Müzik zevki, tıpkı parmak izi gibi, her insanda farklıdır. Sizin zevkiniz doğuştan mı geliyor, sonradan mı kazandınız?

Müzik zevki, tıpkı parmak izi gibi, her insanda farklıdır. Sizin zevkiniz doğuştan mı geliyor, sonradan mı kazandınız?
Bilmiyorum ama bunu ben de merak ediyorum. Hem doğuştan, hem de çevresel faktörlerin etkisi var gibi geliyor. Mesela ben asi ruhlu biriyim ve en çok rock müzik seviyorum. Ama küçüklükten beri dinlediğim şarkıların etkisi de var mıdır illa ki vardır. Sevdiğimiz tek bir tür yok çünkü. Bir çok türde müzik dinliyoruz
Doğuştan gelir ve sonradan geliştirilir. Müzik zevkinin gelişmesinde bir çok şey farkeder, kişiler ve olaylar, kişilerin açtığı yaralar ya da bıraktığı iyi hatıralar, yer ve zaman, yaşanmışlıklar ya da yaşanacaklar gibi bir çok şey zevkimizin değişmesini ve gelişmesini sağlar. Ayrıca zeka seviyesi ile doğrudan ilintili bir durum olduğunu düşünüyorum, sadece tek bir müzik türüne takılıp kalmış insanlardan zeka parıltısı görmemiş olmam bunun en büyük kanıtı.
Doğuştan geldi bendeki o zevk, henüz çok küçükken dahi eski tarz muzikler dinlerdim hep. 70'li yılların ergeniyim ben, ruhum o dönemlerde, çocukken Ah Kalbim delisin delisin, son verdim kalbimin
İşine, hayat bayram olsa gibi şarkılar dinlerdim mütemadiyen, sonra büyüdükçe yine eski şarkıları dinledim. Barış Manço'nun Unutamadım şarkısı gibi. Seninle Bir Dakika, Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar şarkısını dinliyorum, sanki 1985 ya da 1990 yılındayız ve ben de o yılların 30 yaşlarındaki kadınıyım.
Vay bee şiir gibi konuştun 😂
Herkes öyle söylüyor 😎 :D
Böyle devam o zaman 😎😂
Doğuştan arabesk mi sevilir veya rap 😅 bu büyüdükce yön verilen bir şeydir bence😅 annem sonucta bana hamileyken rap dinlemedi 😂😂 yok yok kesinlikle sonradan yön verilmedir bence
Thenk yuu kardeşim ✋
Cevap
8Cevap
Kankam bence müzik zevki doğuştan gelir ama sonradan da geliştirilir 😊
Sonradan gelir diye düşünüyorum
Çok küçük yaşta televizyonda Sıla çıkınca kitleniyormuşum şarkıya. Aynı tarz devam şu an :D
doğuştan bence ya :)
müzik zevki zamanla değişebilir, ancak temelde insanın yaradılışına uygun sanat müziği olsun, jazz olsun, pop müzik olsun tınısını duyduğu anda işte bu benim melodilerim dediği ruhunu harekete geçiren bir ya da bir kaç tür müzik vardır.
Doğuştan oluşan bir ritmin olduğunu düşünüyorum fakat hayatın insana getirdiği şeyler üzerinden de yeni oluşumlar oluşabiliyor.
Aşure gibi zevkim var benim inşallah doğuştandır
Canım çekti ondan 😄
Afiyet olsun şimdiden ahahahabbsvss
Doğuştan kesinlikle. Benim müzik zevkim beğenilir genelde.
Ben böyle değildim yaşarken oldum.. 😄
Sonradan duruma göre değişebilir
Ben sonradan öğrendim 😅
Doğuştan bence çünkü bu bi duygu 🤔🤔🤔
Büyüdükçe keşfedilir..
Doğuştan 💅🏻
Doğuştan
Sonradan kazanilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?