Güncellemeler
+1 yıl
Yani zor bir alet bunun farkındayım ama , moralim çok bozuluyor bu işe
Güncellemeler
+1 yıl
Müzikten anlayan dedim , arkadaşlar eline flüt almayan fikir beyan etmesin lütfen
Güncellemeler
7 ay
udu çalmayı öğrendim :D
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İleri yaşta olmanız sebebiyle parmaklarınız esnemekte zorlanıyordur. Acele etmeyin, yavaş yavaş...
Alakası yok parmakla veya yaşla
Kabullenmeseniz de var maalesef. Erken yaşta parmaklar daha esnek ve kıvrak oluyor, kas gelişimi de enstrümanla birlikte gelişiyor. Bu sebeple hızları ve esnekliği yüksek olan parmaklar sap üzerinde daha kolay ilerleyerek vibrasyon yaratabiliyor.
Hocam parmakla alakalı sorunun yok ki ben nota basabiliyorum
"henüz 3 4 nota basmaktan ileriye gidemedim, çaba da sarf ettiğim halde olmuyor" parmakla alakalı değil ise sorununuz tam olarak neyle alakalı? ileriye gitmekten kastınız solfej olarak mı ileri gidemediniz ve hangi konuda çaba sarf ediyorsunuz? Detay verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
Solfej okumasını yapamıyorum aslında okuyorum ama çok yavaş bu yüzden sesleri vurmakta grc kalıyorum
Aslında şöyle bir durum var hoca henüz klavyede ders vermiyor verdiklerini çalıyorum sorun yok ama diğer nota yerlerine geçemedim, Kasım da başladım 3 hafta hiç elime almadım fakat sizce sorun bende mi yoksa biraz daha zaman tanimalimiyim kendime
Solfeji alfabe gibi düşünün ve siz henüz heceleme seviyesindesiniz, yavaş olması normal... 1nci sınıftasınız, 2nci ve 3ncü sınıfta artık baktığınızda ezbere okuyacaksınız. Bu anlamda kendinize zaman tanımanız şart. 3 hafta enstrümanı hiç elinize almadığınızda bir sonraki çalmada sanki ilk kez çalıyormuş hissiyatı oluşur. Büyük virtüözler enstrümanıyla bütünleşenlerdir. Uyumak ve zorunlu durumlar dışında hep enstrümanlarıyla uğraşmışlardır. Günde 10 saatin üzerinde enstrümanla vakit geçirmek size virtüözlüğü getirir. 10 saat olamıyorsa bile 10 dakika bile ayırmak sizi köreltmekten uzaklaştırır. Her işte olduğu gibi bunda da önemli olan sürdürülebilirliktir. Üstelik pek zor bir enstrümanınız var, zor olması daha çok vakit ayırsanız dahi daha kısa yol almanıza sebep olmakta, acele etmek ve sabırsız olmak hiç bir fayda sağlamaz. Siz çalışmalarınıza devam edin.. Mutlaka ilerleyeceksiniz. Gayretin önünde hiç bir dağ duramaz.
Müzik kulağı yok sende. Bu yüzden başarısızsın
Hayatında hiç ud aldınız mı elinize
İlkokul 1 de mandolin çalmasını öğrendim. Çok ilerlettim. Sonra Akerdeon çaldım bir süre. Sonra ORG aldım. Yıllardır onu çalarım. Amatörce. Piano da çalabiliyorum. Ud hiç çalmadım. Ama 2-3 dersten sonra çalmaya başlarım. Burada önemli olan müzik kulağına sahip olmaktır
Söylediklerinizin hepsi batı enstrümanı, ud perdesiz bir alet ve metod ile çalınan bir saz değil , 3 derse ud çalarsanız benden size bir ud hediye
3 ders olmaz 13 ders olur. Ama sonunda olur. Çünkü bende müzik kulağı var.
Müzik kulağı ile alakalı olabilir bence.