Buna cevap veremem ama şöyle bir yorum yapabilirim, Ben 90'lardan daha eski klasik gerçek sanatsal anlamda söylenen şarkıları dinlerim. Çünkü eskiler için her zaman duygulan sahip olunandan çok daha lüks ve kıymetli birşeymiş, hatta duyguların şarkıya ilham kaynağı olduğu vede aynı şekilde duyguların kendisinin kişiye şarkı söylediği gerçek hislerin muaazzam güzelliğinin sese bile yansımış halidir.
Şimdilerde ise duygular gereksiz görülüyor, Sebebi duyguların öneminden çok hayatı yaşamak zevk alıp eğlenmek lüks yaşayıp egolu kibirli vede ünlü olup herkesten ilgi alıp kendisinin vermediği herşeyin kendiisi etrafında döndüğü hatta bu tipleri biraz daha zorlasan herşeyi kendinin yarattığını sanacak kadar duygusuz, çıkarcı, şerefsiz vede karakter kalite bilmez insanların çağının en yaptığı en iyi müzikten bile daha iyidir.
Bir gün dönüp bakınca düşler İçmiş olursa yudum yudum yudum yıllarını Ağla, ağla Firuze ağla Anlat bir zaman ne dayanılmaz güzellikte olduğunu Kıskanır rengini baharda yeşiller Sevda büyüsü gibisin sen Firuze Sen nazlı bir çiçek, bir orman kuytusu Üzüm buğusu gibisin sen Firuze Kıskanır rengini baharda yeşiller Sevda büyüsü gibisin sen Firuze Sen nazlı bir çiçek, bir orman kuytusu Üzüm buğusu gibisin sen Firuze Duru bir su gibi, bazen volkan gibi Bazen bir deli rüzgar gibi Gözlerinde telaş, yıllar sence yavaş Acelen ne bekle Firuze Bir gün dönüp bakınca düşler İçmiş olursa yudum yudum yudum yıllarını Ağla, ağla Firuze ağla Anlat bir zaman ne dayanılmaz güzellikte olduğunu Acılı bir bakış yerleşirse eğer Kirpiğinin ucundan gözbebeğine Herşeyin bedeli var, güzelliğinin de Bir gün gelir ödenir, öde Firuze Acılı bir bakış yerleşirse eğer Kirpiğinin ucundan gözbebeğine Herşeyin bedeli var, güzelliğinin de Bir gün gelir ödenir, öde Firuze Duru bir su gibi, bazen volkan gibi Bazen bir deli rüzgar gibi Gözlerinde telaş, yıllar sence yavaş Acelen ne bekle Firuze
Senin yaşın yetiyor mu bakiim 90lara 🤭 3 yaşında hangi şarkıyı dinliyordun 😂 şakası bir yana ergenlik dönemim doksanlar ayırdetmesi zor 🙄 Ege Delice bir Sevda sanıyorum favorim olurdu ki 90 Lara dair Ciguli Binnazı bile deli gibi dinledik 😂
Beyoğlu'nda soğuk kış günlerinde bir plakçıda Ezginin günlüğü düşler sokağı çalardı sürekli bu bende iz bırakmıştır mirkelamlar rafetler aşkın nur yengi çelik 🥹🥹🥹
Kaldırırım yok olup gitti umutlarım Allah'ım onu gönder bana tükeniyorum yalnızım yollarına Hasret umutlara itirazım var yapılanlara anla be zalim bu günahların yarısı sana yarısı bana😀