Söz
Müzik
Aslında her ikisi de
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Kesinlikle her ikisinin de payı var. İstisnaları olabilir elbette mesela sözleri kötüdür ama müziği güzeldir etkiler veya tam tersi müziği kötüdür ama sözleri çok güzeldir yine etkiler. İkisi bir arada olursa da o zaman çok güzel bir şarkı çıkar ortaya.
Tabii ki de müzik. Sözsüz bir parça dinleyin gözyaşlarınızı yine tutamazsınız, hüzünlüyse. Müzik duyguları harekete geçiren en dolaysız araçtır. Söz ikinci plandadır.
Benim için ritim daha çok önemli.. yani sözleri değil de arka planda ki duygulara bakıyorum ben çünkü dinlediğim çoğu şarkı zaten yabancı sözlerini anlamadan dinliyorum bu da beni mutlu ediyor.
tabikide sözleridir o sözlerede müzik güzel olursa insanı alır götürür linki eklediğim şarkı her dinlediğimde alıp götürüyor beni
https://www.youtube.com/embed/z48oV3jShTgCevap
8Cevap
Bu durum parçadan parçaya ve insanın ruh haline göre değişiyor. Aşk acısı veya hüzünlü zamanında müzik dinleyen insan. Parçanın müziğine odaklanır. Başka âlemlere dalar. Neşeli gününde olan mutlu olan kişi ise parçanın sözlerine odaklanır
Benim duygularımı bu şarkı en iyi ifade ediyor
Sözlerdir aslında, müzik sadece destekçisi
Bunu en net acılı müziklerde görürsünüz, eğer bir acı yaşarsanız sözleri duymaya başlarsınız..
Türkçe şarkılarda anlam üzerine düşünürken buluyorum kendimi elimde olmadan. Yabancı şarkılarda sözler iyi olmasa da ritme kapılabiliyorum.
Aslında ilk müzik başa gelir.
Bana kalırsa her ikisi de :)
Aslında her ikisi de ( bazen söz, bazen müzik) ama çoğu zaman sadece müzik dinlemeyi tercih ediyorum
İkisi de önemli benim için.. Bazı şarkı müzikleri, sözlerden daha etkili..
Dertli olduğunda söz, neşeli olduğunda müzik
Sözlerde kendini buluyor insan dinlerken duygular atesleniyor acı keder sevinç
Uzgun iken sozler sen susarsın şarkılar konuşur. Mutlu iken muzik
Müzik sözler eşlik ediyor sadece.
Sözler güzelse müziği duymazsın
Ben direk Sago diyorum
Sözün nasıl aranje edildiği
Melodisi
Sözler
Müzik bence
Müzik ve söz aynı anda duygumu yansıtmali
Sözler.