ya arkadaşlarkursa gidiyorum şu metronom şeyini bir türlü beceremedim 500 yapmak lazımmış napmam 5 günüm var napmam gerek?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ne yap biliyor musun metronom uygulamasi indir ve 500 bpm e ayarla ardından sana verecegi ritme göre çal. Zaten sana bir bas ses ve tiz ses verecek örneğin tik tak tak tak tik tak tak tak diye sen her tık dediği zaman gitarı calacaksin. Kabaca bu şekilde anlatabilirim yazı diliyle
ben yaptım onu ama 250ye kadar oldu bide onun kadar hızlı çalamadım :(
Play store da soundcordet adında bir uygulama var hem akort hem de metronom kullanma imkanı sunuyor. Mavi arka plan ve beyaz nota simgeli kapak resmi var rahatlıkla bulursun. O uygulamayı indir ve parmağınla hızı ayarliyorsun vurarak zaten senin parmak vuruşuna göre o da kendi bpm ini ayarlıyor davul simgesine parmağınla vuruyorsun. Hızına yetismek için de dediğim gibi tik tak tak tak yapıyor ya sen tiklerde gitarı calacaksin bu şekilde dene yapamaya yapamaya yapmayı öğreneceksin
Bir şey sorcam yanlış anlamazsanız ben gitar değil keman çalıyorum, 250-500 bpm falan çok hızlı değil mi ya? yani gitar bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın. Belki de bir teknik falandır bilmediğim ve merak ettiğim için sordum.
Estağfirullah. Evet oldukça hızlı. Her parçaya göre bpm de değişiyor her parçanın bir bpm i var buna uymamizin sebebi bir bütünlük sağlamak örneğin siz keman çalıyorsunuz ben de gitar şimdi siz de 500 bpm de ben de 500 bpm de calarsak güzel bir ahenk olur değil mi? Ama siz 500 bpm de ben 100 bpm de calsam kulağa hiç hoş gelmez. Aslında amaç tek bir bütün oluşturmakta.
Metronom kullanmasını biliyorum tabiki zaten metronomun amacı sürelerin birbirine uyması. Kastettiğim şey yani yeni enstrümana başlayan birine böyle yüksek hızda mı öğretiyorlar ki? yoksa gitarın farkı falan mı bilmiyorum ondan sordum. ben şahsen (keman için konuşuyorum) 60 ile başlamıştım
Kusura bakmayın tam anlayamadim şimdi çok daha iyi anladım evet aslına bakarsaniz yeni baslayan bir kişiye göre oldukça yüksek bir başlangıç bpm i gitarda özellikle bu kullanılacak diye elbette ki bir şey yok bunu hocaya sormak lazım ben de merak ettim niye böyle bir bpm? :) bu arada kemana hayranım ya bir ara çalma fırsatım kısa süreliğine de olsa olmuştu çok müthiş bir enstrüman 👌
Ne kusuru 🙂 ben tam anlatamamışım. Bir de metronom uygulamalarında bile en fazla 240-250 falan var 500 nasıl oluyor onu da anlamadım yani. Hocanın bildiği bir şeydir demekki. Ve keman konusunda katılıyorum mükemmel bir şey. Sesi huzur veriyor resmen. Ama bence piyano daha da güzel fakat piyano çalamıyorum malesef🥲
Estağfirullah. Bendeki uygulama 500 e çıkıyor ismi soundcordet. Ben piyano çalıyorum da piyanom yok bir tanıdığa gidiyorum arada :) ama piyanoda da şöyle bir şey var diğer enstrümanlarda bunu hissetmedim böyle o tuşlara dokunmak küçük bir çocuğun saçlarını severmiş gibi bir his veriyor bana. Daha önce hiç denedin mi bilmiyorum ama o hissi alıyorum ben piyanoda. Keman ama gerçekten zor bir alet tutuşu vs olsun insanı yoruyor ama bir o kadar da müthiş...
Piyano hiç denemedim. Hatta hayatımda 1-2 kez görmüşümdür. Ama piyano ile çalınan her şarkı beni aşırı etkiler. Piyano fiyatları malum çok fazla. Ben de keman aldım. Kemanı da aldığım güne kadar keman görmemiştim. Bir anda aklıma esti ve gittim aldım başladım. Ama keşke daha önce alsaydım dedim. Mükemmel bir his.
Kemanda ilk çaldığım parça küçük kurbağa idi sonra bir ara al yazmalima doğru bir kaydım derken son buldu :) benim en ama en çok olmasını istedigim enstrümanım bateri fakat ev ortamına bateriyi taşımak oldukça zahmetli duvarları vs kaplama yaptırmak gerekiyor ileride belki. Okulda çok çalardim bateri epey stres attırıyor müzik odamız vardı.
Bu arada uyduruyormusum gibi gözükebilir bu kadar enstrümandan enstrümana atlayışım ama müziğe karşı bir tutkum var o nedenle aslında calabildigim kadar enstrüman çalmak istiyorum ama şuanda sadece gitarlarla yetiniyorum diğerlerini de ara sıra işte
Kemanı neden bıraktınız ki? ve evde cidden enstrüman çalmak sıkıntı. Hem komşular açısından hem de aile bireyleri tarafından. İlla birisi şikayet eder. Ya odada ses yalıtımı olcak ya da böyle boş geniş bir yer olcak. Yoksa herkes şikayetçi sesten.
Ne güzel. Uydurduğunuzu düşünmedim hiç. Müzik, enstrümanlar çok güzel. Herkes bunu anlamıyor. Siz o nadir insanlardansınız 🙂
Öncelikle çok naziksiniz, teşekkür ederim! :)🙏 O nadir olarak nitelendirdiğimiz insan topluluğunda sizin de bulunuyor olmanız beni gerçekten mutlu etti. Kemanı bırakma konusunu ulu orta söylemem beni mahcup eder, o nedenle bu soruyu özür dileğimi de ifade ederek cevapsız bırakmak durumundayım. :)
Esas Ben teşekkür ederim size.🙂 Umarım sorduğum soru yüzünden size kötü hissettirmemişimdir. Cevapsız bırakmanız hiç sorun değil. Ve bir de rahatsız ettim böyle uzun uzun konuşarak kusura bakmayın🙂
Estağfirullah, kesinlikle rahatsız etmediniz, hatta oldukça keyif aldım hatta konuşurken kendimi nostalajik bir dönemde hissettim :) böyle nezih bir iletişime, kibar ve nadide bir insana karşı hayranlığimi ifade etmeden edemeyeceğim. Ve sohbetimizi siz de arzu ederseniz eğer devam ettirmeyi çok isterim.
Bu arada sorunun sahibine şahsım adına ozurlerimi iletiyorum burayı biraz meşgul ettik :)
Ayy çok havalı : D
normal soru sormuş sadece