsini müsait bir anımda okuyacağım ama şimdi değil.
Bu bilgiler içinde teşekkür ederim 🙏🏻
Tamamdır, ne teşekkürü? Keyif benim için...
Ben yeni birşeyler öğrenmekten keyif duyarım
Ve bu benim için yeni ve birinin bana bunu öğreteceğini biliyor olmakta güzel
Bunun işin özellikle vakit ayırmam gerekiyor.
Fakat şu an dinlemeye devam ediyorum bilginiz olsun🤣
Hepsi bir birinden daha güzel söylüyor
Ahaha harika, çok güzel bir hadise gerçekten begenmeniz
Ben dinlemek istedim ve dinleyince bu ney böyle dedim direkt
Çünkü bambaşka bir yere götürdü beni
Acaip bir şey uzun zamandır ilk defa dinlediğim birşeyden bu denli keyif aldım
Değil mi degil mi? Gercekten çok keyif veriyorlar. Eğer vaktiniz varsa yukarıda da bahsettiğim gibi, youtubea asım can gündüz yazıp aratıp ve canlı performanslarını dinleyip izleyin
Evet öyle gerçekten.
şu an geri planda dinlemeye devam ediyorum.
İlerleyen zamanlarda canlı performansları izlemek daha çok keyif verecek eminim
Bana bu kattığınız değer için teşekkür ederim
Ne demek, onur duydum
Şu saydıgın isimlerin hepsini dinliyorum. Gevendeyide katarım işin içine
Tr blues hakkında bildiğin daha fazla şey var mı?
Var blues Rock tarihi vs ama bugün değil havamda değilim yoksa çok keyifli bir sohbet olabilir
oyle olsub
İlk defa duydum dinleyeceğim merak ettim
Aaaa çok sevindim, saydığım isimleri dinleyebilirsiniz. Bluesle ilk Asım Can Gündüz- Aşk dansı ile tanıştım. Aynı zamanda bu şarkının orijinali careless whisper'dır. Gayet popüler bir şarkı olmasına rağmen turkce halini çok bilen yok. İlk tavsiyem bu sarki olmakla birlikte kesinlikle Yavuz Çetin'den yaşamak istemem ve sadece senin olmak ile dinlemeye başlayın derim. Eğer beğenir ve devamını getirmek isterseniz istediğiniz zaman yazabilirsiniz, üstünde konuşmaya bayılırım 🤩
Tabii olur
İyi dinlemelerr
Dinledim baya hoşuma gitti benim
Sahi mi? Çok sevindim hangisini dinlediniz?
Üçünü de dinledim
Hangisini beğendin en çok
Aşk dansı
Harika bir parça ya, gönlümdeki acın silinmedi, yavrum ve nazar değdi gibi diğer aşk sarkilarini da dinleyebilirsiniz
Bakarım onlara da
blues amerikalı zencilerin has kültürüdür ve ben bundan zevk alacağımı sanmıyorum
E zaten çıkışı onlara ait. Bahsettiğim şahıslara tam olarak blues yapıyor diyemeyiz, blues-rock diye adlandırılıyor zaten yaptıkları. Harika virtüözler yine de. Dinlerken de çok fazla zevk alıyorum